Bitcoin wallet

Het veilig bewaren van je Bitcoin is net zo belangrijk al dan niet belangrijker dan het kopen van Bitcoin. Mensen met Bitcoin zijn een geliefd slachtoffer van hackers. Op deze pagina vind je dan ook alle informatie die je nodig hebt voor het veilig opslaan van je Bitcoin, Bitcoin wallets en de verschillende hardware wallets.

Ledger Nano X

Ledger Nano X? Lees hier alles over de nieuwste hardware wallet

Het is erg belangrijk je Bitcoin veilig te bewaren. Korte tijd geleden was nog in het nieuws dat een CEO van een crypto exchange uit Canada overleden is met alle private Keys van de cryptovaluta op die exchange, z’n 145 miljoen dollar onbereikbaar geworden en iedereen zijn geld kwijt. Deze problemen zijn te voorkomen door de private keys van je Bitcoin en andere cryptovaluta in eigen beheer te hebben door ze bijvoorbeeld op te slaan op een hardware wallet. Met de komst van de nieuwe Ledger Nano X was dit nog nooit zo eenvoudig.

Read more
Digital Bitbox

Wat is Digital Bitbox? Alles over de Bitbox hardware wallet en Bitbox kopen

Er doen vaak verhalen de ronde van mensen die enorm veel Bitcoin zijn kwijtgeraakt. Ze zijn bestolen vanaf een exchange of ze zijn hun private key vergeten. Zo heeft een man uit Engeland zijn computer met daarom 7500 BTC weggegooid zonder hierbij na te denken. Toen de Bitcoin een paar jaar later veel waard was moest hij er weer aan denken maar was het te laat. Ongeacht de huidige ‘lage’ waarde waren deze Bitcoin nu ruim €40 miljoen waard geweest. Zorg ervoor dat je dus altijd je private key veilig opslaat. Een van de opties hiervoor is de Digital Bitbox hardware wallet.

Read more
Ledger Nano S

Ledger Nano S review: Alles over de Ledger, Ledger kopen en de functies

De Ledger Nano S is een van de veiligste manieren om je zuurverdiende Bitcoin en andere Cryptocurrency te bewaren. In de eerste helft van 2018 is er naar schatting van cyber security bedrijf Carbon Black zo’n 1,1 miljard dollar aan Cryptomunten buitgemaakt. Dit is natuurlijk heel erg zuur, maar had voorkomen kunnen worden. Door de enorme toename van online exchanges en Bitcoin gerelateerde diensten is het voor hackers uitkiezen geblazen wie ze nu zullen bestelen.

Online exchanges zijn goed voor ongeveer 27% van al de bestolen Cryptocurrency. Een cyber security expert van Carbon Black heeft zelfs aangegeven dat de benodigde apparatuur voor een dergelijke aanval gemiddeld een $224 dollar kost en vaak een klantenservice heeft. Wil je dus je Crypto’s veilig bewaren? Dan doe je er goed aan na te denken over een Ledger Nano S. In dit artikel geef ik mijn Ledger Nano S review.

Read more
CRYPTOTAG ledger

CRYPTOTAG | Back-up voor je recovey seed op onverwoestbaar titanium

Of je nu al lang aan het handelen bent of niet, een ding is zeker: je wilt je zuurverdiende Crypto’s niet kwijtraken. Gelukkig zijn er veel methodes voor om je Bitcoin veilig te bewaren. Zo weten de meeste mensen wel dat het niet zo veilig is om al je cryptovaluta op een exchange te laten staan. Ook doe je er goed aan niet overal te verkondigen hoeveel Bitcoin je bezit, omdat dit hackers aantrekt.

Een van de veiligste manier om je Bitcoin te bewaren is de hardware wallet. Maar zelfs dan kan het nog fout gaan zonder de CRYPTOTAG. Je kunt namelijk je recovery seed kwijtraken. Dit is de code van 12-24 woorden die alleen jij kent en waarmee je toegang tot je Cryptovaluta kunt krijgen, zelfs als je hardware wallet gestolen wordt.

Read more
Ledger Nano S

Bitcoins veilig bewaren: Hoe configureer ik mijn Ledger Nano S?

Zoals genoemd in mijn artikel over de beveiliging van je Bitcoin zijn er veel verschillende manieren om dit te doen. Een gedeelte van mijn Bitcoin en Cryptocurrency staat op exchanges. Hiermee kan ik direct handelen en dit staat relatief veilig. Ook heb ik een bepaalde munt opgeslagen op een mobiele wallet, namelijk Coinpouch. Dit is een mobiele applicatie die op dit moment ruimte biedt voor 6 currencies. Maar de veiligste methode vind ik persoonlijk de Ledger Nano S. Lees hier mijn review over de Ledger Nano S. Dit is een USB-stick speciaal ontworpen voor het beheer van je Bitcoin en andere valuta. Deze methode is zo veilig omdat je USB-stick niet verbonden is met het internet en daardoor niet vatbaar is voor hacks. Vind hier meer informatie over de Bitcoin koers verwachting. Maar hoe installeer je deze Ledger Nano S?

Read more
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?