Vorige week verbrak Bitcoin alle records. Niet alleen ging de Bitcoin koers voor het eerst door de grens van $23.000 heen na het verbreken van de vorige all time high. Ook andere on-chain data zien er goed uit op dit moment. Al sinds een dag of vijf schommelt Bitcoin netjes tussen de $22.000 en $23.000. In dit artikel nemen we enkele van de andere interessante data van Bitcoin door met behulp van Glassnode.

Bitcoin Realised HODL ratio

Een interessante metric van Bitcoin is de reserve risk ratio / Realised HODL Ratio. Hiermee wordt het vertrouwen in een asset van lange termijn hodlers aangegeven in relatie met de huidige waarde. Is het vertrouwen in BTC op dit moment hoog (de koers) en het risico laag? Dan kan dit een goed moment zijn om in te kopen en spreekt dit van vertrouwen in de markt.

Bitcoin Realised HODL ratio
Bitcoin Realised HODL ratio

Zoals te zien op de afbeelding was de reserve risk van Bitcoin op een vergelijkbaar niveau voor de bull run in 2017. Hierna wist het nog 923% te stijgen. Of dit nu weer zal gebeuren is niet met zekerheid te zeggen, maar de metrics lijken goed in ieder geval.

Bitcoin Difficulty Ribbon

De Bitcoin Difficulty Ribbon is een indicatie van de hoeveelheid hash power op het netwerk. Het houdt bij hoeveel hash power er bij komt en weg valt. In de afgelopen jaren is duidelijk te zien dat de hoeveelheid hash power uitzette in een bull markt. 

Bitcoin Difficulty Ribbon
Bitcoin Difficulty Ribbon

De Bitcoin Difficulty Ribbon is een metric die bijgehouden wordt door het moving average te nemen van de hash power. In het verleden zijn de moving averages die dicht bij elkaar liggen (contracted) goede koop-kansen geweest.

Tijdens de bull markt is vaak te zien dat deze averages verder uit elkaar liggen. Hiermee kun je opmaken of het nu juist een goed moment is om te kopen of te verkopen. De huidige data van de Bitcoin Difficulty Ribbon lijkt een goed koop-moment. Dit kan eenvoudig via Bitvavo of een van de andere geschikte exchanges.

Crypto Masterclass & handelen met leverage

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via deze exchange kun je direct handelen met leverage en profiteren van bonus tegoeden.

.

De actuele bitcoin koers:

About Kaj

Ik ben in 2017 currentcrypto.nl begonnen en ik schrijf sindsdien bijna dagelijks over Bitcoin en altcoins. Inmiddels heb ik honderden uren onderzoek gedaan naar alle ins en outs van de cryptocurrency wereld. Ook heb ik talloze boeken gelezen, interviews bekeken en cursussen gedaan. Al deze kennis deel ik met je op currentcrypto.nl en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Heb je een vraag voor Kaj of wil je het gewoon even over cryptocurrency hebben? Neem dan vooral contact op via deze pagina.