Kennisbank

Lastpass

LastPass review – Veilig je online wachtwoorden beheren

Wanneer je begint met het handelen in Cryptocurrency kom je er al snel achter. Je moet op enorm veel plekken een account aanmaken. Verschillende exchanges, een aantal chats om op de hoogte te blijven van het nieuws en noem het maar op. De valkuil is hier al snel om overal hetzelfde wachtwoord te gebruiken. Lekker makkelijk onthouden, maar veilig is dit alles behalve. Met wachtwoorden beheren en wachtwoorden opslaan met een password manager is dit zelfs nog makkelijker en een stuk veiliger. In dit artikel lees je alles over LastPass.

Read more

Wat is blockchain? Alles over de blockchain en blockchain toepassingen

Wanneer je je inleest in de Bitcoin kom je het begrip ‘blockchain’ veel tegen. Het wordt beschreven als een baanbrekende technologie door sommigen en anderen wuiven het weg als ‘overrated’. Feit blijft wel dat Bitcoin gebruik maakt van de blockchain technologie. En na de Bitcoin heeft het vele andere toepassingen gekregen. Maar wat is blockchain nou precies en welke toepassingen heeft de blockchain inmiddels allemaal?

Read more

Wat is een (Master) Node en waarom is dit onmisbaar?

Veel mensen denken dat miners verantwoordelijk zijn voor het controleren van de transacties in de blockchain. In zekere zin klopt dit ook, want deze miners controleren transacties die ze doorgestuurd krijgen. Maar wie/wat stuurt deze transacties door naar de miners? Nodes, dat is het antwoord. Nodes valideren iedere transactie en pas wanneer de Node de transactie goedgekeurd heeft, gaat deze door naar de miners. Maar wat is een Node nou precies?

Read more
Airdrop

Wat is een Airdrop? ‘Gratis’ nieuwe cryptocurrency

Een Airdrop een promotiemiddel waarvan (vaak) nieuwe Cryptocurrency projecten gebruik maken. Met een Airdrop worden munten uitgedeeld aan de deelnemers om ze kennis te laten maken met het nieuwe project. Soms moeten de deelnemers hiervoor hun contactgegevens ergens invullen, en soms dienen ze al een bepaalde munt te bezitten voordat ze deel kunnen nemen aan de Airdrop. Veel mensen zien een Airdrop als ‘gratis’ geld of Cryptocurrency, maar er wordt ook veel mee opgelicht.

Read more
Authy

Je exchange accounts beveiligen: hoe veilig is two-factor authentication?

Als je al wel eens een account hebt aangemaakt op een van de vele online exchanges ben je de two-factor authentication (2FA) vast wel eens tegen gekomen. Dit is een tool waarmee je je account kunt voorzien van een extra laag beveiliging. Het werkt doormiddel van een app en zorgt ervoor dat je bij iedere keer inloggen een extra code moet invoeren. Deze code is te vinden op het apparaat waar je de Authenticator app op hebt geïnstalleerd. Wanneer iemand bijvoorbeeld je inlog gegevens weet te bemachtigen heeft deze persoon alsnog de unieke code op jou apparaat nodig. Deze code verandert om de paar seconden en is dus onmogelijk te gokken. Het is dus zeer aan te raden dit te gebruiken om je account te beveiligen.

Read more
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?