NEO is een populair blockchain project dat op dit moment in de top 20 staat van alle cryptocurrencies. In dit artikel gaan we dieper in op de NEO koers en dan met name de voorspellingen voor de toekomst. Maar ook de actuele NEO koers en de historische gegevens komen aan bod.

Maar wat is NEO?

NEO in het kort is een blockchain project uit China opgericht in 2014. Het ging voorheen door onder de naam Antshares, maar dit is later verandert. NEO wordt ook wel de Ethereum van China genoemd omdat ze sterk inzetten op het creëren van een smart economie. Dit wil zeggen dat ze het eenvoudig willen maken om zogenaamde smart contracts te gebruiken op het NEO netwerk.

Om gebruik te maken van het NEO netwerk wordt er een tweede cryptocurrency gebruikt op dit netwerk, namelijk GAS. Dit is als het ware de brandstof van NEO. Eén aandeel NEO wordt ook wel gezien als één aandeel in het netwerk en de GAS wordt gebruikt om transacties te doen op dit netwerk.

Door je NEO te bewaren in de officiële wallets (waarover later meer) is het mogelijk om GAS te verdienen met je NEO. Dit komt door het proof of stake principe. Je stort simpelweg je NEO in je wallet en ontvangt een gedeelte van de GAS uitgegeven op het netwerk naar ratio van de hoeveelheid NEO die je bezit.

Het is hiermee dus mogelijk om een soort van passief inkomen voor jezelf te genereren. Je kunt je voorstellen dat wanneer de NEO koers of de GAS koers stijgt, je niet alleen kunt profiteren van het prijsverschil op je NEO maar ook op die van je verkregen extra GAS.

Dit is dan ook een van de redenen dat mensen veel in NEO investeren of hebben gedaan in het verleden. Door de jaren heen is er zoals bij ieder project dan ook veel met de NEO koers gebeurt.

NEO koers in het verleden

Zoals het altijd gaat bij cryptocurrency projecten verschilt de koers sterk. Het heeft daarom ook niet zoveel zin om de dagelijkse NEO euro koers in de gaten te houden, morgen is dit toch weer anders. De actuele NEO koers vind je hieronder:

Op het moment van schrijven staat de NEO koers op iets meer dan €8. Echter zijn deze prijzen in het verleden zowel veel hoger als veel lager geweest. Tijdens de introductie van NEO als Antshare gedurende de ICO werd NEO verkocht voor 0.0320 USD! per stuk in augustus 2017.

Niet heel veel later veranderden nagenoeg alle cryptocurrency projecten in goud toen de Altseason begon en er enorm veel geld in de crypto wereld gestoken werd. Zoveel geld zelfs dat de NEO koers op een gegeven moment stond rond de $198. Moet je nagaan hoeveel rendement je gehaald had mocht je voor €100 meegedaan hebben aan de ICO, maar dat ter zijde.

Inmiddels is de koers van NEO aanzienlijk lager, maar dit is helemaal in lijn met de andere cryptocurrency projecten. Nagenoeg ieder blockchain project heeft sinds het begin van 2018 een behoorlijke daling gekend.

Er zijn echter nog velen die zich om verschillende redenen nog aangetrokken voelen tot NEO en de NEO koers verwachting kan daarom wel een positief zijn.

NEO koers verwachting

Het mag duidelijk zijn dat niemand de gigantische prijsstijging van NEO aan heeft zien komen tot ruim $190. Ditzelfde geldt misschien wel voor de daling hierna, met een percentage van ruim 95% sinds de All Time High.

Maar met deze gedachte in het achterhoofd kan het daarom juist nu interessant zijn om te investeren in NEO. Want toen NEO op zoek ging naar de All Time High profiteerde niet alleen NEO hiervan, maar ook de GAS prijs ging als een gek.

De GAS koers stond namelijk rond dezelfde tijd op een prijs van ruim $90 terwijl de huidige GAS koers op het moment net iets boven de euro schommelt. De huidige GAS koers vind je hieronder:

GAS dividend van je NEO

Hoe meer NEO je bezit, hoe meer GAS je zult ontvangen. De beloning die je ontvangt is daarnaast afhankelijk van de hoeveelheid NEO die blootgesteld is aan het netwerk. ‘Lage’ NEO prijzen betekent dat je er meer van kunt kopen en meer NEO = meer GAS. Je kunt daarom overwegen om nu NEO aan te schaffen en GAS te verzamelen.

Het zal je nu ongeveer $800 kosten om 90 NEO te kopen. Op het moment van schrijven betekent dit dat je ongeveer 1 GAS per maand zult ontvangen voor je proof of stake beloning. Met de huidige prijzen is het rendement niet zo hoog, maar juist dat maakt het interessant.

Warren Buffet zegt altijd; “kopen wanneer er angst heerst, verkopen wanneer er euforie heerst”. De prijzen zijn relatief laag vergeleken met de All Time High en het rendement is hiermee des te hoger wanneer de prijzen zullen stijgen.

Je profiteert in dit scenario niet alleen van de stijging in de waarde van de NEO, maar kunt je verkregen GAS ook nog eens verkopen. Hoe eerder je begint met het staken van je NEO, hoe meer GAS je logischerwijs zult hebben.

Met 90 NEO zoals beschreven ontvang je ongeveer 1 GAS per maand en op het hoogste punt was dit dus een ‘inkomen’ van $90 per maand van je investering. Investeer je nu en stijgen de prijzen naar het oude niveau? Dan is dit een maandelijks rendement van ruim 10% per maand.

Nu blijft het altijd afwachten of een nieuwe All Time High zal komen, maar je weet zeker dat je er optimaal van profiteert mocht je er ‘vroeg’ bij zijn.

Het kopen van je NEO

Er zijn ook verschillende manieren waarop je NEO kunt kopen. Het wordt inmiddels verkocht op verschillende exchanges en sommige exchanges betalen je zelfs je GAS uit als je NEO op de exchange bewaart.

Dit is overigens niet de veiligste manier, maar wel een hele gemakkelijke. Bitvavo is zo’n exchange waar je iedere maand netjes je GAS bijgeschreven krijgt aan de hand van de hoeveelheid NEO in je wallet.

Heel erg makkelijk, zeker als je je bedenkt dat je gemakkelijk euro’s kunt storten met iDeal op NEO te kopen. Ook eventuele winst stort je gratis weer op je bankrekening. Maak hier direct je account aan. Daarnaast is ook Binance een van de exchanges die je direct GAS uitbetaald voor NEO, lees hier onze review over Binance.

NEO wallet om GAS te krijgen

Zoals gezegd kun je op sommige exchanges gemakkelijk GAS uitbetaald krijgen voor je NEO. Maar de veiligste methode is het gebruik van een hardware wallet. Met dit soort wallets bewaar je namelijk de crypto’s los van het internet waardoor het niet vatbaar is voor hacks. Hardware wallets zijn er in verschillende vormen en maten, zoals de Ledger Nano S of de Trezor T.

Deze hardware wallets kun je vervolgens verbinden met je NEON wallet, de officiële wallet van NEO die gebruikt wordt op NEO te bewaren en GAS te staken. Je kunt private keys van de wallet opslaan op je Ledger om zo altijd veilig je NEO te bewaren. Je hoeft de wallet niet eens met het internet in verbinding te hebben om GAS te verzamelen, dit gebeurt ook wanneer jij je computer uit hebt staan.

NEO voorspelling 2020 – 2026

Er zijn natuurlijk tal van NEO voorspellingen gedaan in het verleden en er zullen er ongetwijfeld nog veel volgen. Het is dan ook lastig om te bepalen wat de daadwerkelijke NEO koers zal doen in de toekomst.

Het aller belangrijkste om in je achterhoofd te houden is dat je nooit geld uitgeeft dat je niet kunt missen. Zolang je dat doet kan er niets écht verkeerd gaan. Als we sommigen mogen geloven kan je wel eens een leuk rendement behalen op je NEO en GAS in de toekomst.

Zo is er op Coinswitch een NEO voorspelling gedaan voor de komende jaren. Hieruit blijkt dat de toekomst er goed uitziet voor het Chinese project. De NEO waarde die genoemd wordt voor 2020 is $274.8 ($ 25,34), zelfs nog hoger. In 2023 is er een NEO koers verwachting van $437 en in 2025 zijn we allemaal binnengelopen. De prijs van één NEO bedraagt dan maar liefst volgens de voorspelling $533.

Zoals je begrijpt zijn dit enorm positieve verwachtingen. Er zijn ook wat conservatievere voorspellingen te vinden, al zijn deze nog steeds zeer positief:

2020: $ 43,79 ($ 25,34)
2021: $ 54,31
2022: $ 21,44
2023: $ 17,47
2024: $ 35,66
2025: $ 72,25
2026: $ 71,36

Nu lijken dit allemaal erg rooskleurige voorspellingen en wellicht is er ook niets van waar, dit is onmogelijk met zekerheid te zeggen. Wel is uit de historische data van NEO af te lezen dat bij de vorige opmars de prijs binnen één jaar steeg van prijzen onder de euro tot meer dan $160+!

Hoe eerder je er in dit geval bij was, hoe meer profijt je van de prijsstijging gehad hebt. De relatief lage prijzen van NEO lijken op dit moment misschien negatief, maar mocht de prijs weer toenemen zal het rendement daarom extra groot zijn.

  1. Geld storten met iDeal
  2. Omzetten naar je gewenste crypto
  3. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Crypto Masterclass & beste exchanges

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.