Op deze pagina bekijken we Numeraire. Er bestaan inmiddels al aardig wat hedge funds. Grote partijen die op de financiële markten winst proberen te maken door de markt te voorspellen. Wat al deze partijen gemeen hebben is dat ze hun eigen modellen ontwikkelen die ze uiteindelijk winst moeten opleveren. Dit gebeurt allemaal met dezelfde data.

Wat al deze hedge funds ook gemeen hebben is dat ze behoorlijk geheimzinnig zijn over de modellen. Niemand wil het delen, want dat is nou eenmaal waarmee ze hun geld verdienen. 

Numerai pakt het anders aan en maakt een hedge fund dat niet draait op een enkel model, maar werkt met machine learning en de input van duizenden data science wetenschappers van alle achtergronden. 

In dit artikel kijken we naar Numeraire, gaan we in op de NMR coin en de Numeraire verwachting voor de toekomst. Hiermee hopen we je te helpen met de vraag: “Is numeraire een goede investering?”. Wat gaat de Numeraire crypto doen?

Wat is Numeraire?

Numerai is ontstaan vanuit een verschil in visie over hedge funds. Traditionele investeerders proberen namelijk hun modellen verborgen te houden en dit is an sich logisch. Echter zorgt dit er ook voor dat de ontwikkeling van de modellen achter blijft. De modellen zouden veel beter kunnen als de data en de modellen samengevoegd worden. Dit is precies wat Numerai doet met zijn eigen hedge fund. 

De data van Numerai wordt beschikbaar gesteld aan data wetenschappers welke vervolgens financiële modellen kunnen maken met deze data. In plaats dat de wetenschappers de modellen voor zichzelf houden, worden de modellen teruggestuurd richting Numerai en gebundeld.

Met behulp van machine learning worden deze modellen samengevoegd om zo een veel beter resultaat te halen met het hedge fund dan normaal.

De wetenschappers kunnen de data iedere week downloaden van Numerai en gebruiken voor hun nieuwe modellen. Dit uploaden ze vervolgens en Numerai kijkt welke modellen het beste presteren op de markt. De top 100 modellen ontvangen een beloning in de vorm van Numeraire. 

De kracht van Numerai en de manier waarop ze werken is de grote hoeveelheid modellen die samen hun werk doen. Geen enkele voorspelling of model is beter dan het totaal van duizenden mensen die meewerken samen.

Wat doet de Numeraire koers?

De Numeraire crypto is niet tot stand gekomen vanuit een ICO. De coin is in februari 2017 via een airdrop uitgedeeld aan 12.000 data wetenschappers die bijgedragen hadden aan het project. De actuele Numeraire coin is $ 14.84 waard.

Als we de koers bekijken zien we duidelijk dat de eerste notering was in juni 2017. Beleggers konden op het eerste moment 1 NMR coin kopen voor $ 102. Ook in de bull markt van 2021 zien we de token snel stijgen in waarde.

De All Time High staat op een prijs van $ 93.15 (May 16, 2021). Dat is inmiddels alweer 500 dagen geleden. Waar het project in principe in eerste instantie geen marketcap had, staat deze nu op $ 90,063,597. Concreet betekent dit dat Numeraire daarmee op plaats 260 staat van grootste crypto projecten.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de Numeraire verwachting 2022 – 2027?

Numerai en de Numeraire coin zijn zeer interessant. Een gecombineerde hedge fund met input van duizenden verschillende wetenschappers en modellen moet in theorie altijd beter werken dan een enkel model. Daarnaast worden de wetenschappers uitgedaagd om de beste modellen te ontwikkelen voor een beloning in Numeraire, dit maakt de toekomst van de NMR coin en de Numeraire verwachting op z’n minst interessant.

Hoe meer wetenschappers bij zullen dragen aan nieuwe modellen voor Numerai, hoe positiever dit zal zijn voor de Numeraire verwachting. De NMR coin prijs is nauw verbonden met het hedge fund. Weet het hedge fund groeiende winsten te behalen door deze nieuwe manier van aanpak, dan zal dit zich ook uitdrukken in een hogere Numeraire waarde. 

Als we hiervoor concreet kijken naar de Numeraire verwachting voor 2022 dan is hier lastig wat over te zeggen. Dit heeft te maken met de invloed die de algemene crypto markt en de trends van dit moment hebben op de waarde.

Kijken we verder vooruit naar bijvoorbeeld de Numeraire verwachting voor 2027 dan is dit al anders. In een periode van vijf jaar zouden de wetenschappers verbonden aan het project flink gesleuteld kunnen hebben aan de algoritmes. Hoe succesvoller dit gaat, hoe groter de potentie van de Numeraire crypto.

Wat is het nut van de NMR coin?

De Numeraire coin wordt gebruikt door Numerai. In eerste instantie werkte Numerai met Bitcoin betalingen voor de wetenschappers. Ze na een tijdje besloten om dit via een eigen ERC-20 token te doen, Numeraire (NMR).

Wetenschappers worden uitbetaald in deze token en kunnen hun NMR vervolgens ‘staken’ op hun model. Hoe meer Numeraire ze staken op hun model, hoe hoger de uitbetaling ook zal zijn bij succes. Daarnaast zorgt dit mechanisme ervoor dat het minder vatbaar is voor foutieve data.

Tot slot is het natuurlijk mogelijk om de token direct te kopen. Hiervoor is het goed om te letten op de trend van dit moment en de supply. Hoeveel tokens komen er nog op de markt?

Huidige supply6,068,199 NMRMaximale supply10,930,465 NMR
% verschil 24u-0.91%% verschil 7D-3.07%

Waar Numeraire kopen?

Verwacht je dat het hedge fund in de toekomst hogere winsten zal behalen door deze nieuwe aanpak en wil je daarom NMR toevoegen aan je portfolio? Dan kan je dit doen op verscheidene exchanges waaronder die van Bitvavo. Mocht je nog geen account hebben dan kan je die hier aanmaken.

ExchangeOmschrijvingRating
Bitvavo (Onze aanrader!☝️)De beste keuze in NL. De laagste handelskosten & eenvoudig te gebruiken. Ontvang een welkomstbonus bij je inschrijving! 4,2/5Bezoek exchange
eToroGrootste social trading platform ter wereld. Handel zonder moeite mee met experts en profiteer van hun winst!4,2/5Bezoek exchange
BinanceDe grootste exchange ter wereld, groot assortiment en veel extra’s zoals staking & ICO’s2/5Bezoek exchange

Het laatste Numeraire nieuws

Hopelijk heb ik je wat meer kunnen vertellen over de belangrijke factoren rondom de Numeraire verwachting. De use-case en het Numerai fonds zijn allemaal erg interessant in je onderzoek. De laatste belangrijke factor is het Numeraire nieuws.

Volg je dit op de voet? Dan verschaf je jezelf daarmee een voordeel ten opzichte van andere handelaren. Door o.a. naar het twitteraccount te kijken zie je snel hoe actief het project nog is en ook welke ontwikkelingen staat te gebeuren. Aan de hand van deze data kun je beslissen of je wilt kopen of juist verkopen.

Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

 • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
 • 👉 Crypto parelsEen duidelijk overzicht met cryptocurrency die wellicht wel x 100 kunnen gaan, gevonden door experts met veel ervaring.
 • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
 • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
 • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?