Leestijd: < 1 minuut

Metaverse en gaming-gerelateerde tokens hebben forse verliezen geleden in een tijd dat de gehele cryptomarkt zich door een weekend sell-off vecht. Ook Decentraland’s MANA-token en SAND kregen flinke klappen van de laatste crash op de cryptomarkt. Waarom hebben metaverse en gaming tokens het zo extreem zwaar?

Metaverse en gaming tokens hard getroffen

Decentraland (MANA), het hoogst gerangschikte metaverse actief volgens cryptocurrency analysebedrijf Messari, is de afgelopen zeven dagen met 25% gedaald. MANA bereikte op 25 november een marktkapitalisatie van $10 miljard, maar staat nu op $6,63 miljard.

MANA’s daling wordt op de voet gevolgd door AXS, een van de tokens in het toonaangevende play-to-earn spel Axie Infinity. AXS is de afgelopen zeven dagen met 23% gedaald. Volgens CoinMarketCap bereikte de AXS-market cap een hoogtepunt van $9,77 miljard op 7 november, maar hij bedraagt nu $6,21 miljard.

SAND, de eigen cryptocurrency van de op blockchain gebaseerde virtuele wereld The Sandbox, is in de afgelopen zeven dagen met 25% gedaald, een afspiegeling van MANA’s dip in dezelfde periode.

“Het is geen verrassing dat gaming/metaverse tokens het hardst getroffen werden na de recente hype,” zei Lucas Outumuro, hoofd van onderzoek bij IntoTheBlock. Outumuro zei dat deze tokens extreem speculatief zijn. Dat blijkt uit de hoge concentratie van korte termijn handelaren.

Matthew Dibb, Stack Funds’ chief operating officer en mede-oprichter, zei dat, hoewel de toekomst van metaverse en gaming tokens er rooskleurig uitziet, er op dit moment weinig echte adoptie is.

“Het grootste deel van de prijsstijging bestond uit toekomstige verwachte waarde in plaats van de huidige waarderingsmetriek. Om nog wat extra brandstof op het vuur te gooien, zijn er enkele grote sell-offs geweest van beleggers. Zij hebben er sinds de laatste crash voor gekozen om hun metaverse en gaming tokens te liquideren,” aldus Dibbs.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • πŸ‘‰ Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • πŸ‘‰ Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • πŸ‘‰ eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • πŸ‘‰ Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • πŸ‘‰ Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.