Smart Contracts en de mogelijkheid om data via deze techniek op de blockchain te gebruiken wordt alsmaar belangrijker. Projecten als Ethereum zijn hiermee hard aan het werk, maar NEO is een van de weinige projecten dat actief is in China nu de overheid daar wantrouwend is tegenover cryptocurrency.

NEO is volledig gemaakt met de regelgeving in het achterhoofd. Dat betekent dat het voldoet aan alle eisen en bovendien weinig stroom verbruikt om te draaien. Dit is al jaren een grote kanttekening bij crypto, maar helemaal bij crypto in China. Je kunt je voorstellen wat er met de koers gebeurt als het project zich verder ontwikkelt in Azië en daar een van de weinige projecten blijft dat de zegen van de overheid heeft.

In dit artikel kijken we daarom naar NEO. We gaan in op de belangrijkste eigenschappen die noodzakelijk zijn bij het opstellen van een NEO verwachting. Het laatste nieuws, de use-case en natuurlijk de historische koers. Wat gaat de NEO coin doen?

Wat is NEO?

NEO in het kort is een blockchain project uit China opgericht in 2014. Het ging voorheen door onder de naam Antshares, maar dit is later verandert. NEO wordt ook wel de Ethereum van China genoemd omdat ze sterk inzetten op het creëren van een smart economie. Dit wil zeggen dat ze het eenvoudig willen maken om zogenaamde smart contracts te gebruiken op het NEO netwerk.

Om gebruik te maken van het NEO netwerk wordt er een tweede cryptocurrency gebruikt op dit netwerk, namelijk GAS. Dit is als het ware de brandstof van NEO. Eén aandeel NEO wordt ook wel gezien als één aandeel in het netwerk en de GAS wordt gebruikt om transacties te doen op dit netwerk.

Door je NEO te bewaren in de officiële wallets (waarover later meer) is het mogelijk om GAS te verdienen met je NEO. Dit komt door het proof of stake principe. Je stort simpelweg je NEO in je wallet en ontvangt een gedeelte van de GAS uitgegeven op het netwerk naar ratio van de hoeveelheid NEO die je bezit.

Het is hiermee dus mogelijk om een soort van passief inkomen voor jezelf te genereren. Je kunt je voorstellen dat wanneer de NEO koers of de GAS koers stijgt, je niet alleen kunt profiteren van het prijsverschil op je NEO maar ook op die van je verkregen extra GAS.

Een belangrijk bijkomend voordeel van dit mechanisme in tegenstelling tot minen (zoals bij Bitcoin gebeurt) is de energiezuinigheid. Zelf stake ik al jaren NEO en hier hoef ik geen moeilijke berekeningen voor te maken en dure en energie slurpende apparatuur in het stopcontact te hebben. Ik stort simpelweg mij NEO in de daarvoor bedoelde wallet (desktop wallet) en draag zo bij aan de veiligheid van het netwerk en mijn eigen portemonnee.

De toekomstige toepassingen van smart contracts, maar ook van digitale identiteiten op de blockchain zijn nog lang niet allemaal bedacht. Het staat nog in de kinderschoenen. Wél is de verwachting dat we deze technieken veel zullen gaan gebruiken op de achtergrond. De mogelijkheid voor ontwikkelaars om zelf met deze technieken aan de slag te kunnen op NEO zorgt voor een mogelijk interessante toekomst.

Focus op regelgeving

Zoals ik je eerder al vertelde, heeft NEO de focus op het voldoen aan de regelgeving. Dit is vanaf het begin al een belangrijke pijler geweest. NEO is gevestigd in China en is een van de weinige crypto projecten dat daar echt uit de voeten kan. NEO wordt ook wel de Chinese Ethereum genoemd en we weten allemaal wat er met de ETH koers gebeurt is.

De kans is groot dat Ethereum het moeilijker zal hebben om echt aan het werk te kunnen in China door deze regelgeving. Omdat NEO dit al sinds 2014 doet, is de kans groot dat het bij het grote publiek aan kan slaan op het moment dat de regelgeving daar soepeler wordt rondom crypto. NEO is immers al aanwezig in het land en kent daar grote bekendheid.

Het is natuurlijk geen garantie voor de toekomst dat het de reden is dat de NEO koers straks door het dak schiet. Wel is het interessant om een beeld te schetsen van de omvang van de markt daar. China kent op dit moment zo’n 1,4 miljard inwoners. Op het moment dat het balletje in dat land gaat rollen kan het hard gaan.

NEO GAS staking

Met het proof of stake mechanisme is het mogelijk om een passief inkomen op te bouwen van met NEO crypto. Door je tokens te storten in de juiste wallets of Bitvavo te gebruiken als je exchange kun je passief wat verdienen aan je NEO bezittingen. Voor alle tokens die je beschikbaar stelt aan het netwerk krijg je namelijk een share in de GAS kosten die gemaakt worden op het netwerk. Lees hier meer over de GAS crypto.

Op het moment van schrijven ligt de beloning ongeveer rond de 2,66% per jaar. Je moet je dus niet direct rijk rekenen. Wel is het een goede manier om iets extra’s te verdienen aan je crypto portfolio. Door onderzoek te doen naar verschillende tokens kun je een portfolio bouwen die vanzelf meer coins oplevert. Als je bitcoin in een wallet hebt staan blijft de hoeveelheid satoshi altijd hetzelfde. Bezit je NEO? Dan bouw je automatisch een GAS positie op door NEO te staken.

Nu wil je natuurlijk zelf aan de slag om dividend te krijgen over je NEO coin. Ben je een day-trader? Houd er dan rekening mee dat het niet mogelijk is om direct vanaf je wallet te traden. Deze manier van het bewaren van je NEO is dus alleen aangeraden voor mensen die de munt voor een langere termijn willen bewaren.

 • Stap 1: Download de NEON wallet van GitHub en lees de disclaimer. Onder ‘Downloads’ vind je de geschikte versie voor jouw computer.
 • Stap 2: Open de NEON wallet en creëer jouw eigen NEO wallet door te klikken op ‘Create a new wallet’.
 • Stap 3: Bedenkt een sterk wachtwoord, vul dit twee keer in en schrijf deze op zodat je het niet vergeet. Klik vervolgens op ‘Generate Keys’. Je Private Key zal nu aangemaakt worden.
 • Stap 4: Je komt nu terecht op een pagina waar al jouw gegevens staan die je zojuist hebt aangemaakt. Je Public Address is het adres waar je straks je NEO naartoe gaat sturen. Je Private key is de sleutel tot je account, het is daarom enorm belangrijk dat je deze ergens opschrijft. Het liefst op papier en niet digitaal. Je Encrypted Key is een sleutel die is aangemaakt door de wallet zodat je in kunt loggen met je gemaakte wachtwoord en dus niet altijd je Private Key hoeft in te voeren. Noteer dit ook, gewoon voor de zekerheid.
 • Stap 5: Geef je account een naam en klik op ‘Save Key’. Je account wordt alleen aangemaakt wanneer je hierop drukt. Klik je het weg? Dan bestaat je account niet.
 • Stap 6: Wanneer je stap 5 goed hebt uitgevoerd, kun je klikken op ‘Back’. Vervolgens klik je op ‘Login using a saved wallet’ en selecteert de naam van de wallet die je zojuist hebt aangemaakt. Je vult je wachtwoord in en de wallet wordt ‘decrypt’. Je zit je in je eigen NEO wallet.
 • Stap 7: Koop NEO om het te staken. Persoonlijk gebruik ik daarvoor Bitvavo.
 • Stap 8: Je kunt nu NEO sturen naar jouw Public Address. LET OP: Hou er rekening mee dat je, zoals al eerder aangegeven, alleen maar hele shares naar je wallet kunt sturen. Stuur je bijv. 10.1 NEO richting je wallet? Dan zal alles achter de komma verdwijnen. Dit ben je dat kwijt. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden wanneer je NEO verstuurd vanaf een exchange. Exchanges vragen vaak een fee en dit moet je dus meerekenen. Is de fee 0.25 NEO? Stuur dan 10.25 richting je wallet. Zo betaal je de fee en komt er een heel bedrag aan op je wallet.
 • Stap 9: Je kunt er ook voor kiezen om je NEO op Bitvavo te laten staan en het daar te staken. Dit is aanzienlijk makkelijker, maar je kunt het zo niet op je Ledger bewaren.
 • Stap 10: Vanaf het moment dat je NEO op je wallet staat genereer je automatisch GAS. Je kunt op ieder moment je GAS ‘claimen’ en dit zal dan na enige tijd bijgeschreven worden op je GAS wallet.

NEON wallet

Zoals gezegd kun je op sommige exchanges gemakkelijk GAS uitbetaald krijgen voor je NEO. Maar de veiligste methode is het gebruik van een hardware wallet. Met dit soort wallets bewaar je namelijk de crypto’s los van het internet waardoor het niet vatbaar is voor hacks. Hardware wallets zijn er in verschillende vormen en maten, zoals de Ledger Nano S of de Trezor T.

Deze hardware wallets kun je vervolgens verbinden met je NEON wallet, de officiële wallet van NEO die gebruikt wordt op NEO te bewaren en GAS te staken. Je kunt private keys van de wallet opslaan op je Ledger om zo altijd veilig je NEO te bewaren. Je hoeft de wallet niet eens met het internet in verbinding te hebben om GAS te verzamelen, dit gebeurt ook wanneer jij je computer uit hebt staan.

Wat doet de NEO koers?

De NEO koers is tot stand gekomen vanuit een ICO gehouden in september 2016. Destijds was dat nog onder de naam Antshares. Tijdens deze token sale is er $5,05 miljoen opgehaald. Voor die tijd een behoorlijk bedrag in de crypto wereld. Beleggers konden voor $ 0,2 1 NEO coin kopen. De actuele NEO koers is $ 10.26.

In totaal zijn er bij de start van het project 100 miljoen NEO gemaakt. 50% hiervan is direct verkocht via de ICO en de resterende 50% is vastgezet in een smart contract. Hiervan worden maximaal 15 miljoen tokens per jaar vrijgegeven voor verdere ontwikkeling van het platform aan de ontwikkelaars.

Als we de NEO waarde bekijken zien we heel duidelijk dat de eerste notering was op 12 september 2016. Beleggers konden de token toen kopen voor $ 0,35. We zien daarnaast heel duidelijk dat de NEO koers behoorlijk stijgt in tijden van een bull markt.

De NEO All Time High staat op een waarde van $ 198.38 (January 15, 2018). Het is inmiddels 1582 dagen geleden dat deze koers bereikt werd. Sinds de oprichting van het project heeft het een market cap van $ 723,988,259 weten te verzamelen waarmee het op plaats 83 staan van grootste crypto projecten.

Persoonlijk vind ik het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van dergelijke data. Je weet hiermee namelijk wat NEO in het verleden heeft gedaan wat betreft de koers en kunt hier je mening mee vormen. Veel beleggers gaan namelijk enkel af op hype. Het lijkt me beter om je bezig te houden met de echte data. Hieronder daarom de NEO koersgrafiek.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de NEO verwachting 2022 – 2027?

Het is lastig om een precieze NEO koers verwachting te schetsen. Zoals ieder ander project zijn er veel voor- en nadelen en zaken om te overwegen. De use-case is belangrijk, de regelgeving in China is relevant voor NEO en natuurlijk ook de historische koers data zou je hierbij moeten betrekken.

Wat betreft de use-case is het duidelijk. Je kunt het wel vergelijken met Ethereum. Ontwikkelaars en bedrijven moeten de kans krijgen om smart contracts op het platform te ontwikkelen. Hoe meer nuttige apps hierop gemaakt worden, hoe hoger de potentie van het netwerk in zijn geheel wordt.

De regelgeving in China is belangrijk. Je hebt kunnen lezen dat er ongeveer 1,4 miljard mensen wonen in China. Slaat een project zoals NEO echt aan in dat land? Dan kan het hard gaan. Om een vergelijking te maken. China heeft ongeveer 5 keer zoveel inwoners als Amerika. Dat moet de grootte hopelijk wat verduidelijken en daarmee ook de potentie.

Als we naar de NEO verwachting voor 2022 kijken moet je concluderen dat dit een korte termijn is. Het NEO nieuws, maar ook zeker de algemene sentiment op de cryptocurrency markt zijn in deze periode misschien nog wel belangrijker dan de NEO ontwikkelingen zelf.

Als we verder vooruit kijken naar de NEO verwachting voor 2027 dan is dit al wel anders. De aanname is namelijk dat de crypto markt behoorlijk zal groeien. Afwachten is hoe China hierop zal reageren, maar hopelijk is de potentie in ieder geval duidelijk geworden. In het beste scenario kan NEO een behoorlijke stijging meemaken in de komende vijf jaar.

In het verleden hebben we dit soort stijgingen vaker gezien bij het project. Zo ging de koers na de oprichting in de bull markt van 2017 en 2018 binnen 6 maanden met maar liefst 33094% omhoog. Of we dergelijke stijgingen weer zullen zien blijft afwachten, maar het is duidelijk dat je deze stijging graag mee had willen pakken.

* Currency in USD
Historical Price for NEO
DateOpenCloseHighLowVolume

Wat is het nut van de NEO coin?

De NEO crypto kun je wel vergelijken met een aandeel in het netwerk. GAS is de valuta op dit netwerk. Koop je NEO? Dan koop je dus een aandeel in het netwerk als geheel. Je profiteert van prijs stijgingen en kunt de coin bovendien inzetten om bij te dragen aan het platform zelf door te staken. Hiervoor kun je een vergoeding ontvangen in de vorm van GAS. Na installatie gebeurt dit helemaal automatisch.

Als je NEO wilt gebruiken als belegging is het goed om te letten op de supply van de coin. De huidige supply is 70,530,000 NEO en de maximale supply is 100,000,000 NEO. Hieraan kun je zien hoeveel nieuwe coins nog op de markt komen en hoeveel er op dit moment al op de markt aanwezig zijn (schaarste).

We hebben het bij de NEO crypto verwachting al gehad over de verwachten voor de lange termijn. Wil je NEO kopen? Dan is het ook goed om de trend op de korte termijn in de gaten te houden. In de afgelopen 24 uur was het koersverschil -2.67% en in de laatste zeven dagen was dit -35.43%.

Waar NEO kopen?

Je kunt NEO kopen op verschillende exchanges, maar zelf gebruik ik daar Bitvavo voor. Je kunt hier gemakkelijk euro’s storten met iDEAL en ook winst weer binnen 24 uur op je bankrekening laten storten. Bovendien kun je gebruikmaken van staking op de exchange zelf, zodat je hier met een druk op de knop van kunt profiteren. Heb je hier nog geen account? Maak hieronder dan een gratis account aan een begin direct.

 1. Stort euro’s via Bitvavo
 2. Omzetten naar je gewenste crypto
 3. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Het laatste NEO nieuws

In dit artikel hebben we al veel belangrijke informatie besproken die je kunt gebruiken om je NEO verwachting op te stellen. De koers data, de use-case en het staking mechanisme zijn allemaal belangrijk voor je keuze. De laatste belangrijke factor is het NEO nieuws van vandaag.

Weet jij precies welke ontwikkelingen er spelen bij het project? Door het NEO nieuws op de voet te volgen weet je precies wat er gaat gebeuren, maar ook hoe actief het team achter NEO is. Weinig activiteit is vaak geen goed teken. Hieronder vind je de NEO twitter zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen.

MoneyTalks community & beste exchanges

Alles te weten komen over de werking van crypto en belangrijker nog, het geld verdienen met cryptocurrency? Met deze MoneyTalks community van Madelon Vos heb je het binnen de kortste keren onder de knie. Kom in contact met andere traders, stel al je vragen en krijg dagelijkse technische analyse.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

Ben je als ondernemer met Bitcoin en crypto bezig? Dan vind je hier meer informatie over Bitcoin voor bedrijven en de tools die je hiermee kunnen helpen.

Anoniem surfen op het internet? Gebruik een VPN en word nergens meer gevolgd. Pak hier je korting!

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?