Schaalbaarheid, maar vooral ook decentraliteit is een groot goed in de crypto wereld. De technologie waarop Bitcoin gemaakt is zorgt er al meer dan 10 jaar voor dat het project niet gestopt kan worden. Veel projecten streven met vergelijkbare technieken naar het verbeteren van het gebruiksgemak op de blockchain. Vaak echter niet met succes. Bij Near Protocol gebeurt het anders.

We gaan het in dit artikel dan ook hebben over Near Protocol. We bekijken de NEAR koers en de Near Protocol verwachting voor de toekomst. We hopen je hiermee in ieder geval een beter beeld te geven over het project en de toekomstpotentie.

Wat is Near Protocol?

Near Protocol is een platform dat het behulp van technieken als sharding, proof of stake en een verzameling van ontwikkelaars van over de hele wereld hét platform voor Decentrale Applicaties wil worden. De nadruk ligt bij Near Protocol op de gemeenschap die zich achter het project schaart. Ook werkt NEAR naadloos samen met applicaties gemaakt op Ethereum.

Het project is in ontwikkeling door het NEAR collective. Dit is een groep van mensen en bedrijven van over de hele wereld met kennis over de blockchain en open source projecten. De kennis van al deze mensen samen uit het collective maakt NEAR een interessant project om in de gaten te houden.

In tegenstelling tot veel andere projecten wordt het niet gemaakt door een klein team, maar door 150+ mensen van over de hele wereld. Verschillende invalshoeken zijn een goede manier om duurzaam te groeien.

Het is doel van Near Protocol is om het platform te worden waarop Decentrale Applicaties gemaakt kunnen worden zonder problemen. Ethereum heeft dezelfde use-case, maar heeft toch aardig wat groei pijn gezien bij een toenemend aantal gebruikers.

Een manier om de transactiesnelheid hoog te houden is door gebruik te maken van de sharding techniek. Hierbij worden transacties gesplitst in shards die afzonderlijk van elkaar gecontroleerd worden door Nodes. Gebruikers van het platform zelf zijn de Nodes en worden met behulp van Proof of Stake beloond voor deze activiteit. 

Deze combinatie zorgt ervoor dat de schaalbaarheid juist omhoog gaat zodra het aantal gebruikers groeit. De beloning hiervoor is de NEAR coin. De NEAR token is de utility token op het netwerk en wordt gebruikt om de transacties te doen en om uit te keren als beloning voor het controleren van de transacties.

Je kunt NEAR Protocol wel vergelijken met de Amazon Web Services of. Microsoft Azure. Dit zijn grote cloud partijen waarop de internetapplicaties van vandaag gemaakt zijn. Deze grote bedrijven hebben daarom een grote invloed op het internet zelf. Dit is ook de reden dat ze eenvoudig bedrijven uit de lucht kunnen halen mochten ze dat willen.

De grote valkuil in dit verhaal is het centrale eigenaarschap. Amazon en Microsoft zijn de baas over de servers en daarmee in de praktijk ook over alles op deze servers. Er is één point of failure in dit verhaal en dit komt de veiligheid niet ten goede. Op het netwerk van NEAR kunnen vergelijkbare applicaties gemaakt worden zoals we dat op het ‘gewone’ internet zien, maar dan volledig decentraal en in eigen beheer.

Wat doet de NEAR protocol koers?

Near Protocol is voortgekomen uit een token sale zoals de meeste andere projecten. De ontwikkeling moet tenslotte ergens van betaald worden. De token sale werd gehouden in augustus 2020 en hierbij werd 100% van het beoogde bedrag opgehaald, zo’n $ 33,63 miljoen. Tijdens deze token sale kon je als investeerder 1 NEAR coin kopen voor $ 0,40. De actuele Near Protocol koers is $ 6.71.

Het was voor beleggers mogelijk om drie verschillende pakketten te kopen gedurende de verkoop van de NEAR coin. Optie 1 was voor $ 0,40 waarbij de tokens minimaal 40 dagen vast kwamen te staan. Optie 2 had een lock periode van 1 jaar en een prijs van $ 0,34 per token. Optie 3 kon je kopen voor $ 0,29 en een periode van twee jaar waarin je de tokens niet kon gebruiken. De verdeling van de tokens ziet er als volgt uit:

 • 17.6% – Backers
 • 17.2% – Community Grants
 • 14% – Core Contributors
 • 12% – Community Sale
 • 11.7% – Early Ecosystem
 • 11.4% – Operation Grants
 • 10% – Foundation Endowment
 • 6.1% – Small Backers

De NEAR protocol All Time High staat op een waarde van $ 20.44 (January 16, 2022). Het is 120 dagen geleden dat deze koers bereikt is. Sinds de start heeft het project een market cap behaald van $ 4,621,428,508 waarmee het op positie 21 staat van grootste cryptocurrency projecten.

Iedere coin maakt schommelingen mee wat betreft de koers en dit geldt natuurlijk ook voor Near Protocol. In de afgelopen 24 uur was het koersverschil -2.76%. In de laatste zeven dagen was dit verschil -39.97%. Voordat je eventueel NEAR gaat kopen is het verstandig de koers te bekijken uit het verleden. Hiermee kun je kijken naar de potentie in de toekomst. Hieronder vind je daarvoor de NEAR koersgrafiek.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de NEAR Protocol verwachting 2022 – 2027?

Het is moeilijk om met zekerheid de Near protocol koers verwachting te schetsen voor de toekomst. Dit heeft te maken met een hoop factoren en niet op de laatste plaats de concurrentie met Ethereum. Hoewel de projecten goed samenwerken kun je je voorstellen dat ontwikkelaars graag direct een keuze maken voor het te gebruiken protocol en Ethereum is hiervoor op dit moment de onbetwiste nummer een.

Aan de andere kant zijn de features van Near Protocol erg interessant en kunnen bijdragen een aan hoge Near Protocol verwachting. Vooral het collectief van ontwikkelaars van over de hele wereld is interessant. Het project wordt niet gemaakt door enkele ontwikkelaars (vaak een pijnpunt in de wereld van de crypto), maar beheert door mensen van over de hele wereld.

Met behulp van Proof of Stake kun je bovendien als investeerder een passief inkomen opbouwen door bij te dragen aan het netwerk. Hoe meer NEAR tokens je hiervoor beschikbaar stelt, hoe meer je eraan kunt verdienen. De beloning die je hiervoor ontvangt kan oplopen tot wel 11,9% per jaar.

Al met al lijkt de Near Protocol crypto verwachting positief voor de toekomst, maar dit moeten de mensen achter het project zelf waar maken. NEAR heeft zich nog niet bewezen zoals projecten als Ethereum dat gedaan hebben. Dit maakt het aan de ene kant onzeker en aan de andere kant potentieel heel lucratief.

Naast de unieke zaken die horen bij Near Protocol is het ook goed om te kijken naar de data. Deze data kun je namelijk goed vergelijken met andere projecten om er zo zelf een mening over te vormen. De populariteit van het project wordt namelijk o.a. uitgedrukt in het handelsvolume ($ 496,114,129) in de afgelopen 24 uur.

Gebeurt er veel? Dan zijn er veel mensen met het project bezig. Dit is over het algemeen een goed teken. Liquiditeit is belangrijk om een NEAR coin te kunnen kopen of verkopen. Ook geeft het aan dat er veel mensen met het project bezig zijn naast de ontwikkelaars.

De use-case van Near Protocol is wel duidelijk. Het wil namelijk het meest gebruiksvriendelijke platform worden voor decentrale applicaties. De schaalbaarheid moet hiervoor hoog zijn en ontwikkelaars moeten binnen no-time aan de slag kunnen.

Als we kijken naar de NEAR Protocol verwachting voor 2022 dan ziet deze er op het eerste gezicht goed uit. De periode is kort, maar sinds het begin heeft het project al een goede stijging doorgemaakt.

Kijken we naar de NEAR Protocol verwachting voor 2027 dan lijkt de toekomst nog rooskleuriger te zijn. De algemene crypto markt lijkt namelijk alleen maar te stijgen en tot dusver heeft de NEAR crypto laten zien goed mee te kunnen groeien. Weten ze dit vol te houden? Dan lijkt geen enkele voorspelling te hoog.

In het verleden hebben we al eerder indrukwekkende stijgingen gezien. Zo ging de koers in 2021 met 1255% omhoog in de eerste bull markt die het project mee maakte. Natuurlijk geen garantie voor de toekomst, maar het laat de potentie wel goed zien.

Doordat er een heel collective achter het project zit heeft Near minder last van de kwetsbaarheid door een of enkele ontwikkelaars. Bij kleinere projecten komt het vaak voor dat maar één of twee mensen eindverantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling en als deze wegvallen is het gebeurt met de pret. Wat dat betreft ziet het er dus ook goed uit voor Near Protocol. Meer historische data vind je hieronder:

* Currency in USD
Historical Price for NEAR Protocol
DateOpenCloseHighLowVolume

Wat is het nut van de NEAR coin?

Op het netwerk wordt de NEAR coin gebruikt om alle functionaliteiten aan elkaar vast te knopen. Het dient als valuta op het netwerk waarmee gebruikers van de producten kunnen betalen. Daarnaast is het een incentive voor de gemeenschap om eerlijk te handelen en bij te dragen. Je kunt er namelijk een beloning door ontvangen.

Ook geeft de NEAR crypto stemrecht binnen het ecosysteem waardoor iedere belegger mee kan beslissen over de te nemen koers voor de toekomst. Daarnaast kun je het kopen als je vertrouwen hebt in het project. Hiervoor is het goed om o.a. te kijken naar de supply van de coin om zo de schaarste in kaart te brengen.

Dit kun je doen door de huidige supply (689,284,643 NEAR) te vergelijken met de maximale supply (1,000,000,000 NEAR). In de regel kun je aanhouden dat tokens waarvan bijna alles al uitgegeven is schaarser zijn in de toekomst. De aanname is in dit geval dat dit zich zal uitdrukken in een hogere koers.

Waar NEAR coin kopen?

Of je NEAR coin wilt kopen is een beslissing die je altijd zelf moet maken. Niemand kan je met zekerheid zeggen of het een goede investering is. In het verleden heeft de token een mooi rendement opgeleverd, maar zeker voor de toekomst is dit natuurlijk niet al lijkt het nu rooskleurig te zijn.

Wil je NEAR coin kopen? Dan kun je dit doen op de grootste exchange van Nederland, Bitvavo. Gewoon betalen met iDEAL. Heb je nog geen account? Maak die dan hieronder gratis aan.

 1. Stort euro’s via Bitvavo
 2. Omzetten naar je gewenste crypto
 3. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Het laatste NEAR Protocol nieuws

We hebben op deze pagina al een aantal belangrijke zaken besproken die je mee zou moeten nemen in je onderzoek naar de NEAR verwachting. Een van de laatste belangrijke zaken die we nog niet besproken hebben is het NEAR Protocol nieuws van vandaag.

Ben jij altijd op de hoogte van het laatste NEAR nieuws en de meest recente ontwikkelingen aan het netwerk? Dan weet je als eerste welke koers de token zal gaan varen. Veel mensen baseren hun onderzoek enkel op het woord van een ‘influencer’, maar of je dat altijd maar moet geloven is de vraag. Een goede bron om dit zelf te onderzoeken is de twitterpagina van NEAR Protocol.

MoneyTalks community & beste exchanges

Alles te weten komen over de werking van crypto en belangrijker nog, het geld verdienen met cryptocurrency? Met deze MoneyTalks community van Madelon Vos heb je het binnen de kortste keren onder de knie. Kom in contact met andere traders, stel al je vragen en krijg dagelijkse technische analyse.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

Ben je als ondernemer met Bitcoin en crypto bezig? Dan vind je hier meer informatie over Bitcoin voor bedrijven en de tools die je hiermee kunnen helpen.

Anoniem surfen op het internet? Gebruik een VPN en word nergens meer gevolgd. Pak hier je korting!

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?