Leestijd: 2 minuten

Steeds meer miljardairs wenden zich tot cryptocurrency als een effectieve en praktische indekking tegen de problemen van de traditionele geldinflatie. Volgens deskundigen zal het tempo waarin miljardairs zich tot crypto in plaats van tot fiat valuta wenden in het nieuwe jaar blijven toenemen. Waarom?

Steeds meer miljardairs investeren in crypto

In het verleden bekritiseerden veel vermogende beleggers cryptocurrency als geen levensvatbaar beleggingsproduct. Maar nu zien we dat deze miljardairs steeds meer investeren in cryptocurrency in plaats van in fiat geld.

Volgens veel deskundigen zal het percentage miljardairs dat de voorkeur geeft aan cryptobeleggingen boven fiat valuta n tegen 2022 snel toenemen. Verwacht wordt dat dit in de pas zal lopen met de groei in 2021. Wat is de reden dat steeds meer miljardairs hun geld in crypto steken in plaats van in traditioneel geld?

Deze miljardairs erkennen dat cryptocurrencies nog erg volatiel zijn. In een paar uur tijd kan een cryptovaluta met $1.000 stijgen en de volgende dag net zo hard kelderen. Toch geloven de miljardairs dat investeren in de bloeiende cryptomarkt een veel verstandiger keuze is dan afhankelijk zijn van fiat geld.

Ray Dalio, de oprichter van Bridgewater Associates en prominent miljardair investeerder, ging zo ver dat hij zei dat fiat geld rotzooi is en de slechtste investering van vandaag. Hoe hard die uitspraak tegen fiat geld ook is, Dalio lijkt niet alleen te staan in dit sentiment. Een groeiend aantal miljardairs vreest steeds meer de huidige status van fiat valuta’s. Daarbij geloven velen van hen dat veel banken fiat geld zullen manipuleren.

De wereldeconomie herstelt zich snel van de aanvankelijke problemen die ze door de pandemie ondervond. Toch geloven velen dat de gevolgen ervan tot tientallen jaren kunnen aanhouden. Dit betekent dat stijgende inflatiecijfers evengoed kunnen aanhouden. Ongeacht of dit wel of niet zal gebeuren, kiezen veel miljardairs er nu voor om fiat geld te verlaten voor cryptocurrency.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.