De Monero Koers (XMR) heeft de afgelopen tijd flinke prijsschommelingen laten zien zoals ieder andere cryptocurrency. De toekomst van Monero ziet er gezond uit, waardoor het een relatief betrouwbare toevoeging is voor de crypto portfolio’s van investeerders.

Door deze koersschommelingen is Monero op het moment van schrijven de dertiende munt van alle cryptocurrencies qua market cap op coinmarketcap. In dit artikel gaan we kijken naar de Monero koers verwachting en de voorspellingen voor de toekomst.

Wat is Monero?

De digitale munt Monero (XMR) bestaat sinds 2014 en heeft wat de prijs betreft veel meegemaakt in de afgelopen jaren. Maar wat is het dat Monero zo speciaal maakt en zich onderscheid van de andere grotere en bekendere cryptocurrencies als Bitcoin, Ethereum en Ripple

Hoe komt het dat de koers van de Monero de afgelopen jaren deze fraaie stijgende lijnen laat zien ondanks de daling van de laatste tijd? Monero wordt ook wel de slapende crypto reus genoemd en niet zonder reden.

In de onderstaande informatie leggen we uit waarom deze cryptomunt interessant is en het zonder twijfel van belang is om de Monero koers goed in de gaten te houden.

Monero koers verwachting

Monero is de toonaangevende cryptocurrency met de nadruk op privacy en censuur bestendige transacties. De meeste bestaande cryptocurrencies, waaronder Bitcoin en Ethereum, hebben transparante blockchains, wat betekent dat transacties openlijk verifieerbaar en traceerbaar zijn voor iedereen in de wereld.

Bovendien kunnen het verzenden en ontvangen van adressen voor deze transacties mogelijk gekoppeld zijn aan de echte identiteit van een persoon.

Om het wat meer overzichtelijk voor je te maken, zijn er een aantal belangrijke eigenschappen die de Monero zo interessant maakt en zich onderscheid van de andere cryptocurrencies:

  • De transacties met Monero zijn vertrouwelijk en niet traceerbaar
  • Het Monero project is 100% decentraal
  • Monero heeft een team van meer dan 240 ervaren ontwikkelaars achter zich staan
  • Monero is schaalbaar doordat het geen vaste grootte heeft voor een block. 

Monero-transacties zijn vertrouwelijk en niet-traceerbaar

Elke Monero-transactie verbergt standaard de verzend- en ontvangst adressen en de verwerkte bedragen. Deze always-on privacy betekent dat elke activiteit van de Monero-gebruiker de privacy van alle andere gebruikers verbeterd, in tegenstelling tot selectief transparante cryptocurrencies (bijvoorbeeld Z-Cash). Monero is fungibel.

Dit betekent dat Monero altijd wordt geaccepteerd zonder het risico van censuur. Het Kovri-project zal transacties traceren en coderen via I2P Invisible Internet Project-knooppunten. Dit maakt het IP-adres van een transactie onduidelijk en biedt verdere bescherming tegen netwerkbewaking.

Monero is een grassroots-community die ’s werelds beste cryptocurrency-onderzoekers en technisch talent aantrekt. Meer dan 240 ontwikkelaars hebben bijgedragen aan het Monero-project, inclusief 30 kern ontwikkelaars. Forums en chatkanalen zijn gastvrij en actief.

Monero’s Research Lab, Core Development Team en community-ontwikkelaars verleggen voortdurend de grens van wat mogelijk is met privacy en beveiliging van cryptocurrency.

Monero is geen bedrijf. Het is ontwikkeld door experts op het gebied van cryptografie en gedistribueerde systemen van over de hele wereld die hun tijd doneren of worden gefinancierd door donaties van de gemeenschap.

Dit betekent dat Monero niet door een land kan worden gesloten en niet wordt beperkt door een bepaald juridisch rechtsgebied.

Academische groei Elektronisch contant geld

Monero is elektronisch contant geld waarmee snel en goedkoop betalingen van en naar waar ook ter wereld kunnen worden uitgevoerd. Er zijn geen meerdaagse periode waarin het geld wordt vastgezet en er is geen risico op frauduleuze terugvorderingen. Het is veilig voor ‘kapitaalcontroles’ – dit zijn maatregelen die de stroom van traditionele valuta’s beperken, soms in extreme mate, in landen die economische instabiliteit ervaren.

Monero koers

Zoals hierboven al duidelijk wordt bestaat Monero uit een hoop aantrekkelijke eigenschappen die voor veel personen en instanties een interessante uitkomst biedt. De hamvraag is natuurlijk: ‘waarom stijgt de Monero koers‘? net als bij al het andere van waarde in deze wereld, komt dat door de vraag en aanbod. Wanneer het aanbod van Monero schaarser wordt, zal de koers hierdoor stijgen.

De koers van de Monero en andere cryptocurrencies zijn enorm volatiel. Positieve en negatieve nieuwsberichten die online gedeeld worden hebben een krachtige impact op de gebeurtenis dat investeerders massaal gaan kopen of juist verkopen. Hierdoor daalt of stijgt de koers dus ook weer. 

Historisch koersverloop Monero

Helemaal in het begin werd Monero nog voor onder de $1 verhandelt, maar sinds 2016 is de prijs aanzienlijk omhoog gegaan. Op het hoogtepunt stond Monero op een All Time High van $471,02. Dit was gedurende de bullrun eind 2017, op 20 december 2017 om precies te zijn. Hieronder kun je de live Monero koers volgen in euro.

Monero prijs voorspelling 2020 – 2026

Er zijn veel verschillende voorspellingen gedaan voor de Monero prijs. Met name de groeiende problematiek rondom de privacy van internetgebruikers is een groot pluspunt voor het project. Veel mensen beginnen steeds meer waarde te hechten aan hun persoonsgegevens en alle financiële gegevens horen hier natuurlijk ook bij.

Met Monero is het dan ook heel interessant om je geld te bewaren, aangezien het zelfs op de blockchain niet inzichtelijk is voor iedereen. 

Volgens coinswitch zou dit ook wel eens de reden kunnen zijn van een grote prijsstijging voor Monero in de toekomst. Als we de voorspellingen mogen geloven, die we overigens altijd met een korreltje zout moeten nemen, zou het in ieder geval een goede aanvulling zijn voor je cryptocurrency portfolio ter diversificatie.

De monero prijs voorspelling voor 2020 zou volgens coinswitch wel eens uit kunnen komen tussen de $400 en $600 ($ 164,31). Als maar een klein percentage van de mensen daadwerkelijk hun geld gaan ‘beschermen’ met behulp van Monero zou dit gemakkelijk te halen moeten zijn.

De Monero koers verwachting voor 2025 is zelfs nog hoger, zo’n $900. Met veel cryptocurrencies die maar gedeeltelijk anoniem zijn weet Monero met zijn XMR zich goed te onderscheiden. Enkele andere Monero voorspellingen die we gevonden hebben zijn:

2021: $ 278,07
2022: $ 386,29
2023: $ 503,24
2024: $ 666,18
2025: $ 762,09
2026: $ 838,46

Monero kopen

Geïnteresseerd om zelf Monero te kopen? Er zijn verschillende manieren hoe je ook kan investeren en winst kan maken met deze veelbelovende altcoin. Een geschikte exchange hiervoor is bijvoorbeeld Binance, een account kun je hier aanmaken.

Let op dat je altijd je eigen onderzoek doet voor je investeert en doe dit alleen met geld wat je kan missen. Want nogmaals: de Koersen van cryptocurrencies en dus ook van Monero, kunnen sterke fluctuaties vertonen. Monero kopen kan op verschillende manieren, bekijk dus goed welke voor jou het meeste geschikt is!

  1. Ga naar de Binance exchange
  2. Koop cryptocurrency of stort crypto vanaf Bitvavo
  3. Ga naar ‘markets’ en wissel je tegoed om voor de gewenste crypto
  4. Gefeliciteerd, bij ‘wallets’ kun je nu je gekochte crypto vinden

Monero veilig bewaren

Het veilige bewaren van je cryptocurrency is enorm belangrijk en dit geldt natuurlijk ook voor Monero. Het zou zonde zijn dat wanneer Monero een flinke stijging doormaakt je erachter komt dat je slachtoffer bent geworden van een hack.

Gelukkig zijn er daarvoor hardware wallets in het leven geroepen en ondersteund Ledger ook Monero. Je kunt hier mijn review vinden over de Ledger Nano S en hier direct een Ledger aanschaffen:

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.