Leestijd: 2 minuten

Voormalig zwaargewicht kampioen bokser Mike Tyson twitterde onlangs over “all-in” gaan op Solana, een van de top “Ethereum killers”.  Waarom wil hij juist op deze munt all-in gaan?

Mike Tyson een ware crypto fanaat

Mike Tyson is dol op crypto en blockchain technologie en brengt al jaren allerlei crypto-gerelateerde producten op de markt.

In 2015 stapte hij in het Bitcoin gokken door een in Las Vegas gevestigde geldautomaat te lanceren na een samenwerking met Bitcoin Direct. Het project is het onderwerp geweest van beschuldigingen van fraude, die heftig ontkend zijn.

De voormalige bokskampioen lanceerde in 2016 ook een Bitcoin wallet, in samenwerking met Bitcoin Direct. In de jaren daarna was het vrij rustig op het gebied van het lanceren van nieuwe producten.  

In 2021 besloot de legendarische bokser ook in de NFT markt te duiken. In juli kondigde de bokser zijn eerste NFT lijn aan na een samenwerking met creatief bureau 1ofone. De lancering ervan vond plaats in augustus.

Tyson begon onlangs ook Dream (DREAM), een onbetrouwbaar ERC-20 token, te promoten. Hij beweerde dat het token een “revolutie” in de ruimte zou kunnen veroorzaken en de gemeenschap zou kunnen helpen bij het aanpakken van geestelijke gezondheidsproblemen.

Nu wil hij helemaal losgaan op Solana. Alvorens dat te doen vroeg “Iron Mike” in september 2021 aan al zijn volgers op Twitter of het verstandiger zou zijn te kiezen voor Ethereum of of Solana. Het opmerkelijke is dat hij in juni 2021 dezelfde vraag stelde aan zijn vijf miljoen Bitcoin en Ethereum volgers.

De concurrentie tussen de twee ketens wordt heviger. JPMorgan en Bank of America voorspelden onlangs dat Solana marktaandeel zal blijven wegvreten van zijn grootste rivaal. Lagere decentralisatie wordt beschouwd als een redelijk compromis om een voldoende mate van schaalbaarheid te bereiken.

Toch heeft Solana de afgelopen maanden met meerdere technische problemen te kampen gehad. Deze tonen aan dat het netwerk misschien nog niet klaar is voor wijdverbreide toepassing.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • πŸ‘‰ Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • πŸ‘‰ Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • πŸ‘‰ eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • πŸ‘‰ Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • πŸ‘‰ Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.