Nog geen maand geleden is er een steunpakket voor 1,9 biljoen goedgekeurd door de Amerikaanse regering. Iedere burger die ervoor in aanmerking komt moet ongeveer $ 1400 dollar ontvangen. Dit is gedaan als steun voor de gevolgen van de coronacrisis. Nu lijkt president Joe Biden nogmaals 3 biljoen te willen uitdelen aan Amerikaanse burgers.

Wat zijn hiervan de gevolgen?

Je kunt het een overheid niet aanrekenen dat het burgers wil helpen met financiële steun. Ook in Nederland gebeurt dit en veel ondernemers bijvoorbeeld hebben dit ook echt nodig. Er zijn echter ook economen die verwachten dat de mate waarin het geld bijgemaakt wordt voor steun schadelijk kan zijn op de lange termijn en dit kan niet de bedoeling zijn.

De gemiddelde Amerikaan is bang voor het verliezen van koopkracht en inflatie en dit is logisch als er op zo’n grote schaal geld wordt bijgemaakt. Alleen de laatste aankondiging van een mogelijk nieuw steunpakket van 3 biljoen zou betekenen dat de staatsschuld in de USA weer met 10% verhoogd zal worden. 

Nu zitten wij hier met z’n allen in Nederland en gebruiken we de dollar niet direct. Indirect wordt het echter gebruikt voor bijvoorbeeld de handel in olie, aandelen en noem het maar op. Het massaal bijmaken van deze valuta kan daarom ook buiten Amerika gevolgen hebben.

Er zijn daarom hevige discussies gaande over wat de beste manier is om de burgers te helpen. Aan de ene kant staan mensen die zeggen dat er cash nodig is voor de meest basic behoeftes zoals onderdak en eten. Aan de andere kant staan de mensen dat dit geld, mocht het al gedrukt moeten worden, beter geïnvesteerd is in duurzame projecten voor het creëren van banen en infrastructuur. 

De mensen die minder dan $ 75.000 verdienen wachten voor nu nog op de steun van ongeveer $ 1400 per persoon.  An sich is dat ‘goed nieuws’ voor bitcoin. Uit een recente enquête blijkt namelijk dat ongeveer 10% van alle mensen (dus ongeveer $ 40 miljard) bitcoin overweegt te kopen met de steun. Dit zou weer een gigantisch bedrag zijn dat in bitcoin gestopt wordt. 

  1. Inloggen op Bitvavo ( << schrijf je in via deze link en ontvang direct korting op je handelskosten!)
  2. Geld storten met iDeal
  3. Omzetten naar je gewenste crypto
  4. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.