Afgelopen maandag werd er een nieuwe financiële injectie aangekondigd in Amerika. Er wordt zo’n $900 miljard ‘uitgetrokken’ om de burgers te helpen met de gevolgen van de coronacrisis. Velen noemen dit een grote reclame voor Bitcoin.

Dat een hoop mensen in de problemen zijn gekomen door de coronacrisis is wel duidelijk. In Nederland, maar ook in het buitenland zijn er talloze mensen hun werk kwijt geraakt. Het is dan ook een goed streven om deze mensen te helpen gedurende deze tijd. Amerika kondigde hiervoor een tweede ronde aan. Alle burgers moeten ongeveer $600 krijgen.

Dit wekt bij sommigen de vraag op waar dit geld vandaan komt en of dit op de lange termijn wel goed is voor de economie. Het geld dat iedereen ontvangt is ten eerste niet genoeg voor een gezin om echt geholpen te zijn. Daarnaast maakt het al het bestaande geld minder waard en bestaat de kans dat de inflatie nog hoger wordt.

Tyler Winklevoss van de Gemini exchange noemde deze nieuwe wetgeving zelfs een “$900 billion dollar advertisement for Bitcoin”.

Tijdens de coronacrisis zijn er steeds meer mensen na gaan denken over geld en hoe dit allemaal werkt. Juist omdat een hoop mensen in de financiële problemen zijn geraakt. De wereldeconomie is fragieler gebleken dan vooraf gedacht en mensen zijn nu bezig om zich te verzekeren voor meer onrustige tijden.

Een van de manieren waarop mensen dit doen is door te investeren. Dit is bijvoorbeeld de reden dat in Nederland de huizenprijzen (nog) niet beïnvloed zijn door de crisis. Mensen kopen nu huizen als investering voor later waardoor de prijzen blijven stijgen ondanks economisch onrustige tijden.

Een andere manier die mensen gebruiken om hun geld ‘veilig’ te stellen, je raadt het al, is Bitcoin. Sinds maart is de Bitcoin koers flink gestegen en dit komt doordat consumenten en bedrijven hard op zoek zijn naar oplossingen voor het stallen van hun geld. De inflatie door al de financiële injecties is een logisch gevolg waar iedereen mee te maken zal krijgen. 

Wat betreft de verwachting van Bitcoin lijkt de markt op dit moment zeer bullish. Grote ondernemingen plaatsen hun reserves in BTC en ook weten consumenten de exchanges zoals Bitvavo steeds meer te vinden. Niets is een zekerheid in de wereld van het investeren maar mensen die er actief mee bezig zijn staan in ieder geval 1 – 0 voor.

Crypto Masterclass & handelen met leverage

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via deze exchange kun je direct handelen met leverage en profiteren van bonus tegoeden.

.

De actuele bitcoin koers:

About Kaj

Ik ben in 2017 currentcrypto.nl begonnen en ik schrijf sindsdien bijna dagelijks over Bitcoin en altcoins. Inmiddels heb ik honderden uren onderzoek gedaan naar alle ins en outs van de cryptocurrency wereld. Ook heb ik talloze boeken gelezen, interviews bekeken en cursussen gedaan. Al deze kennis deel ik met je op currentcrypto.nl en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Heb je een vraag voor Kaj of wil je het gewoon even over cryptocurrency hebben? Neem dan vooral contact op via deze pagina.