Wellicht heb jij op de cryptomarkt wel eens gehoord van de Mina blockchain. Mina crypto is een speciaal soort blockchain dat ook wel een lightweight blockchain wordt genoemd. Het is de allereerste blockchain die een zeer beknopte blockchain heeft en daarnaast succesvol werkt binnen de markt van digitale cryptocurrencies.

Het ontwerp van een lightweight blockchain, vertaald naar het Nederlands ook wel een lichtgewicht blockchain genoemd, heeft diverse voordelen ten opzichte van een ‘normale’ blockchain. Zo kunnen meer handelaren, investeerders en ontwikkelaars helpen om de blockchain te ontwikkelen omdat er geen speciale zware hardware voor nodig is bij dit type blockchain.

In dit artikel gaan we hebben over Mina. We gaan in op de use-case en de manier waarop dit cryptoproject en de unieke eigenschappen van Mina de cryptomarkt kunnen verbeteren. Daarnaast kijken we in dit artikel ook naar de Mina crypto verwachting, de MINA koers en gaan we in op het laatste Mina nieuws. Wat gaat de Mina koers doen?

Wat is Mina?

Mina crypto is dus een project op de cryptomarkt dat zich bezighoudt met het bouwen en ontwerpen van een lichtgewicht blockchain. Het ontwerp van een lichtgewicht blockchain heeft meerdere voordelen. Zoals eerder genoemd is er bijvoorbeeld geen zware of speciale hardware nodig om bij te dragen aan de ontwikkeling of het functioneren van de blockchain.

Daarnaast is een lichtgewicht blockchain gemakkelijk op elk apparaat te openen, dus ook op je mobiele telefoon. Door de kleine constante grootte van 22kb heeft Mina in tegenstelling tot andere cryptoprojecten geen problemen met de grootte van het project.

Maar hoe werkt de Mina blockchain dan precies? Het probleem rondom de grootte van cryptoprojecten heeft Mina opgelost met behulp van de zk-SNARKS techniek. Dit is een cryptografische techniek die verwerkt kan worden in een protocol op de cryptomarkt en die ervoor zorgt dat niet ieder knooppunt de volledige transactiegeschiedenis van de munt hoeft te onthouden. Hierdoor blijft de grootte van knooppunten op het Mina netwerk dus beperkt, waardoor de blockchain ook kleiner is.

Wat doet de Mina koers?

Om geld in te zamelen voor het ontwikkelen van het Mina protocol en de Mina blockchain heeft deze crypto een initial coin offering georganiseerd. Deze ophaalronde stopte op 13 april 2021. Tijdens de ophaalronde heeft Mina het gestelde doel behaald. In een maand tijd heeft het Mina project $48,150,000 opgehaald. De prijs van 1 MINA was tijdens de initial coin offering 0.25 dollar. De actuele MINA koers is $ 0.596111.

De eerste koersgegevens van Mina zijn afkomstig van 2 juni 2021. Vlak na de notering van de cryptomunt op de beurs heeft de koers van MINA een flinke dip in de MINA prijs laten zien. Daarna is de MINA waarde in periodes ook wel weer gestegen. Als we kijken naar het verloop van de koers in zijn eerste jaar dan kan gesteld worden dat de koers veel volatiliteit heeft vertoond.

Tijdens het verloop van de koers heeft de MINA waarde ook verschillende hoogtepunten bereikt. Op dit moment is de all time high van MINA gelijk aan een MINA waarde van $ 9.09. Deze all time high heeft de koers van de munt van Mina bereikt op June 1, 2021. Dit betekent dat het dagen geleden is dat de koers van Mina de all time high heeft bereikt. Met een market cap van $ 411,175,990 staat het mina cryptoproject momenteel op plaats  98 van de grootste cryptocurrencies.

Als handelaar of investeerder in Mina is het belangrijk om het verloop van de koers goed in de gaten houden zodat je adequaat kunt reageren en profiteren van schommelingen in de koers. De ontwikkeling van de koers kun je in de gaten houden door bijvoorbeeld te kijken naar de onderstaande Mina koersgrafiek.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de Mina verwachting  2022 – 2027?

Het Mina project vormt een oplossing voor het huidige probleem van liquiditeit en opslag binnen de wereld van digitale activa. Als het project met de ontwikkeling van de markt en de vraag van cryptogebruikers meer kan groeien dan kan Mina een erg interessant project vormen om in te gaan investeren.

Als we kijken naar de Mina koers verwachting voor 2022 dan is het moeilijk om hier op de korte termijn iets over te zeggen. Dit komt omdat er veel factoren zijn die de ontwikkeling van de koers beïnvloeden zoals de ontwikkeling van de algemene markt, nieuwe samenwerkingen die het project aan gaat en nog veel meer.

Gekeken naar de komende vijf jaar, dus de Mina verwachting voor 2027 dan kan er al iets meer gezegd worden. Zoals eerder genoemd kan het interessant om in het Mina cryptoproject te beleggen als dit project de komende vijf jaar met de groei van de cryptomarkt kan meegroeien en kan blijven voldoen aan de eisen en de vraag van handelaren op de markt.

Het is onmogelijk om te voorspellen wat de koers van Mina precies gaat doen de komende vijf jaar. Wat we wel zeker weten is dat een enorme stijging in de koers niet ongewoon is. Zo steeg de koers eerder met maar liefst 131,9% in augustus 2021!

Zoals eerder genoemd kan niemand exact voorspellen hoe de koers van Mina zich de komende periode gaat ontwikkelen. Ook influencers en andere sociale media experts kunnen dit niet. Daarom is het altijd het beste om zelf onderzoek te doen naar de ontwikkeling van de koers. Dit kun je doen aan de hand van de onderstaande historische koersdata.

* Currency in USD
Historical Price for Mina Protocol
DateOpenCloseHighLowVolume

Wat is het nut van de MINA coin?

De MINA coin is de native munt van het Mina cryptoproject. De munt kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden zoals bijvoorbeeld handelen of investeren. Daarnaast kan de munt ook gebruikt worden om te betalen voor het gebruik van de Mina blockchain. De munt kan ook als beloning dienen voor het werken aan de blockchain.

De Mina cryptomunt is dus een munt met verschillende toepassingen. Als je wilt gaan handelen in de munt dan is het verstandig om de schaarste van de munt in de gaten te houden. Dit kun je doen door de huidige supply van de munt (690,457,471 MINA) te vergelijken met de maximale supply (959,838,653 MINA).

Daarnaast is het als handelaar ook belangrijk om de koersschommelingen van de koers van Mina in de gaten te houden. Je kunt bijvoorbeeld kijken naar het prijsverschil in de afgelopen 24 uur 1.25%. Het prijsverschil in de afgelopen 7 dagen was 4.29%.

Huidige supply690,457,471 MINAMaximale supply959,838,653 MINA
% verschil 24u1.25%% verschil 7D4.29%

Waar Mina kopen?

Omdat de problemen van opslag en grootte van cryptoprojecten steeds meer voorkomen op de cryptomarkt kan het verstandig zijn om voor de komende periode te investeren in het Mina project. Immers, als dit project de oplossing biedt voor de huidige problemen dan kun je veel geld verdienen door vroeg te investeren.

Je kunt gaan handelen of investeren in Mina door de Mina munt te kopen. Deze munt kun je kopen op zogenaamde online exchanges zoals Bitvavo. Bitvavo is een online crypto exchange die wereldwijd erg populair is, eenvoudig te gebruiken is en daarnaast veilige transactie mogelijkheden biedt. Ben jij klaar om met MINA aan de slag te gaan? Maak hieronder dan een account aan op Bitvavo en begin!

ExchangeOmschrijvingRating
Bitvavo (Onze aanrader!☝️)De beste keuze in NL. De laagste handelskosten & eenvoudig te gebruiken. Ontvang een welkomstbonus bij je inschrijving! 4,2/5Bezoek exchange
eToroGrootste social trading platform ter wereld. Handel zonder moeite mee met experts en profiteer van hun winst!4,2/5Bezoek exchange
BinanceDe grootste exchange ter wereld, groot assortiment en veel extra’s zoals staking & ICO’s2/5Bezoek exchange

Het laatste Mina nieuws

Er zijn veel verschillende factoren die van invloed kunnen zijn op de Mina waarde zoals de Mina prognose, de Mina prijs voorspelling en de ontwikkeling van specifieke eigenschappen van Mina. Tot slot is ook het laatste Mina nieuws een belangrijke invloed voor de ontwikkeling van de koers en de Mina voorspelling voor de komende jaren.

Door het Mina nieuws van vandaag in de gaten te houden ben je als handelaar of investeerders als eerste op de hoogte van de nieuwe ontwikkelen en kun je hier snel van profiteren. Het officiële Twitteraccount is een goede bron van informatie voor de koers.

Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

 • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
 • 👉 Crypto parelsEen duidelijk overzicht met cryptocurrency die wellicht wel x 100 kunnen gaan, gevonden door experts met veel ervaring.
 • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
 • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
 • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?