Eind september kwam Microstrategy in het nieuws doordat het bedrijf zijn reserves omzette in Bitcoin, ruim $400 miljoen. Dit bleek een goede investering met de recente bitcoin koers, zo goed zelfs dat het winstgevender gebleken is dan het bedrijf zelf.

Het is duidelijk dat het de afgelopen tijd goed gaat met Bitcoin. De koers gaat omhoog. Paypal kondigde aan alle 300+ miljoen gebruikers de cryptocurrency optie te gaan bieden en grote bedrijven investeren in Bitcoin. Niet alleen Microstrategy, maar ook Stone Ridge stopten miljoen in Bitcoin. 

Op Twitter deelde Kevin Rooke opvallende cijfers rondom de investering van Microstrategy. Door de recente stijging van de Bitcoin koers is de investering van het bedrijf namelijk in twee maanden met ongeveer $100 miljoen gestegen in waarde. Dit terwijl het bedrijf zelf in de afgelopen 3,5 jaar zo’n 78 miljoen winst gemaakt heeft. 

Waarom investeerde Microstrategy in Bitcoin?

Hiermee is de investering van CEO Michael Saylor een hele goede gebleken. Zijn beweegredenen voor het investeren in Bitcoin waren duidelijk. Het vertrouwen in de ‘normale’ economie neemt af.

Het grote vermogen dat ze op de bank hadden staan werd langzaam opgegeten door de inflatie. Uit zijn eigen berekeningen bleek namelijk dat deze inflatie ten minste 10% per jaar zou zijn. Op een investering van honderden miljoenen is dit natuurlijk dood zonde.

De dollar en de euro worden in een hoog tempo bijgedrukt en hiermee wordt het spaargeld van bedrijven en particulieren in een rap tempo minder waard. Om het vermogen te behouden heeft Microstrategy daarom besloten dit om te zetten in Bitcoin. Over zijn keuze zei Saylor het volgende:

Our recent decision to make Bitcoin our primary treasury reserve asset is the latest example of MicroStrategy’s embrace of virtual technologies. The purchase of $425 million of Bitcoin during the quarter offers the possibility of greater return potential for investors than holding such balances in cash and has increased the overall visibility of MicroStrategy in the market.

Je kunt hier meer lezen over de Bitcoin koers verwachting. Leren handelen? Volg dan deze gratis Masterclass.

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.
About Kaj

Ik ben in 2017 currentcrypto.nl begonnen en ik schrijf sindsdien bijna dagelijks over Bitcoin en altcoins. Inmiddels heb ik honderden uren onderzoek gedaan naar alle ins en outs van de cryptocurrency wereld. Ook heb ik talloze boeken gelezen, interviews bekeken en cursussen gedaan. Al deze kennis deel ik met je op currentcrypto.nl en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Heb je een vraag voor Kaj of wil je het gewoon even over cryptocurrency hebben? Neem dan vooral contact op via deze pagina.