Leestijd: 3 minuten

De termen Yield Farming en DeFi heb je vast wel eens voorbij horen komen. Nieuwe ontwikkelingen die veel aandacht trekken en lucratief kunnen zijn voor mensen die zich ermee bezig houden. NFT farming is een nieuwe, opkomende manier om te verdienen aan een non-fungible token (NFT).

In dit artikel vertellen we je over NFT farming en hopen we de vraag: “Wat is NFT farming?” voor je te beantwoorden. Dit doen we aan de hand van voorbeelden die je nu zou kunnen gebruiken.

Wat is NFT farming?

NFT farming is een concept waarbij je je NFT kunt gebruiken als asset om een beloning te verdienen of je asset kunt gebruiken om NFT’s te minen. Het is een combinatie van de techniek achter NFT’s en decentralised finance. 

Een NFT is een asset waarvan jij de eigenaar bent. Je kunt hierbij denken aan een kunstwerk, een stuk muziek, een in-game item, een domeinnaam en ga zo maar door. De grap van een NFT is dat je, anders dan andere digitale producten zoals een muziekbestand of afbeelding, daadwerkelijk een bewijs van eigendom hebt in de vorm van een NFT.

Online is het heel makkelijk om een bestand te kopiëren. Je bent er dan alleen nog niet eigenaar van. Kunstenaars kunnen hun digitale kunst nu verkopen als NFT waardoor je ook daadwerkelijk eigenaar bent van de kunst en dit kunt aantonen. Recent werd er zelfs nog een Picasso schilderij verkocht als NFT. Beleggers konden een stukje eigenaarschap in het schilderij kopen voor $ 6000. 

Een NFT wordt uitgegeven op de blockchain en verbonden aan een digitaal of fysiek product. De NFT is vervolgens te verhandelen als asset en hierin is de laatste tijd een hele markt ontstaan. 

Een van de bijkomstigheden van een NFT is dat je vaak een eigendom in bezit hebt waar je verder niets mee kunt. Je kunt dit wel vergelijken met een zeldzaam voetbalplaatje of iets dergelijks. Je bent de eigenaar en het heeft waarde, maar je kunt het niet staken zoals je dat kunt met digitale tokens om inkomsten mee te verdienen.

Met NFT farming kun je bepaalde NFT’s staken om nieuwe NFT’s mee te verdienen. Deze zijn weer te verhandelen om de marktplaats waardoor je eraan kunt verdienen.


Ben jij klaar voor de komende bull markt?

Het is moeilijk te bepalen welke cryptocurrency zullen stijgen. Gelukkig zijn hiervoor experts die het voor je uitzoeken. Je vindt hier 3 crypto parels waarvan experts een grote stijging verwachten! Ben je een actieve handelaar en wil je meer leren over het handelen? Volg dan hier een gratis Webinar en join de community met experts.


Gamified NFT farming

NFT farming kan ook wel gamified yield farming genoemd worden. Het kan toegevoegd worden op bijvoorbeeld een videospel waardoor de in-game items te gebruiken zijn om nieuwe in-game items te verdienen. 

Een bekend voorbeeld daarvan is het Axie Infinity spel dat flink in populariteit is toegenomen, precies om deze reden. Axie Infinity is een spel waarbij je SLP tokens kunt verdienen door het te spelen. Deze tokens kun je verkopen voor cryptocurrency of gebruiken om een nieuwe NFT te maken (dat zijn Axies in het spel).

Met nieuwe Axies kun je het spel verder gaan spelen en nieuwe SLP tokens verdienen. Ook kun je Axies inzetten om nieuwe Axies te creëren. Aan zowel de SLP token als de Axies zit een waarde verbonden en ze zijn te verhandelen op de NFT marktplaats. Door het spel te spelen en je NFT’s te staken kun je dus nieuwe tokens en NFT’s gebruiken en daarmee je investering laten groeien.

Gevaren van NFT farming

NFT farming is een interessante manier om een spel voor gebruikers interessanter te maken. Ook is het een goede manier om meer te kunnen verdienen aan een NFT. Zoals ieder andere relatief nieuwe techniek zijn er een aantal risico’s verbonden aan NFT farming, al is dit niet per se een reden om er niet mee bezit te gaan.

Een van de risico’s is het feit dat alles op de blockchain gemaakt is. Wordt er een fout ontdekt in de smart contracts die een spel runnen? Dan heeft dit gevolgen voor iedere transactie die gedaan is en dus voor iedere NFT die in een bepaalde periode gekocht of verkocht is.

Verder is de waarde die verbonden is aan een NFT, helemaal zoiets als Axie Infinity, verbonden aan vraag en aanbod. Op het moment van schrijven is Axie Infinity heel populair. Je kunt je voorstellen dat de Axies daardoor ook wat duurder zijn. Verliest iedereen straks zijn interesse in het spel en daarmee de NFT’s? Dan zal de waarde ook omlaag gaan. 

Deze nieuwe markt is op z’n minst interessant te noemen. Het biedt bijvoorbeeld artiesten, maar ook game-ontwikkelaars nieuwe opties om hun producten interessanter te maken. Bovendien zorgt het ervoor dat consumenten meer hebben aan hun NFT’s. NFT farming is een manier om extra te verdienen aan een spel en of assets die je toch al in beheer hebt. De mogelijkheden hiervoor lijken oneindig en de tijd zal dus moeten uitwijzen met welke interessante nieuwe producten de ontwikkelaars op de proppen zullen komen.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.