We gaan het in dit artikel hebben over NEM en het ontstaan van de cryptocurrency. Zo behandelen we de NEM coin en de NEM verwachting voor de toekomst. Met al deze informatie hoop ik je een beter beeld te geven over het project en de potentie voor de toekomst. Wat gaat de NEM crypto doen?

Wat is NEM?

NEM is een blockchain project dat zich volledig richt op performance. Door verschillende technieken, zoals het Proof of Importance, Harvesting en een SuperNode weten ze de transactiekosten laag te houden. Daarnaast is de transactiesnelheid door deze technieken hoog en wordt voorkomen dat er inflatie optreedt bij de NEM coin, namelijk de XEM. Deze XEM coin is de munt die wordt gebruikt op het netwerk.

Het NEM project en de daarbij behorende NEM coin, de XEM, is gestart in 2014 door een Bitcointalkforum gebruiker genaamd UtopianFuture. In eerste instantie zou de broncode van een andere Cryptocurrency gebruikt worden als basis voor NEM, maar van deze beslissing zijn ze later afgestapt om een volledig nieuwe broncode te schrijven.

Dit is niet uniek, maar de meest gebruikte manier om een blockchain project te starten is toch wel het overnemen en veranderen van een bestaande broncode. De programmeertaal waarin het project geschreven is is Java. De totale circulatie van NEM is 8,999,999,999 en dit zal ook nooit meer worden. Bij de start van het project zijn alle NEM direct uitgegeven aan mensen die vroeg bij het project betrokken waren.

Wat maakt NEM uniek?

Een van de onderdelen die NEM uniek maken is het feit dat iedere XEM coin al is uitgegeven aan het begin van het project. Deze munten zijn gegeven aan een aantal mensen (ongeveer 1500) die vroeg bij het project betrokken zijn en deze hebben het op hun beurt weer verdeelt aan hun online gemeenschap.

Dit zorgt ervoor dat er geen inflatie optreedt bij de munt, aangezien alle XEM al zijn uitgegeven. Het aanbod blijft gelijk, maar wanneer de vraag zal groeien zal de prijs van een XEM dit ook doen.

De enige manier om nog NEM te verkrijgen is door het te kopen op de markt of door actief deel te nemen aan het netwerk. Dat deelnemen aan het netwerk kan op twee manieren, namelijk door Harvesting of door een SuperNode. Hierover later meer.

Hoe wordt het NEM project draaiende gehouden?

NEM werkt niet met een Proof of Work algoritme om de transacties goed te keuren, in tegenstelling tot veel andere blockchain projecten. Op het NEM netwerk wordt gebruikgemaakt van Proof of Importance (PoI). Waar bij Proof of Work steeds meer rekenkracht nodig is om de transacties goed te keuren, is dit bij Proof of Importance niet nodig.

Op het NEM netwerk betaald iedereen een heel klein percentage bij iedere transactie die gedaan wordt. Wanneer je genoeg XEM hebt en deze beschikbaar stelt voor het netwerk, zul je hiervoor een klein beetje van al die transactiekosten ontvangen als beloning.

Een groot voordeel van PoI ten opzichte van PoW is dat naarmate het netwerk groeit bij een PoW munt, de rekenkracht omhoog moet. Hiervoor investeren mensen veel geld en daardoor gaan de fees ook nog eens omhoog. Bij PoI verandert dit niet en worden de mensen die hun XEM beschikbaar stellen juist beloond wanneer het netwerk groeit, ze ontvangen namelijk meer fees.

NEM coin

Wat is NEM harvesting?

Wanneer iemand minimaal 10.007 XEM bezit en deze beschikbaar stelt op het netwerk, ontvangt iemand hiervoor een klein beetje van alle transactiekosten die gedaan worden op het netwerk. Hoeveel je ontvangt is afhankelijk van je Proof of Importance score.

Deze wordt toegekend aan iedereen, maar is afhankelijk van hoe actief iemand deelneemt aan het netwerk. Doe je veel transacties? Dan ben je ‘belangrijker’ voor het netwerk en daardoor gaat je score omhoog. Een hogere score betekent dat jij meer kans maakt om een block te mogen controleren en goedkeuren en daarmee de bijbehorende fee te ontvangen. Welk block je ontvangt is altijd verschillend, en de fee die in dat block zit daarom ook.

Wat is een NEM SuperNode?

Een NEM SuperNode iemand op het netwerk die een gigantische hoeveelheid XEM beschikbaar stelt om transacties goed te keuren. Een NEM SuperNode is niet goedkoop, je hebt hier namelijk 3.000.030 XEM voor nodig (ongeveer $960.000). Met zo’n SuperNode maak je aanspraak op een groter gedeelte van de blocks, aangezien je Proof of Importance score hoger is.

Daarnaast heb je stemrecht op het netwerk. Er moeten soms beslissingen gemaakt worden over de te maken stappen met het netwerk en ontwikkelingen die gedaan moeten worden. Iedereen met stemrecht (vanaf een SuperNode) kan hierover mee beslissen en hoe meer XEM coins je bezit, hoe meer stemmen je hebt.

De reden hierachter is dat iedereen met stemrecht enorm betrokken is bij het project aangezien ze er een behoorlijke hoeveelheid geld in hebben zitten. Deze mensen zijn daarom sneller geneigd om beter na te denken over de beslissingen en dit heeft uiteraard een positief effect op het project.

Wat doet de NEM koers?

Zoals ik je al aangaf is de XEM coin niet ter wereld gekomen vanuit een ICO of iets dergelijks. Bij het ontstaat van het project zijn alle tokens direct uitgedeeld aan de vroege gebruikers. Gaandeweg zijn deze tokens in handen van meer mensen gekomen. De actuele NEM koers is $ 0.040901.

Als we de koers bekijken op coinmarketcap zien we duidelijk dat de eerste notering was op 5 april 2015. Vergeleken met de meeste coins waar we over schrijven is dit heel vroeg. Beleggers konden de token toen kopen voor $ 0,00031. Tijdens de bull markten zien we altijd hele hoge stijgingen terug.

De All Time High van NEM staat op een waarde van $ 1.87 (January 7, 2018). Dat is inmiddels alweer 1726 dagen geleden. De totale marketcap (waarde) van de NEM crypto staat op $ 368,103,501 en daarmee heeft het na al die jaren nog steeds plek 107 op de lijst van grootste projecten.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de NEM verwachting 2022 – 2027?

Niemand kan met zekerheid voorspellen wat de NEM verwachting voor de toekomst zal zijn. Over de jaren kan er aan de kant van het project zelf veel veranderen. Een wijziging in de leiding van het project, visie of het ontstaan van problemen kan hier invloed op hebben.

Daarnaast is de hype die heerst op de crypto markt in zijn geheel ook heel belangrijk. Hoe goed een project ook zo’n werk doen, zolang we in een bear markt zitten zal er niet zoveel gebeuren met de koers. Het opstellen van een NEM verwachting is dan ook afhankelijk van veel verschillende factoren.

Als we kijken naar de stijging van 2018 is wel heel duidelijk te zien dat het hard kan gaan met de XEM crypto. Destijds steeg binnen รฉรฉn jaar de koers met ongeveer 20.444%! Dit is natuurlijk geen garantie voor herhaling, maar onmogelijk is het zeker niet.

Wat is het nut van de XEM coin?

Een van de belangrijkste voordelen is dat de NEM coin enorm stroom-vriendelijk is. Doordat er geen gebruikgemaakt wordt van Proof of Work is het stroomverbruik enorm laag. Er zijn geen speciale mining apparaten nodig die veel stroom kosten.

In plaats daarvan wordt het goedgekeurd door mensen die betrokken zijn bij het platform met hun eigen munten. Door deze technieken kan NEM de transactiekosten laag houden en is de transactiesnelheid hoog. Het duurt ongeveer 6 seconden voordat een transactie zichtbaar is in een wallet en 20 seconden voordat deze is goedgekeurd.

Daarnaast zijn alle XEM al uitgegeven. Dit betekent dat er geen inflatie op zal treden bij de munt, waardoor de XEM koers een goede kans heeft om te stijgen.

Huidige supply8,999,999,999 XEMMaximale supply8,999,999,999 XEM
% verschil 24u2.90%% verschil 7D2.04%

Waar kan ik NEM kopen?

NEM wordt aangeboden op veel exchanges. Een van de grootste exchanges waarop je NEM kunt kopen is Binance. Doordat het trading volume hier hoog is, weet je altijd zeker dat je je XEM coin kwijt kunt. Maak hier je account aan op Binance. Liever NEM kopen met euro’s? Gebruik dan de Bitvavo exchange. Maak hier je account aan op Bitvavo.

ExchangeOmschrijvingRating
Bitvavo (Onze aanrader!โ˜๏ธ)De beste keuze in NL. De laagste handelskosten & eenvoudig te gebruiken. Ontvang een welkomstbonus bij je inschrijving! 4,2/5Bezoek exchange
eToroGrootste social trading platform ter wereld. Handel zonder moeite mee met experts en profiteer van hun winst!4,2/5Bezoek exchange
BinanceDe grootste exchange ter wereld, groot assortiment en veel extra’s zoals staking & ICO’s2/5Bezoek exchange

Het laatste NEM nieuws

Hopelij heb ik je op deze pagina iets meer kunnen vertellen over de belangrijke onderdelen rondom de NEM verwachting. De XEM coin is belangrijk, maar natuurlijk ook het verhaal rond het ontstaan en de distributie van de tokens. De laatste factor is het NEM nieuws. Door dit te volgen, bijvoorbeeld op Twitter, weet je direct welke richting het project op gaat en hoe actief het team nog is.

Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

 • ๐Ÿ‘‰ Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
 • ๐Ÿ‘‰ Crypto parelsEen duidelijk overzicht met cryptocurrency die wellicht wel x 100 kunnen gaan, gevonden door experts met veel ervaring.
 • ๐Ÿ‘‰ eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
 • ๐Ÿ‘‰ Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiรซle beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
 • ๐Ÿ‘‰ Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking ๐Ÿš€ Handel de eerste โ‚ฌ 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?