Bitcoin heeft decentrale betalingen geïntroduceerd waarvan we allemaal kunnen profiteren. Je kunt daadwerkelijk beslissingen maken over en met je eigen geld zonder dat iemand anders hier iets mee te maken heeft. Een probleem hiermee is alleen dat niet-technische mensen het lastig vinden en dat is begrijpelijk. Alleen al de termen die er erbij komen kijken zoals blockchain, decentraliteit en cryptografie kunnen overweldigend zijn.

Nimiq vindt dit een groot gemis en wil juist het betalingsnetwerk worden waarvan iedereen, ook niet-technische mensen, gebruik kunnen maken. In dit artikel nemen we daarom Nimiq onder de loep. We gaan in op de Nimiq verwachting, de use-case en de voorspellingen voor de toekomst.

Wat is Nimiq?

Nimiq is een decentraal betalingsprotocol dat bestand is tegen censuur. Op het netwerk is er één native coin aanwezig, de Nimiq coin. Deze token wordt op het protocol gebruikt voor het doen van transacties en als store of value.

Een van de grote verschillen met bijvoorbeeld bitcoin en de andere altcoins is dat je Nimiq direct vanuit je browser kunt gebruiken zonder extra software te installeren. Je kunt een account aanmaken bij Nimiq en direct gebruikmaken van alle functionaliteiten. 

De gedachte van Nimiq is dat je zelfs met bitcoin nog gebruik moet maken van een tussenpersoon. Lang niet iedereen heeft namelijk een eigen node draaien. Om bitcoin transacties te doen moet je dus gebruikmaken van de Node van iemand anders en maakt hier in feite weer een nieuwe tussenpersoon mee.

Iedere up-to-date browser is op Nimiq zijn eigen node. Met een paar klikken is het te installeren en direct transacties doen. Hier komen overigens wel weer andere veiligheidsaspecten bij kijken, maar het is wel duidelijk dat het gebruikersgemak aanzienlijk beter is dan met de talloze desktop wallets die er te downloaden zijn voor andere altcoins.

Nimiq is gemaakt als eenvoudig te gebruiken digitaal geld. Dit is terug te zien in iedere interface waarmee je te maken hebt. Geen vreemde toeters en bellen en enkel de benodigde functionaliteiten. Alles op het netwerk gebeurt met de NIM coin. Ontwikkelaars kunnen op dit netwerk applicaties maken die gebruikmaken van de functionaliteiten van het Nimiq netwerk.

Nimiq koers

De Nimiq koers is tot stand gekomen vanuit een eerste token sale. Deze werd gehouden tussen 28 juni en 8 juli 2017. Er werd destijds zo’n $ 10 miljoen opgehaald. Het is hierbij goed om te noemen dat dit nog voor de échte bull markt was in die tijd. De huidige NIM koers is $ 0.004432.

Sinds juni 2018 staat Nimiq op coinmarketcap en verschillende exchanges. De eerste notering was $ 0,0025. Tot 2020 bewoog de koers rustig waarna het in het tweede gedeelte van dat jaar grote schommelingen begon te maken. Dit valt op in vergelijking met andere cryptocurrency. Veel coins bewogen namelijk rustig tot begin 2021 toen de nieuwe bull markt ingezet werd.

In de afgelopen 24 uur was het koersverschil van Nimiq 8.18%. Het is goed om de koersen in de gaten te houden, ook die uit het verleden. Dit kan je handvaten bieden voor de toekomst. Hieronder vind je daarom de Nimiq koersgrafiek. 

  • Zoom
  • Hour
  • Day
  • Week
  • Month
  • Year
  • All Time
  • Type
  • Line Chart
  • Candlestick

Nimiq verwachting

Zoals we eigenlijk bij iedere cryptocurrency zeggen kan niemand de Nimiq koers verwachting met zekerheid schetsen. De use-case is hierop van invloed, maar vooral ook het team en de ontwikkeling van het project zelf is doorslaggevend.

Wat betreft de use-case is deze heel duidelijk. Nimiq wil namelijk een betalingsprotocol ontwikkelen dat door iedereen met een internetbrowser gebruikt kan worden. Dit is in principe gelukt, maar er zijn nog weinig plaatsen waar er daadwerkelijk met Nimiq betaald kan worden. Wil de Nimiq verwachting positief zijn voor komende jaren, dan zijn er op dit vlak ontwikkelingen nodig vanuit het team.

Nimiq is heel gebruikersvriendelijk en dit werkt in het voordeel. Je kunt je voorstellen dat veel ouderen het internet net onder controle hebben. Het is te veel gevraagd om hun allemaal desktop wallets, hardware wallets en nodes te laten installeren. Het werken aan een eenvoudig en decentraal betalingsprotocol is dus zeker interessant en kan positief zijn voor de Nimiq crypto verwachting. Tijd zal moeten uitwijzen hoe het project zich door zal ontwikkelen.

Het is goed om de historische data in de gaten te houden. Dit is vaak een goede graadmeter over hoe het project zich blijft ontwikkelen. Blijft de koers maar stijgen/dalen? Dan weet je precies hoe het gaat. Hieronder vind je daarom de historische Nimiq koers data.

* Currency in USD
Historical Price for Nimiq
DateOpenCloseHighLowVolume

Nimiq voorspelling 2021 – 2028

Het is goed om je te beseffen dat niemand je een exacte Nimiq verwachting 2021 – 2028 kan geven. We hebben al aangegeven dat hier te veel factoren invloed op hebben en dit gaat eigenlijk op voor ieder project in de crypto wereld.

Het decentrale en vooral eenvoudig te gebruiken netwerk is zeer interessant voor de niet-technische internetgebruikers. Het heeft alleen weinig zin om Nimiq te gebruiken als de overige toepassingen achterblijven. Om echt aan te slaan voor de massa moeten de features constant in ontwikkeling blijven.

Meer webshops die ervan gebruiken, ontwikkelingen op het gebied van veiligheid en de connectie met andere cryptocurrency zou niet misstaan. Weet Nimiq deze ontwikkelingen voor elkaar te krijgen, dan kan dit leiden tot een positieve Nimiq verwachting voor de toekomst. Het omgekeerde is echter ook waar.

In de afgelopen zeven dagen was het koersverschil van NIM 26.73%. Voor een belegging voor de lange termijn is het verstandiger om veder vooruit te kijken. Neem voorspellingen die je voorgeschoteld krijgt overigens altijd met een korrel zout. We hebben enkele NIM voorspellingen voor je gevonden op het internet. Gebruik deze alleen als startpunt van je eigen onderzoek. 

2021$0,0075
2022$0,0089
2023$0,0114
2024$0,0144
2025$0,0154
2026$0,0180
2027$0,0200
2028$0,0232

NIM coin kopen

Je kunt Nimiq minen via je browser, maar de eenvoudigste manier om aan NIM coins te komen is door het te kopen. De exchange met het meeste handelsvolume voor Nimiq in Nederland is Bitcoin Meester. Heb je hier nog geen account? Maak deze dan hier aan, doorloop de registratie (zo gebeurt) en koop direct je Nimiq coins.

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.