Schaalbaarheid, maar vooral ook decentraliteit is een groot goed in de crypto wereld. De technologie waarop Bitcoin gemaakt is zorgt er al meer dan 10 jaar voor dat het project niet gestopt kan worden. Veel projecten streven met vergelijkbare technieken naar het verbeteren van het gebruiksgemak op de blockchain. Vaak echter niet met succes. Bij Near Protocol gebeurt het anders.

We gaan het in dit artikel dan ook hebben over Near Protocol. We bekijken de NEAR koers en de Near Protocol verwachting voor de toekomst. We hopen je hiermee in ieder geval een beter beeld te geven over het project en de toekomstpotentie.

Wat is Near Protocol?

Near Protocol is een platform dat het behulp van technieken als sharding, proof of stake en een verzameling van ontwikkelaars van over de hele wereld hét platform voor Decentrale Applicaties wil worden. De nadruk ligt bij Near Protocol op de gemeenschap die zich achter het project schaart. Ook werkt NEAR naadloos samen met applicaties gemaakt op Ethereum.

Het project is in ontwikkeling door het NEAR collective. Dit is een groep van mensen en bedrijven van over de hele wereld met kennis over de blockchain en open source projecten. De kennis van al deze mensen samen uit het collective maakt NEAR een interessant project om in de gaten te houden. In tegenstelling tot veel andere projecten wordt het niet gemaakt door een klein team, maar door 150+ mensen van over de hele wereld. Verschillende invalshoeken zijn een goede manier om duurzaam te groeien.

Het is doel van Near Protocol is om het platform te worden waarop Decentrale Applicaties gemaakt kunnen worden zonder problemen. Ethereum heeft dezelfde use-case, maar heeft toch aardig wat groei pijn gezien bij een toenemend aantal gebruikers.

Een manier om de transactiesnelheid hoog te houden is door gebruik te maken van de sharding techniek. Hierbij worden transacties gesplitst in shards die afzonderlijk van elkaar gecontroleerd worden door Nodes. Gebruikers van het platform zelf zijn de Nodes en worden met behulp van Proof of Stake beloond voor deze activiteit. 

Deze combinatie zorgt ervoor dat de schaalbaarheid juist omhoog gaat zodra het aantal gebruikers groeit. De beloning hiervoor is de NEAR coin. De NEAR token is de utility token op het netwerk en wordt gebruikt om de transacties te doen en om uit te keren als beloning voor het controleren van de transacties.

Near Protocol koers

Near Protocol is voortgekomen uit een token sale zoals de meeste andere projecten. De ontwikkeling moet tenslotte ergens van betaald worden. De token sale werd gehouden in augustus 2020 en hierbij werd 100% van het beoogde bedrag opgehaald, zo’n $ 33,63 miljoen. 

Tijdens deze token sale kon je als investeerder 1 NEAR coin kopen voor $ 0,40. De actuele Near Protocol koers is $ 8.04.

Iedere coin maakt schommelingen mee wat betreft de koers en dit geldt natuurlijk ook voor Near Protocol. In de afgelopen 24 uur was het koersverschil -18.14%. Voordat je eventueel NEAR gaat kopen is het verstandig de koers te bekijken uit het verleden. Hiermee kun je kijken naar de potentie in de toekomst. Hieronder vind je daarvoor de NEAR koers grafiek.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Near Protocol verwachting

Het is moeilijk om met zekerheid de Near protocol koers verwachting te schetsen voor de toekomst. Dit heeft te maken met een hoop factoren en niet op de laatste plaats de concurrentie met Ethereum. Hoewel de projecten goed samenwerken kun je je voorstellen dat ontwikkelaars graag direct een keuze maken voor het te gebruiken protocol en Ethereum is hiervoor op dit moment de onbetwiste nummer een.

Aan de andere kant zijn de features van Near Protocol erg interessant en kunnen bijdragen een aan hoge Near Protocol verwachting. Vooral het collectief van ontwikkelaars van over de hele wereld is interessant. Het project wordt niet gemaakt door enkele ontwikkelaars (vaak een pijnpunt in de wereld van de crypto), maar beheert door mensen van over de hele wereld.

Met behulp van Proof of Stake kun je bovendien als investeerder een passief inkomen opbouwen door bij te dragen aan het netwerk. Hoe meer NEAR tokens je hiervoor beschikbaar stelt, hoe meer je eraan kunt verdienen.

Al met al lijkt de Near Protocol koers verwachting positief voor de toekomst, maar dit moeten ze zelf waar maken. NEAR heeft zich nog niet bewezen zoals projecten als Ethereum dat gedaan hebben. Dit maakt het aan de ene kant onzeker en aan de andere kant potentieel heel lucratief.

Naast de unieke zaken die horen bij Near Protocol is het ook goed om te kijken naar de data. Deze data kun je namelijk goed vergelijken met andere projecten om er zo zelf een mening over te vormen. De populariteit van het project wordt namelijk o.a. uitgedrukt in het handelsvolume ($ 739,675,738) in de afgelopen 24 uur. Gebeurt er veel? Dan zijn er veel mensen met het project bezig. Dit is over het algemeen een goed teken. Liquiditeit is belangrijk om een NEAR coin te kunnen kopen of verkopen. Meer historische data vind je hieronder:

* Currency in USD
Historical Price for Near
DateOpenCloseHighLowVolume

Near Protocol prijs voorspelling 2021 – 2028

De use-case van Near Protocol is wel duidelijk. Het wil namelijk het meest gebruiksvriendelijke platform worden voor decentrale applicaties. De schaalbaarheid moet hiervoor hoog zijn en ontwikkelaars moeten binnen no-time aan de slag kunnen. Op het eerste gezicht lijkt dit dik in orde en wat dit betreft is de NEAR verwachting dan ook hoog.

Hierbij moeten we echter zeggen dat niets zeker is voor de toekomst. Dit zagen we bijvoorbeeld ook bij Ethereum terug toen bepaalde apps zeer populair werden. Hierdoor werd de schaalbaarheid op de proef gesteld. 

Doordat er een heel collective achter het project zit heeft Near minder last van de kwetsbaarheid door een of enkele ontwikkelaars. Bij kleinere projecten komt het vaak voor dat maar één of twee mensen eindverantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling en als deze wegvallen is het gebeurt met de pret. Wat dat betreft ziet het er dus ook goed uit voor Near Protocol.

Een concrete voorspelling doen is moeilijk. Het is beter om hier zelf je mening over te vormen. Je kunt bijvoorbeeld kijken naar de prijsschommelingen in de afgelopen zeven dagen: (-10.75%). Gebeurt er op het moment dat je wilt kopen wat met de coin? Als je echter gaat investeren voor de lange termijn is het verstandig om verder vooruit te kijken. Hiervoor hebben we enkele voorspellingen voor je gevonden:

2021$8,63
2022$10,13
2023$12,02
2024$14,16
2025$17,91
2026$19,90
2027$18,04
2028$25,65

NEAR coin kopen

Of je NEAR coin wilt kopen is een beslissing die je ten alle tijden zelf moet maken. Niemand kan je met zekerheid zeggen of het een goede investering is. Wel kun je kijken naar bijvoorbeeld de schaarste om hierover zelf een mening te vormen. Hoe meer coins van het totaal er al in omloop zijn, hoe minder er in de toekomst nog op de markt komen. Er zijn op dit moment zo’n (463,870,352 NEAR uitgegeven van de maximale hoeveelheid van 1,000,000,000 NEAR.

Wil je NEAR coin kopen? Dan kun je dit doen op de grootste exchange van de wereld, Binance. Gewoon betalen met iDeal en zelfs korting op je handelskosten als je betaald met de Binance Coin. Heb je nog geen acocunt? Dan kun je die hier aanmaken.

 1. Ga naar de Binance exchange
 2. Koop cryptocurrency of stort crypto vanaf Bitvavo
 3. Ga naar ‘markets’ en wissel je tegoed om voor de gewenste crypto
 4. Gefeliciteerd, bij ‘wallets’ kun je nu je gekochte crypto vinden

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.