Data is het goud van het internet en grote bedrijven hebben hierop praktisch een monopolie. Deze partijen zoals Facebook en Google hebben niet alleen een schat aan data, maar ook nog eens AI om hierop los te laten. Kleinere start ups hebben bijvoorbeeld goede technologie, maar nog weinig data om hier wat mee te doen. Ocean Protocol streeft ernaar deze machtsverschillen kleiner te maken. 

In dit artikel kijken we naar Ocean Protocol. We bekijken de use-case, maar ook de Ocean Protocol koers verwachting voor de toekomst.

Wat is Ocean Protocol?

Ocean Protocol is een marketplace voor data. Hier kunnen de kleinere partijen die zelf niet genoeg data hebben dit kopen / delen met andere bedrijven om zo toch over een grote dataset te beschikken. 

In de Ocean Protocol Whitepaper is hiervan een goed voorbeeld te lezen. Uit berekeningen blijkt namelijk dat er tussen de 500 en 1000 miljard gereden mijlen nodig is om een goed AI-besturingssysteem te ontwikkelen voor zelfrijdende auto’s. De meeste fabrikanten beschikken echter niet over zoveel data, alleen de aller grootsten hebben dit. 

Toyota zag dit probleem en zijn op het idee gekomen om met behulp van de marktplaats van Ocean Protocol data te delen met andere fabrikanten. Zo hebben alle partijen een goede dataset waarmee gewerkt kan worden en lopen ze elkaar verder niet in de weg. 

Het doel van Ocean Protocol is niet om één enkele marktplaats te ontwikkelen voor bijvoorbeeld gereden mijlen / kilometers. Het doel is om talloze marktplaatsen te maken waarop verschillende soorten data geplaatst kan worden. Een gereden kilometer in een sneeuwstorm is natuurlijk anders dan een kilometer gereden in de regen. 

Hierdoor ontstaat er een gigantische marktplaats met verschillende soorten data. Voor bedrijven die zelf niet over genoeg data beschikken zorgt dit ervoor dat ze direct weer aan de slag kunnen. Bovendien kunnen organisaties veel gerichter werken, omdat data in alle soorten en maten te verkrijgen is. 

Data wordt in alle soorten en maten verzameld, maar zelden gedeeld. Ocean Protocol maakt de marktplaats waarop data verzamelaars en data gebruikers met elkaar in verbinding komen. 

Historische Ocean Protocol koers

De ICO van OCEAN werd gehouden in mei 2019 en er werd ruim $30 miljoen opgehaald. De token prijs voor 1 OCEAN was $0,12. De actuele OCEAN koers vind je hieronder:

Ocean Protocol koers verwachting

Het verzamelen van data, maar ook het gebruik hiervan neemt alleen maar toe. Naarmate onze maatschappij verschuift richting online zal dit ook meer data opleveren. Een toegankelijke marktplaats waarop de gebruikers en verzamelaars van data elkaar kunnen vinden lijkt dan ook een zeer interessante use-case.

Het voorbeeld dat genoemd wordt in de white paper spreekt boekdelen. De ontwikkeling van AI besturingssystemen voor auto’s heeft de potentie om veel mensenlevens te redden, maar door het gebrek aan data worden de autofabrikanten opgehouden.

Met het Ocean Protocol concept zijn er veel meer van dit soort voorbeelden waarbij de ontwikkeling van het product geholpen kan worden. Dit kan dan ook zeer positief uitpakken voor de Ocean Protocol koers verwachting.

Ocean Protocol prijs voorspelling 2020 – 2026

De duidelijke use-case zorgt voor hoge OCEAN voorspellingen voor de toekomt. Weet de marktplaats aan te slaan en zal het gebruikt worden door de grootste datagiganten? Dan is de Ocean Potocol verwachting hoog. 

Op het internet zijn veel OCEAN voorspellingen te vinden. Hieronder vind je een overzicht met enkele prijs voorspellingen voor de toekomst.

2020: $ 0,99 ($ 0,64)
2021: $ 1,25
2022: $ 1,41
2023: $ 1,76
2024: $ 2,05
2025: $ 2,21
2026: $ 2,62

Ocean Protocol kopen

Ocean Protocol is nog relatief nieuw en daarom nog niet op iedere exchange te verkrijgen. Wel is beschikbaar op Binance, een van de grootste exchanges ter wereld. Heb je hier nog geen account, maar wil je wel OCEAN kopen? Dan kun je hier een account aanmaken.

  1. Ga naar de Binance exchange ( <– Alleen via deze unieke link ontvang je voor altijd 10% korting op je handelskosten!)
  2. Log in of maak een account aan
  3. Stort BTC of ETH op je Binance exchange (kan eenvoudig via Bitvavo)
  4. Wissel je crypto om (market order)
  5. Gefeliciteerd, je heb de crypto gekocht en bent klaar

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.