Myriad is een vrij unieke cryptocurrency. De coin bestaat al sinds 2014 en werkt op een andere manier dan bijvoorbeeld Bitcoin, Dogecoin of Litecoin. De coin heeft een snelle transactiesnelheid en is goed beveiligd doordat het gebruikmaakt van maar liefst vijf algoritmes.

In dit artikel kijken we daarom naar de Myriad crypto. We gaan in op de historische XMY koers, de Myriad verwachting en het laatste nieuws. Hiermee hoop ik je een beter beeld te geven over het project en de potentie voor de toekomst. Wat gaat de Myriad coin doen?

Wat is Myriad?

Myriad is een cryptocurrency die gebruik maakt van 5 hashing algoritmes. Deze algoritmes werken tegelijk aan de transacties waardoor die transacties binnen 1 minuut verwerkt kunnen worden. De coin biedt een gedecentraliseerd wereldwijd betalingssysteem aan waardoor het gebruik van bijvoorbeeld een bank niet meer nodig is. De coin is een fork van de bekende Zetacoin.

De 5 algoritmes die Myriad gebruikt werken allemaal onafhankelijk. Het zijn allemaal proof of work mechanismen die samen het netwerk erg goed beveiligen. De ontwikkelaars van Myriad waren een van de eerste met het idee om een zogenoemde multi-algoritme in te zetten.

De 5 algoritmes zijn: Scrypt, SHA256, Qubit, Skein en Groestl. Elk algoritme heeft zijn eigen vereisten, mining programma’s en capaciteiten. Het algoritme kan zo op zijn eigen manier een block toevoegen aan de Myriad blockchain.

Het grote voordeel van van het gebruiken van 5 algoritmes is dat een 51% attack bijna niet te doen is. Bij Bitcoin zou zo’n aanval in theorie kunnen voorkomen. Dit kan desastreuse gevolgen hebben aangezien de miners die 51% van de hash-kracht bezitten transacties kunnen blokkeren.

Om een 51% attack op het netwerk van XMY uit te voeren moeten de 51% attackers minimaal drie algoritmes ‘overnemen’ aangezien elk algoritme 20% van het netwerk controleert. Daarbij is het volledig overnemen van twee algoritmes bijna onmogelijk.

XMY is erg veilig en is alleen bedoelt als gedecentraliseerd betalingssysteem. Het is dus belangrijk voor de Myriad koers dat er steeds meer mensen de XMY coin gaan gebruiken als betaalmiddel. Mocht dit gaan gebeuren en zal de coin populairder worden, dan kan dit gunstig zijn voor de XMY koers verwachting.

Wat doet de Myriad koers?

Myriad bestond al lang voordat de ICO’s populair werden. De enige manier om aan XMY te komen is door het te minen. Er komen in totaal 2 miljard XMY coins vrij door het minen. Hierdoor ontstaat op een gegeven moment schaarste waardoor dit de XMY koers positief kan beïnvloeden. De actuele Myriad koers is $ 0.000359.

Op Coinmarketcap zien we de koers van XMY vanaf maart 2014 schommelen. Vooral in het begin gaat de koers aardig op en neer, maar daarna is het toch een paar jaar stil. Pas vanaf 2017 begint de koers weer te stijgen en in 2018 schiet de koers kaarsrecht omhoog. Na deze enorme stijging beland de koers weer in rustig vaarwater wachtend op de volgende groene kaars.

De All Time High van Myriad is $ 0.060926 (January 6, 2018). Het is 1592 dagen geleden dat deze koers bereikt werd. Sinds het begin van het project heeft het een market cap van $ 653,339 weten te verzamelen. Daarmee staat het op plaats 2274 van grootste crypto projecten.

Het mag duidelijk zijn dat de Myriad crypto betere tijden gezien heeft. Toch kan het interessant zijn om de coin te onderzoeken om alle stappen te bekijken. Hieronder vind je de XMY koersgrafiek zodat je de historische koers erbij kunt pakken.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de Myriad verwachting 2022 – 2027?

Myriad bestaat dus al een lange tijd, maar het wordt nog niet veel gebruikt als betaalmiddel. Dit kan in de toekomst natuurlijk veranderen, maar voor een positieve XMY koers is dit wel nodig. Het vertrouwen in de coin moet toenemen.

Met de veiligheid die Myriad garandeert vanwege de 5 algoritmes en het interessante Merge Mining heeft het in ieder geval een paar goede troeven in handen. Merge Mining wordt ook wel Auxiliary Proof-of-Work (AuxPow) genoemd.

Dit type mining zorgt ervoor dat je twee soorten cryptocurrency’s tegelijk kan minen zonder dat dit mining prestaties verslechterd. Dit kan via het SHA-256 algoritme dat Myriad gebruikt. Bitcoin maakt ook gebruik van het SHA-256 algoritme waardoor de miner dus beide coins kan minen met dezelfde computerkracht.

Voor de miner is dit dus positief, je kan extra verdienen en tegelijkertijd houd je twee blockchains veilig.

Weet Myriad ervoor te zorgen dat meer mensen de coin gaan gebruiken als betaalmiddel en gaat de massa inzien dat de coin veilig en vrij uniek is, dan zal dit goed uitpakken voor de Myriad koers en leidt dit tot een hoge XMY koers verwachting.

Als we kijken naar de Myriad verwachting voor 2022 dan is dit te kort dag om echt iets zinnigs over de koers te zeggen zoals bij ieder ander project. Het nieuws rondom het project en de crypto markt in zijn algemeen zijn hiervoor leidend.

Kijken we verder vooruit naar de Myriad verwachting voor 2027 dan kun je je afvragen hoe het zal gaan met het project. In de jaren dat het bestaat, heeft de koers weinig bewogen op enkele extreme uitschieters na. Er moet daarom zeker nog iets gebeuren bij het project wil het aanslaan bij het grote publiek.

Dit neemt overigens niet weg dat het zou kunnen gebeuren. In 2018 bijvoorbeeld zagen we een korte, maar hele heftige stijging die een aantal beleggers ongetwijfeld veel geld opgeleverd hebben. Dit was een stijging van 4108% in een paar maanden. De winst was daarna ook snel weer verdwenen, maar de stijging was daar.

* Currency in USD
Historical Price for Myriad
DateOpenCloseHighLowVolume

Wat is het nut van de XMY coin?

De Myriad coin is gemaakt met de vijf algoritmes als basis. Het was bij de oprichting de bedoeling dat de Myriad crypto op grote schaal gebruikt zou worden als betaalmethode. Tot op heden is dat nog niet gelukt moeten we concluderen.

Als we kijken naar het handelsvolume dan zegt de mate waarin het gebruikt wordt eigenlijk al genoeg. Het handelsvolume van de coin was in de laatste 24 uur namelijk $ 1,342.

In de afgelopen 24 uur was het koersverschil van de XMY coin en in de laatste zeven dagen was dat . Dit is belangrijke informatie om mee te nemen in je keuze voor een mogelijke investering.

Waar Myriad kopen?

Voordat je overgaat tot het kopen van XMY is het verstandig en aan te raden om goed research te doen naar de coin. Heb je besloten om de coin te kopen? Dan kan je dit het best doen via Bitvavo. Als je nog geen account hebt dan kan je die hieronder gratis aanmaken.

 1. Stort euro’s via Bitvavo
 2. Omzetten naar je gewenste crypto
 3. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Het laatste Myriad nieuws

We hebben in dit artikel al veel nuttige informatie behandeld die je kunt gebruiken in je onderzoek naar de Myriad verwachting. De historische koers en vooral ook het verloop sinds de oprichting zijn in dit geval belangrijk. De laatste belangrijke factor in dit onderzoek is het Myriad nieuws.

Door goed op de hoogte te zijn van het laatste nieuws weet je precies wat er speelt (of juist niet speelt) rond het project. Door o.a. de twitterpagina in de gaten te houden blijf je op de hoogte van de laatste nieuwtjes en kom je er snel achter of het project überhaupt nog actief is.

MoneyTalks community & beste exchanges

Alles te weten komen over de werking van crypto en belangrijker nog, het geld verdienen met cryptocurrency? Met deze MoneyTalks community van Madelon Vos heb je het binnen de kortste keren onder de knie. Kom in contact met andere traders, stel al je vragen en krijg dagelijkse technische analyse.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

Ben je als ondernemer met Bitcoin en crypto bezig? Dan vind je hier meer informatie over Bitcoin voor bedrijven en de tools die je hiermee kunnen helpen.

Anoniem surfen op het internet? Gebruik een VPN en word nergens meer gevolgd. Pak hier je korting!

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?