Leestijd: < 1 minuut

Na bijna 13 jaar sinds de creatie van Bitcoin (BTC) is al 90% van alle Bitcoins gemijnd. Dit betekent dat nog maar 10% van de totale voorraad over is om te delven. Veel mensen denken dat de mogelijkheid om Bitcoin te delven nu bijna voorbij is. Maar is dat ook zo?

Nog maar 10% van alle Bitcoins over om te delven

Gegevens van Blockchain.com onthullen dat de Bitcoin in omloop deze week op 18.899.794 miljoen stond. De totale voorraad Bitcoin is 21 miljoen. Dit betekent dat er nog maar 10% aan Bitcoin te delven is. Veel mensen denken nu dat er bijna geen Bitcoin meer te delven valt en dat de laatste Bitcoin snel gemijnd wordt. Maar wees gerust, want zo is het niet.

Bitcoin mining is de naam van de activiteit waarbij nieuwe BTC worden gegenereerd. Voor elk geldig blok dat gegenereerd en aan het Bitcoin netwerk toegevoegd wordt, krijgt een Bitcoin mijnwerkers een beloning.

Om de vier jaar vindt er Bitcoin halvering plaats die de beloning van de mijnwerkers halveert. In mei 2020 vond Bitcoin halvering plaats, waardoor de beloningen van mijnwerkers daalden tot 6,25 BTC per blok, wat voorheen 12,5 BTC per blok was.

In 2024 zal opnieuw een halvering van de beloningen plaatsvinden. Hierdoor zal een miner nog maar 3,12 BTC aan blokbeloningen overhouden. En dit is precies de magie die ervoor zal zorgen dat de 10% Bitcoins die nog gemijnd moeten worden veel langer zal duren dan de eerste 90%.

Volgens verschillende berekeningen zal de laatste BTC munt in 2140 gemijnd worden. Met andere woorden, over 119 jaar zal het Bitcoin netwerk de laatste munt delven.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.