Leestijd: 2 minuten

Haim Israel, hoofd van thematische investeringsstrategie bij Bank of America (BoA), zegt dat de metaverse een enorme kans biedt voor de cryptomarkt en de crypto adoptie. Deze opmerking komt nadat uit gegevens van DappRadar bleek dat vier Metaverse projecten vorige week ongeveer $106 miljoen aan NFT verkoop van virtueel land opleverden.

Metaverse brengt ruim $100 miljoen op

In een interview eerder deze week maakte Haim Israel enkele gedurfde opmerkingen die goed werden ontvangen door de cryptogemeenschap. Haim Israel voorspelde dat de metaverse een enorme kans biedt voor de wijdverspreide adoptie van cryptocurrencies voor transacties.

Israel onthulde dat deze enorme groei enorme mogelijkheden schept voor de cryptomarkt. Er zijn namelijk juiste platforms nodig en dit is een enorme kans voor dit hele ecosysteem. Hij voorspelde ook dat de metaverse een positieve invloed zal hebben op de cryptowereld en dat we cryptocurrencies als valuta zullen gaan gebruiken.

Maar hoewel cryptocurrencies waarschijnlijk mainstream worden, denkt Israel niet dat cryptocurrencies zoals BTC en ETH als valuta zullen gaan fungeren. Dit komt door hun volatiele aard. Hij verwacht dat stablecoins zoals Tether en USD coin als valuta gebruikt zullen worden.

BoA’s recente opmerkingen volgen op een recordweek voor de metaverse. Uit gegevens van DappRadar blijkt dat vorige week vier metaverse projecten ruim $100 miljoen opbrachten voor NFT verkoop van virtueel land. Alle vier de projecten zijn gebaseerd op blochchain. Een daarvan was de Axie Infinity metaverse digitale grond verkoop van 550ETH (ruim $ 2,3 miljoen).

Grayscale bracht onlangs ook een rapport over metaverse uit. In dit rapport stond dat tijdens het derde kwartaal van 2021 metaverse projecten 12 procent van de totale financiering in de crypto-ruimte aantrokken. Ook voorspelde Grayscale dat de metaverse industrie $1 biljoen waard kan zijn.

Een deel van de hype in de metaverse werd veroorzaakt door Facebook’s recente rebranding in Meta. Sindsdien is bekend geworden dat het bedrijf van plan is zich op de metaverse ruimte te richten.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.