Leestijd: 2 minuten

Een aantal weken geleden verscheen het bericht van Elon Musk op Twitter dat Tesla voortaan geen bitcoin meer zou accepteren als betaalmiddel. Pas als de productie van deze munt grotendeels over zou stappen op groene energie was bitcoin weer welkom bij Tesla. Een bijeenkomst tussen Elon Musk en Michael Saylor moet de eerste stappen hiervoor zetten.

De macht van Musk op de waarde van de bitcoin

Michael Saylor faciliteerde het gesprek met Noord Amerikaanse bitcoin miners. De vraag van Musk aan bitcoin miners tijdens de bijeenkomst was vooral om transparanter te zijn over het energieverbruik van de productie van de bitcoin.

Na het statement van Musk op twitter daalde de waarde van bitcoin met 20% tot een waarde van 47600 dollar, terwijl de waarde een aantal uren eerder nog op 57800 dollar stond. Dit laat zien dat Elon Musk veel invloed heeft op de waarde van deze munt. De reden van Musk voor het stoppen van Tesla waren zijn zorgen over het energieverbruik van de cryptomunt. Dit verklaart ook de eis van Musk op de bijeenkomst om transparanter te zijn over het gebruik van fossiele brandstoffen en de uitstoot hiervan. Zijn wens is om de munt te verduurzamen.

De bijeenkomst is succesvol geweest; Musk en Saylor zijn samen tot een akkoord gekomen over de transparantie van de bitcoin over hun verbruik. Ook hebben ze doelen gesteld om meer duurzame energie te gaan gebruiken en daar langzaam naartoe te werken. Ze zijn niet alleen tot een akkoord gekomen, maar ze hebben ook miners wereldwijd opgeroepen om ook transparanter te zijn over hun energiemix.

Door het in kaart brengen van het energieverbruik op de cryptomarkt moet er gekeken worden of dit een grote invloed heeft op het gebruik van duurzame energie. Er worden echter nog geen verplichtingen gesteld aan de hoeveelheid duurzame energie die gebruikt moet worden, deze oproep is puur om inzicht te krijgen in het energieverbruik.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • πŸ‘‰ Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • πŸ‘‰ Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • πŸ‘‰ eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • πŸ‘‰ Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • πŸ‘‰ Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.