Eerder dit jaar kwam Microstrategy en de CEO Michael Saylor al regelmatig in het nieuws. Destijds kochten ze namelijk voor meer dan $400 miljoen aan Bitcoin om zich te verzekeren tegen inflatie en enkele andere grote bedrijven volgden. Op 21 december kwam een nieuwe mededeling naar buiten. Microstrategy kocht nogmaals voor een vermogen aan bitcoin.

Op Twitter kondigde Michael Saylor aan nogmaals zo’n 29.646 Bitcoin gekocht te hebben op een gemiddelde prijs van $21.925. In totaal bezit het bedrijf nu ongeveer 70.470 Bitcoin, 0,33% van alle Bitcoin die ooit zal bestaan. Hiermee neemt het bedrijf niet alleen een gok met de reserves (al valt dit natuurlijk te betwisten), maar spreekt het ook van vertrouwen.

Michael Saylor zegt hierover het volgende: 

The acquisition of additional bitcoins announced today reaffirms our belief that bitcoin, as the world’s most widely-adopted cryptocurrency, is a dependable store of value.  We believe the proactive management of our balance sheet, combined with the improved revenue and profitability performance of the Company, have been significant factors in the recent appreciation in our stock price.

Ook deze aankoop is gedaan om een betere waarde te kunnen behouden voor de aandeelhouders. Het kapitaal moet door Bitcoin zijn waarde behouden en de cash flow zal verzorgd worden door de ‘normale’ bedrijfsvoering van het bedrijf, business intelligence software.

De eerste investering van Microstrategy werd gedaan met de eigen cash reservers. Deze ronde werd bekostigd door investeerders. Het bedrijf wist enkele grote partijen (minstens $100 miljoen) bij elkaar te krijgen die in feite schuldobligaties kochten met een return van 0,75% per jaar.

Als persoon is het niet verstandig jezelf in de schulden te steken om Bitcoin te kopen, laten we daar heel duidelijk over zijn. Wel is het natuurlijk interessant om te zien hoe deze aankopen zich zullen ontwikkelen. Tot nu toe is de eerste investering van Saylor in bitcoin een hele goede gebleken en zijn verwachting voor Bitcoin in de toekomst lijkt met deze nieuwe aankoop ook zeer positief.

Crypto Masterclass & handelen met leverage

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via deze exchange kun je direct handelen met leverage en profiteren van bonus tegoeden.

.

De actuele bitcoin koers:

About Kaj

Ik ben in 2017 currentcrypto.nl begonnen en ik schrijf sindsdien bijna dagelijks over Bitcoin en altcoins. Inmiddels heb ik honderden uren onderzoek gedaan naar alle ins en outs van de cryptocurrency wereld. Ook heb ik talloze boeken gelezen, interviews bekeken en cursussen gedaan. Al deze kennis deel ik met je op currentcrypto.nl en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Heb je een vraag voor Kaj of wil je het gewoon even over cryptocurrency hebben? Neem dan vooral contact op via deze pagina.