Leestijd: 2 minuten

Burgemeester Francis Suarez van Miami is een ware Bitcoin liefhebber. Toen hij de nationale groep van burgemeester overnam, vroeg hij de Amerikaanse burgemeesters om crypto-pact te ondertekenen.

Crypto pact door burgemeesters

Miami’s crypto-vriendelijke burgemeester Francis Suarez wil dat Amerikaanse burgemeesters een crypto-pact ondertekenen. Hij wil er namelijk voor zorgen dat “een generatie van welvaart en innovatie niet verloren gaat.”

Hij zei dat mensen zich tot crypto wenden als een manier om zich in te dekken tegen de decennialang hoge inflatie. De Bitcoin-liefhebbende burgemeester van Miami, heeft burgemeesters in de VS gevraagd om een crypto-pact te ondertekenen om innovatie te helpen bevorderen en de toegenomen inflatie aan te pakken.

In een maandag gehouden toespraak waarin hij zijn rol als nieuwe voorzitter van de V.S Conferentie van burgemeesters aanvaardde, zei Suarez dat het tempo van tech “disruptie” versnelt. Steden moet dit omarmen en niet afwijzen zoals veel landen, waaronder China, hebben gedaan.

“Ik ga mijn vrienden, mijn broeders en zusters, de burgemeesters van dit land vragen om een burgemeesters cryptopact te ondertekenen. Dit omdat we juist nu moeten leiden in afwezigheid van leiderschap,” zei hij. We moeten ervoor zorgen dat een generatie van welvaart en innovatie niet verloren gaat door een gebrek aan een innovatieve geest.

Suarez wees ook op regelgevende instanties, die terughoudend zijn geweest over de crypto-ruimte. Zelfs toen deze vorig jaar naar nieuwe hoogten steeg. “We moeten ervoor zorgen dat ons regelgevingssysteem succes naar de toekomst belichaamt in plaats van succes te verstikken,” zei Suarez in zijn toespraak. Hij specificeerde niet wat de compacte maatregelen allemaal zouden inhouden.

Amerikaanse toezichthouders zoals de US Securities and Exchange Commission hebben geaarzeld om cryptoproducten, zoals bitcoin exchange-traded funds, goed te keuren vanwege een gebrek aan bescherming van beleggers. De SEC stond vorig jaar echter wel toe dat verschillende bitcoin futures ETF’s begonnen te handelen, onder verwijzing naar een wet uit 1940 die dit toestond.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • πŸ‘‰ Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • πŸ‘‰ Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • πŸ‘‰ eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • πŸ‘‰ Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • πŸ‘‰ Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.