Microstrategy, het bedrijf met CEO Michael Saylor, heeft laten weten opnieuw een grote hoeveelheid bitcoin gekocht te hebben. Hiermee vult het bedrijf voor de zoveelste keer de bitcoin schatkist aan.

Van business intelligence naar bitcoin

Het is niet de eerste keer dat Microstrategy voor behoorlijke bedragen bitcoin gekocht heeft. Het was namelijk een van de eerste bedrijven die publiekelijk aangaf cash reserves om te zetten naar de digitale valuta. In totaal heeft het bedrijf bijna 100.000 Bitcoin op de balans staan.

Michael Saylor heeft al vaker aangegeven wat de redenen hiervoor zijn. Zo heeft de CEO vorig jaar een berekening gemaakt van de inflatie en hij schatte dit aanzienlijk hoger in dan de paar procent die wij te horen krijgen. Hierbij heeft hij voornamelijk gekeken naar dingen die we allemaal nodig hebben, maar die niet in de huidige inflatiecijfers zitten. De huizenprijzen, collegegeld en dat soort zaken.

Saylor zag de cash reserve die ze hadden van zo’n $500 miljoen snel verdampen door deze inflatie en zocht hiervoor naar oplossingen. Hij kwam uit op Bitcoin en dit hebben we allemaal geweten. In no-time kocht het bedrijf voor honderden miljoenen aan bitcoin en hier is het nog steeds niet mee opgehouden.

Deze laatste aanschaf van zo’n $ 15 miljoen aan bitcoin brengt de investering van Microstrategy op zo’n $ 2,2 miljard. De huidige waarde van de in totaal 91579 Bitcoin is op het moment van schrijven ruim $ 5,3 miljard waard. Tot zover is het dus een goede investering gebleken.  

Microstrategy is het bedrijf dat op dit moment (zover we weten) de meeste Bitcoin op de balans heeft staan. Hierna volgt Tesla Inc. met 48.000 BTC. Ook Square Inc. van Jack Dorsey heeft ruim 8.000 BTC op de balans.

Steeds meer bedrijven grijpen naar bitcoin voor het ‘behouden van waarde’. Hiermee wordt er in groten getale bitcoin van de markt gehaald en dit is onder andere de reden van de ‘hoge’ koersen op dit moment. Zet deze trend echter door, dan kan dit nog veel hoger uitvallen natuurlijk. Het aantal bedrijven dat investeert in bitcoin is nog klein.

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.