Leestijd: 2 minuten

Het aantal miljardairs dat in crypto heeft geïnvesteerd is vorig jaar toegenomen, en die trend zou zich in 2022 kunnen voortzetten. Waarom wenden steeds meer miljardairs zich tot crypto?

Groeiend aantal miljardairs wenden zich tot crypto

De angst voor inflatie neemt toe, ook bij de miljardairs. Steeds meer miljardairs wenden zich daarom tot crypto uit vrees dat de fiat inflatie toeneemt. De miljardairs die voorheen

anti-crypto waren, investeren nu in Bitcoin en altcoins als een indekking tegen de bezorgdheid over inflatie van fiat valuta.

De in Hongarije geboren miljardair Thomas Peterffy zei in een Bloomberg rapport van 1 januari dat het verstandig zou zijn 2-3% van je portefeuille in crypto-activa te investeren. Dit als indekking voor het geval fiat “naar de hel gaat”. Peterffy is naar verluidt $25 miljard waard.

Peterffy’s firma, Interactive Brokers Group Inc., kondigde vorige jaar juni aan dat het crypto handel aan zijn klanten zou aanbieden. Dit vanwege een toegenomen vraag naar de activaklasse. Het bedrijf biedt momenteel Bitcoin, Ethereum, Litecoin, en Bitcoin Cash aan. Deze maand zal het bedrijf die selectie met nog eens 5-10 cryptomunten uitbreiden.

Ray Dalio, de oprichter van Bridgewater Associates, is een andere gerenommeerde miljardair die vorig jaar onthulde dat hij Bitcoin en Ethereum in zijn portefeuille heeft. Slechts enkele maanden eerder had hij de eigenschappen van crypto als waardeopslag nog in twijfel getrokken.

Hij is nu van mening veranderd en ziet beleggingen in crypto-activa als “alternatief geld” in een wereld waar “contant geld rotzooi is” met de inflatie die de koopkracht vermindert. Volgen hem is fiat geld de slechtste belegging. Miljardair hedge fund manager Paul Tudor Jones kocht vorig jaar ook Bitcoin, en bestempelde de zet als een indekking tegen inflatie.

In de Verenigde Staten staat de inflatie op een hoogtepunt van 4 decennia, namelijk 6,8%. Dit heeft geleid tot een sterke stijging van de Consumenten Prijs Index (CPI), omdat de kosten van dagelijkse goederen blijven stijgen. De miljardairs zien de gevaartekens al met fiat valuta’s en manipulatie door centrale banken. Ze wenden zich steeds meer tot crypto-activa.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.