Myriad is een vrij unieke cryptocurrency. De coin bestaat al sinds 2014 en werkt op een andere manier dan bijvoorbeeld Bitcoin, Dogecoin of Litecoin. De coin heeft een snelle transactiesnelheid en is goed beveiligd doordat het gebruik maakt van 5 algoritmes.

In dit artikel bespreken we waarom Myriad zo’n interessante coin is, hoe het gaat met de Myriad koers en kijken we naar de XMY koers verwachting en voorspellingen voor de toekomst.

Wat is Myriad?

Myriad is een cryptocurrency die gebruik maakt van 5 hashing algoritmes. Deze algoritmes werken tegelijk aan de transacties waardoor die transacties binnen 1 minuut verwerkt kunnen worden. De coin biedt een gedecentraliseerd wereldwijd betalingssysteem aan waardoor het gebruik van bijvoorbeeld een bank niet meer nodig is. De coin is een fork van de bekende Zetacoin.

De 5 algoritmes die Myriad gebruikt werken allemaal onafhankelijk. Het zijn allemaal proof of work mechanismen die samen het netwerk erg goed beveiligen. De ontwikkelaars van Myriad waren een van de eerste met het idee om een zogenoemde multi-algoritme in te zetten.

De 5 algoritmes zijn: Scrypt, SHA256, Qubit, Skein en Groestl. Elk algoritme heeft zijn eigen vereisten, mining programma’s en capaciteiten. Het algoritme kan zo op zijn eigen manier een block toevoegen aan de Myriad blockchain.

Het grote voordeel van van het gebruiken van 5 algoritmes is dat een 51% attack bijna niet te doen is. Bij Bitcoin zou zo’n aanval in theorie kunnen voorkomen. Dit kan desastreuse gevolgen hebben aangezien de miners die 51% van de hash-kracht bezitten transacties kunnen blokkeren.

Om een 51% attack op het netwerk van XMY uit te voeren moeten de 51% attackers minimaal drie algoritmes ‘overnemen’ aangezien elk algoritme 20% van het netwerk controleert. Daarbij is het volledig overnemen van twee algoritmes bijna onmogelijk.

XMY is erg veilig en is alleen bedoelt als gedecentraliseerd betalingssysteem. Het is dus belangrijk voor de Myriad koers dat er steeds meer mensen de XMY coin gaan gebruiken als betaalmiddel. Mocht dit gaan gebeuren en zal de coin populairder worden, dan kan dit gunstig zijn voor de XMY koers verwachting.

Myriad koers

Myriad bestond al lang voordat de ICO’s populair werden. De enige manier om aan XMY te komen is door het te minen. Er komen in totaal 2 miljard XMY coins vrij door het minen. Hierdoor ontstaat op een gegeven moment schaarste waardoor dit de XMY koers positief kan beïnvloeden.

Op Coinmarketcap zien we de koers van XMY vanaf maart 2014 schommelen. Vooral in het begin gaat de koers aardig op en neer, maar daarna is het toch een paar jaar stil. Pas vanaf 2017 begint de koers weer te stijgen en in 2018 schiet de koers kaarsrecht omhoog. Na deze enorme stijging beland de koers weer in rustig vaarwater wachtend op de volgende groene kaars.

Hieronder zie je de live Myriad koers in euro.

Myriad koers verwachting

Myriad bestaat dus al een lange tijd, maar het wordt nog niet veel gebruikt als betaalmiddel. Dit kan in de toekomst natuurlijk veranderen, maar voor een positieve XMY koers is dit wel nodig. Het vertrouwen in de coin moet toenemen.

Met de veiligheid die Myriad garandeert vanwege de 5 algoritmes en het interessante Merge Mining heeft het in ieder geval een paar goede troeven in handen. Merge Mining wordt ook wel Auxiliary Proof-of-Work (AuxPow) genoemd.

Dit type mining zorgt ervoor dat je twee soorten cryptocurrency’s tegelijk kan minen zonder dat dit mining prestaties verslechterd. Dit kan via het SHA-256 algoritme dat Myriad gebruikt. Bitcoin maakt ook gebruik van het SHA-256 algoritme waardoor de miner dus beide coins kan minen met dezelfde computerkracht.

Voor de miner is dit dus positief, je kan extra verdienen en tegelijkertijd houd je twee blockchains veilig.

Weet Myriad ervoor te zorgen dat meer mensen de coin gaan gebruiken als betaalmiddel en gaat de massa inzien dat de coin veilig en vrij uniek is, dan zal dit goed uitpakken voor de Myriad koers en resulteert dit in een hoge XMY koers verwachting.

Myriad prijs voorspelling 2021 – 2028

De Myriad prijs voorspelling is lastig te voorspellen. Het is een oud project dat nog niet de bekendheid heeft gecreëerd als dat je misschien zou verwachten. Er zijn veel coins die dienen als betaalmiddel en Bitcoin is daar uiteraard de bekendste van.

De kans schat ik klein in dat XMY net zo bekend wordt, maar als de massa XMY gaat gebruiken als betaalmiddel, dan kan het zeker positief uitpakken voor de XMY koers.

Hieronder zie je een aantal XMY prijs voorspellingen tot 2028.

2021: $ 0,0052
2022: $ 0,0059
2023: $ 0,0071
2024: $ 0,0090
2025: $ 0,0105
2026: $ 0,0118
2027: $ 0,0136
2028: $ 0,0157

XMY kopen

Voordat je overgaat tot het kopen van XMY is het verstandig en aan te raden om goed research te doen naar de coin. Heb je besloten om de coin te kopen? Dan kan je dit het best doen via LiteBit. Als je nog geen account hebt dan kan je die hier aanmaken.

  1. Ga naar Litebit
  2. Login of maak hier een account aan
  3. Klik in het menu op ‘kopen’ en zoek je crypto
  4. Geef aan hoeveel je wilt kopen en reken af
  5. Gefeliciteerd, je hebt je crypto gekocht!

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.