Nebulas is een van de vele projecten op de blockchain dat is ontstaan na Bitcoin. Op bepaalde platforms zoals Ethereum en NEO kunnen Decentrale applicaties (Dapps) gemaakt worden, en dit wordt dan ook veelvuldig gedaan. Je kunt dit vergelijken met het ontstaan van het internet.

Er schoten toen enorm veel sites in de lucht die mensen konden gebruiken. Alleen waren er in die tijd nog geen zoekmachines, dus je moest daadwerkelijk weten welke site je wilde bezoeken. Tegenwoordig maken zoekmachines als Google het gemakkelijk om de site te vinden die jij zoekt.

Dat is in principe hetzelfde nu met al deze DApps. Doordat er Dapps gemaakt worden op verschillende platformen, moet je goed weten welke Dapp je wilt gebruiken, maar gemakkelijk zoeken tussen al die Dapps kunnen we nog niet. Nebulas gaat hier verandering in brengen door de ‘Google van de Dapps’ te worden.

In dit artikel kijken we daarom naar de technieken, de use-case en o.a. de Nebulas verwachting. We gaan in op de NAS koers en de Nebulas coin. Met deze data hopen we je een beter beeld te geven over het project en de potentie in de toekomst. Wat gaat de NAS coin doen?

Wat is Nebulas?

Nebulas is een project op de blockchain dat ernaar streeft om de Google voor decentrale applicaties (Dapps) te worden. Door verschillende technieken zoals Nebulas Rank en Nebulas Force zorgen ze ervoor dat Dapps gerangschikt worden en wij de nuttigste Dapps kunnen vinden. Daarnaast zorgen ze er met onder andere het Developer Incentive Protocol voor dat de Nebulas blockchain altijd door ontwikkeld wordt, zodat het project altijd voorop blijft lopen.

Het doel van Nebulas is om de Google voor decentrale applicaties (Dapps) te worden. Het is namelijk makkelijk om het overzicht kwijt te raken wanneer je zoekt naar Dapps zonder een zoekmachine. Nebulas is hiervoor je grote vriend. Hij sorteert en rangschikt alle Dapps zodat jij de nuttigste kan vinden.

In de toekomst zullen het aantal blockchains alleen maar groter worden. Op deze blockchains worden niet alleen maar Dapps gemaakt, maar ook smart contracts. Dit zijn contracten met informatie, bijvoorbeeld een eigendomsakte, die op de blockchain staan. Verwacht wordt dat in de toekomst meer smart contracts en Dapps op blockchains komen te staan. Dit is voor Nebulas positief aangezien een zoekmachine dan nog belangrijker wordt.

De kracht van Nebulas is dat ze, nog voordat de ‘normale burger’ dit nodig heeft, een werkende zoekmachine hebben. Wanneer de ‘echte wereld’ overstapt op de blockchain zal de vraag naar een overzichtelijke zoekmachine groeien. Nebulas maakt het hierdoor voor de leek makkelijk om zijn weg te vinden in de blockchainwereld. Dit kan positief zijn voor de Nebulas prijs verwachting.

Het team dat achter Nebulas zit heeft veel ervaring op het gebied van blockchaintechnologie. Twee van de drie bazen hebben eerder bij AntShares gewerkt. Dit bedrijf kun je nu kennen als NEO. Ook buiten de blockchainwereld hebben ze veel ervaring opgedaan. Aan geloofwaardigheid zal het niet liggen als we kijken naar Nebulas.

De NAS koers is sterk afhankelijk van het aantal gebruikers die het platform heeft. Wordt de blockchain wereld populair en gaan mensen Dapps en smart contracts gebruiken, dan kan Nebulas op meer gebruikers rekenen.

De blockchain technologie blijft voor altijd bestaan. Het is een kwestie van tijd tot het aan populariteit wint. Dit is gunstig voor de NAS koers verwachting aangezien ze hierdoor meer verkeer op hun netwerk kunnen krijgen.

Wat is Nebulas Rank?

Met de Nebulas Rank worden alle Decentrale applicaties gerangschikt. Dit gebeurt aan de hand van een aantal factoren, namelijk: Liquiditeit, gebruik en gebruiksgemak.

Liquiditeit: Hierbij wordt gekeken naar het gebruik van de applicatie. Hoeveel geld wordt er binnen deze applicatie uitgegeven, hoe groot zijn deze transacties en op welke schaal worden deze transacties gedaan? Aan de hand van deze factoren wordt er een score toegekend aan de applicatie en hoe hoger deze score, hoe beter dit is voor het algoritme dat de ranking bepaald.

Gebruik: Hier wordt gekeken naar de groei van de applicatie. Hoe snel groeit het aantal gebruikers en wordt er veel over gesproken? Hoe meer dit gebeurt, hoe hoger het algoritme de applicatie plaatst. Dit is namelijk een teken dat applicatie in de smaak valt bij anderen.

Gebruiksgemak: Hierbij wordt gekeken naar de interactie tussen Dapps. Is het mogelijk om verbindingen te leggen vanuit jouw Dapp naar die van een ander? Dan krijg je een hogere score. Vroeger op het internet waren er allemaal losse websites, zonder connecties. Tegenwoordig zijn veel platformen met elkaar verbonden, wat voor de gebruikers zorgt voor een hoger gebruiksgemak.

Deze factoren worden grotendeels bepaald door de transacties die gedaan worden op het netwerk. Maar naast deze factoren wordt er onder andere ook gekeken factoren als de investeringskosten van de applicatie en de toegankelijkheid van de applicatie. Deze factoren geven een indicatie van de activiteit van de applicatie. Hoe hoger deze is, hoe groter de kans dat de applicatie zich blijft doorontwikkelen en hoe hoger dus de Nebulas rang.

Nebulas rank
Nebulas Rank

Wat is Nebulas Force?

Nebulas Force is een middel om de groei van het Nebulas netwerk te stimuleren. Waar bij andere munten soms onenigheid ontstaat over de richting die een project moet nemen, wordt dit door middel van de Nebulas Force democratisch besloten.

Mensen kunnen upgrades ontwikkelen voor het netwerk en hier kunnen alle gebruikers op stemmen via een smart contract of het forum. Wanneer het grootste gedeelte van de gebruikers het eens is met een upgrade of de richting van het project, zal het ontwikkelaarsteam van Nebulas dit ontwikkelen en implementeren.

Dit voorkomt hardforks zoals die van Bitcoin en Bitcoin Cash en daarmee een splitsing van de achterban. Dit zorgt ervoor dat alle gebruikers achter een en hetzelfde project blijft staan, wat naar mijn idee de groei van het project ten goede komt.

Wat is het developer incentive protocol?

Om de groei van het Nebulas netwerk te stimuleren, is er een beloningsprogramma in het leven geroepen. Het kan veel tijd kosten om een decentrale applicatie te ontwikkelen en hiervoor zouden volgens Nebulas de ontwikkelaars voor beloond moeten worden.

Ontwikkelaars kunnen decentale applicaties maken op het Nebulas netwerk en aan de hand van stemmen van gebruikers en de Nebulas rang worden iedere maand beloningen uitgedeeld. Dit heeft geen windeieren gelegd, want in korte tijd zijn er veel Dapps ontwikkeld.

Op het moment van schrijven staan er maar liefst 6871 Dapps op het netwerk. Dit terwijl er rond de 1600 applicaties bestaan op het Ethereum netwerk, dat al veel langer bestaat. Naast een maandelijkse beloning ontvangt een ontwikkelaar voor iedere applicatie die hij/zij maakt een beloning van 100 NAS.

Nebulas zoekmachine voor de blockchain

Er worden tegenwoordig al veel smart contracts gemaakt. Dit zijn contracten met informatie die worden gemaakt op de blockchain. Deze zijn lastig in te zien, omdat er tegenwoordig veel verschillende blockchains bestaan. In de toekomst zal dit nog veel meer worden, en zal de informatie in deze smart contracts ook veel relevanter voor ons zijn.

De verwachting is dat in de toekomst veel meer informatie voor de ‘gewone mens’ op de blockchain komt te staan, zoals bijvoorbeeld het eigendom van een huis of huurovereenkomst. Maar ook loongegevens en noem het allemaal maar op. Nu profiteert Google van de zoekmachine voor het internet en verdienen ze hier veel geld aan.

Open source zoekmachine

Met de Nebulas zoekmachine voor decentrale applicaties en smart contracts kunnen wij straks al de genoemde gegevens opzoeken, zonder dat anderen hiervan profiteren. Het is namelijk een open source zoekmachine, wat betekent dat iedereen de code in kan zien en hieraan kan bijdragen.

In de toekomst kan iedereen dus gebruik maken van deze zoekmachine om je eigen gegevens op te zoeken, verspreid over verschillende blockchains. Hoewel dit nu misschien nog iets minder relevant is voor de ‘gewone mens’, is de verwachting dat dit in de toekomst zal veranderen.

De Nebulas zoekmachine zal vergelijkbaar zijn als de zoekmachines op het internet. Een ‘bot’ zal gaan crawlen (gegevens bekijken en opslaan) en gegevens indexeren. Het verschil is dat nu niet het internet gecrawled zal worden, maar de verschillende blockchains. Hierdoor kunnen al deze gegevens voor ons inzichtelijk gemaakt worden middels de zoekmachine.

Zo hoeven we niet zelf iedere blockchain door te spitten. Dit is vergelijkbaar met het internet. Wanneer je nu iets wilt kopen hoef je geen specifieke website in de typen, maar zoek je op bijv: ‘schoenen kopen’ en vervolgens krijg je de websites getoond waar je dit kunt doen.

Wat doet de Nebulas koers?

Nebulas is tot stand gekomen vanuit een ICO gehouden in december 2017, midden in de bull markt van die tijd. Er is het maximale bedrag opgehaald, zo’n $ 60 miljoen. Beleggers konden tijdens de token sale 366,31 NAS kopen voor 1 Ethereum, dat komt neer op zo’n $ 1,96 p/s. De actuele Nebulas koers is $ 0.084453.

In totaal is 30% van de totale supply verkocht via de token sale. 35% is gereserveerd voor de gemeenschap. 20% is voor de adviseurs en nog eens 10% is in een eerste ronde opgehaald voor funding. De resterende 5% van de NAS coin is voor de foundation.

Als we de koers van Nebulas bekijken zien we heel duidelijk dat met name het eerste naar na de token sale de koers erg hoog stond. Geleidelijk is de koers omlaag gegaan om, op kleine pieken na, zijwaarts verder te bewegen.

De Nebulas All Time High staat op een waarde van $ 13.38 (January 29, 2018). Het is in totaal 1569 dagen geleden dat deze koers bereikt werd. Sinds het begin van het project heeft het een market cap van $ 3,846,898 weten te verzamelen, waarmee het op plaats 1336 van de grootste crypto staat.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de Nebulas verwachting 2022 – 2027

NAS heeft door middel van een aantal protocollen ervoor gezorgd dat ze oneindig kunnen doorgroeien. Deze protocollen zorgen ervoor dat er geen hard fork hoeft plaats te vinden op het NAS netwerk.

De community van NAS kan zelf de richting van het bedrijf bepalen. Door middel van stemmingen kunnen bepaalde updates wel of niet doorgaan. Dit kan ervoor zorgen dat er een sterke community ontstaat rondom het project. In dit geval heeft de community veel macht en kan dit in het voordeel werken voor de NAS koers, omdat het vertrouwen toeneemt.

De NAS waarde kan door drie partijen gestimuleerd worden. De eerste partij zijn de gebruikers van de blockchain. Daarbij geldt, hoe meer hoe beter omdat het verkeer op de Nebulas zoekmachine zal toenemen.

De tweede partij die de NAS waarde bevordert is de algehele cryptomarkt. Het is evident dat wanneer de bitcoin en de altcoins in waarde toenemen dat ook de NAS waarde toeneemt. Het vertrouwen in cryptocurrencies neemt toe waardoor er meer mensen investeren.

De laatste partij is de partij waar we het net over hadden, namelijk de community die het project versterkt en stuurt. Zij bepalen voor een groot deel de koers en zorgen voor een sterke blockchain.

Nebulas is niet de enige zoekmachine op de blockchain. Er zijn andere blockchainprojecten die als een soort search engine fungeren, maar Nebulas is de grootste en heeft de meeste gelijkenissen met Google, vandaar ook de vergelijking die breed wordt gedragen.

De drie partijen die waarde toevoegen aan Nebulas zijn van groot belang. Wanneer deze partijen groeien en sterker worden dan zal dit goed uitpakken voor de NAS koers en leidt dit tot hoge NAS koers verwachting.

Als we de Nebulas verwachting voor 2022 erbij pakken moeten we net zoals bij andere crypto concluderen dat het op een dergelijke termijn niet goed te voorspellen is. Binnen één jaar is het sentiment van de crypto markt in zijn geheel vaak belangrijker voor de koers dat de eigenschappen van een project zelf.

Kijken we verder vooruit naar de Nebulas verwachting voor 2027 dan is het anders. Begrijp me niet verkeerd, het is nog steeds moeilijk om te voorspellen. Wel heeft het project in een dergelijke periode zelf de tijd om te laten zien uit wat voor hout het is gesneden. Of het project aanslaat en of ze gedurende de vijf jaar grote stappen kunnen maken.

Als we naar het koersverloop van de Nebulas crypto kijken moeten we concluderen dat het, tot nu toe, nog zonder hele grote stijgingen vooruit gegaan is. Met name in het begin ging het hard, toen steeg de koers binnen 2 maanden met 1043%. Dit is geen garantie voor de toekomst, maar als alles goed gaat zou dit nogmaals mogelijk kunnen zijn.

* Currency in USD
Historical Price for Nebulas
DateOpenCloseHighLowVolume

Wat is het nut van de NAS coin?

De Nebulas coin (NAS) is de valuta op het netwerk. Je kunt het gebruiken voor de functionaliteiten van het project, maar ook als belegging. Je koopt het in de verwachting dat het later meer waard zal worden. Een belangrijke overweging in dit verhaal is o.a. de schaarste.

Je kunt dit bekijken door de huidige supply van Nebulas (45,500,000 NAS) te vergelijken met de maximale supply (100,000,000 NAS). In de regel geldt dat hoe meer tokens er al zijn uitgegeven, hoe beter dit is voor de toekomstige waarde.

Naast de Nebulas crypto verwachting voor de lange termijn is het ook goed om te kijken naar de schommelingen op de korte termijn. In de afgelopen 24 uur was het verschil in de koers -2.85% en in de laatste zeven dagen was dat -45.24%.

Waar Nebulas kopen?

De NAS coin is gemakkelijk te koop via Bitvavo. Voordat je overgaat tot het kopen van de coin is het verstandig om in het achterhoofd te houden dat het voorspellen van de NAS koers geen vaste wetenschap is en dat niemand het zeker weet. Doe eerst zelf goed onderzoek voordat je over gaat tot het kopen van NAS.

 1. Stort euro’s via Bitvavo
 2. Omzetten naar je gewenste crypto
 3. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Het laatste Nebulas nieuws

We hebben in dit artikel al veel belangrijke zaken behandelt die van invloed zijn op de Nebulas verwachting. De Nebulas koers, de NAS coin en de technieken zijn allemaal belangrijk. De laatste factor is het Nebulas nieuws van vandaag.

Door op de hoogte te zijn van de laatste nieuwtjes weet je precies wat er gaat gebeuren met het project en daar kun je op inspelen. Ook kun je zien hoe actief het project nog is. Dit is vaak een graadmeter van toekomstig succes. Een goede bron van informatie daarvoor is de Nebulas twitter.

MoneyTalks community & beste exchanges

Alles te weten komen over de werking van crypto en belangrijker nog, het geld verdienen met cryptocurrency? Met deze MoneyTalks community van Madelon Vos heb je het binnen de kortste keren onder de knie. Kom in contact met andere traders, stel al je vragen en krijg dagelijkse technische analyse.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

Ben je als ondernemer met Bitcoin en crypto bezig? Dan vind je hier meer informatie over Bitcoin voor bedrijven en de tools die je hiermee kunnen helpen.

Anoniem surfen op het internet? Gebruik een VPN en word nergens meer gevolgd. Pak hier je korting!

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?