We gaan het in dit artikel hebben over Ontology. Het is namelijk een project dat zich volledig richt op vertrouwen. Dit is waar alles om draait in het leven. Je vertrouwt erop dat je betaald wordt door je werkgever voor je werkzaamheden. Je vertrouwt erop dat je je product ontvangt wanneer je dat besteld op het internet en je vertrouwt erop dat mensen zich aan hun afspraken houden wanneer je iets afspreekt.

Ontology gaat ervoor om dit vertrouwen te digitaliseren. Dit is ook het hele idee achter Bitcoin en de blockchain geweest. Het vertrouwen in de banken en grote instellingen nam af en daarom werd er iets bedacht waarmee alle transacties altijd gecontroleerd moesten worden voordat er een nieuwe transactie gedaan kon worden. Dit heeft ervoor gezorgd dat je erop kunt vertrouwen dat je transactie goed gaat en dat je niet achteraf voor verrassingen komt te staan.

Om dit wat te verduidelijken gaan we in het in dit artikel hebben over Ontology, de ONT coin en de technieken die het project mogelijk maakt. Hiermee hoop ik je nuttige informatie te bieden die je kunt gebruiken bij he opstellen van de Ontology verwachting. Wat gaat de Ontology crypto doen?

Wat is Ontology?

Het Ontology platform is bedoeld om voor iedereen mogelijk te maken om zonder kennis gebruik te maken van de blockchain technologie. Dit is baanbrekend omdat er voor bedrijven en andere organisaties niet eerder een manier was om deze technologie makkelijk te integreren.

Wil jij als bedrijf gebruik maken van het Ontology netwerk? Dan krijg je 100% vertrouwen er gratis bij. Het fijne aan Ontology is namelijk dat ze een platform creëren waarbij ‘vertrouwen’ niet meer nodig is.

Om dit te begrijpen moeten we terug naar een wereld zonder dit platform. De huidige vertrouwensnetwerken hebben nogal wat problemen. Jouw gegevens staan opgeslagen op servers die makkelijk te hacken zijn en de identiteitsverificatie is lang niet altijd optimaal.

Omdat je meerdere websites gebruikt waar privacygevoelige gegevens op bewaard blijven, is de kans om gehackt te worden groot. Jij doet immers je belastingaangifte via een andere website dan wanneer jij je spaarrekening bewondert.

Dat gegevens op het internet niet altijd veilig zijn weten we al een tijdje. Regelmatig staat er een artikel in de krant waarin wordt verteld dat klantgegevens zijn gehackt bij een bepaald bedrijf.

Terug naar een wereld met het ONT platform: door de tools die Ontology heeft gemaakt kunnen bedrijven vertrouwensmechanismen implementeren en afstemmen op hun behoeften. Het is niet meer nodig om al je gegevens te delen met een derde.

Geen gehackte gegevens meer, geen onnodige gegevens delen met andere bedrijven, baas over je eigen identiteit en een wereld waarin vertrouwen evident is.

Wanneer Ontology bedrijven overhaalt om gebruik te maken van dit netwerk zal dit zorgen voor een positieve Ontology koers verwachting. De kracht van Ontology is dat het vertrouwensproblemen weghaalt voor partijen.

Wat is het idee achter Ontology?

Met hedendaagse techniek wordt er al veel geprobeerd om digitale leven zo veilig mogelijk te maken. Maar nog steeds vertrouwen we erop dat dit allemaal goed gebeurt. Wanneer je inlogt op de onlineomgeving van je bank moet je dit doen op de website van de bank, met codes die je gekregen hebt en maak je gebruik van computer servers die niet van jou zijn. Van deze technieken kan misbruik gemaakt worden, waarvan jij de dupe kunt zijn.

Ditzelfde geldt voor bedrijven waarvan wij gebruikmaken. Wij vertrouwen erop dat onze data goed wordt bewaard, maar we weten allemaal dat dit niet waterdicht is. In 2016 werden gegevens van 57 miljoen Uber klanten gestolen.

Hetzelfde jaar werden in Nederland 2 miljoen klantgegevens bij een energieleverancier gestolen en recent nog werden zo’n 87 miljoen klantgegevens gestolen bij Facebook. Het vertrouwen dat we hadden in deze bedrijven om onze data te beveiligen werd geschaad.

Ontology probeert een platform te creëren waarbij ‘vertrouwen’ eigenlijk niet meer nodig is, maar zelfs vanzelfsprekend is. Nu wordt er gebruikgemaakt van verschillende website, databases en bedrijven om bijvoorbeeld je belastingaangifte te doen en in te loggen op belangrijke websites.

Het Ontology project gaat ervoor zorgen dat je dit allemaal kunt doen over het veilige netwerk van ONT, ze willen als het ware het onderliggende framework worden waarop iedereen veilig gebruik kan maken van al deze verschillende handelingen.

Identiteitscontrole via Ontology

Ieder persoon heeft unieke eigenschappen die specifiek bij jou horen. Wanneer je naar iemand kijkt zijn dit de eigenschappen die je ziet, zoals je gewicht en je lengte. Daarnaast bezit iedereen wel iets, spreekt iedereen een of meerdere talen en hebben sommige mensen een rijbewijs. Dit zijn allemaal eigenschappen die bij jou horen.

Deze gegevens worden beheerd door verschillende organisaties. Zo beheert de RDW de database met alle rijbewijzen en heeft de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG) een database met alle paspoorten. Dit wordt allemaal opgeslagen op verschillende plekken en wanneer iemand hier mee wil frauderen, hoeft deze persoon dit alleen maar te doen aan de hand van een van deze kenmerken, omdat deze gegevens niet gecombineerd worden.

Maar wanneer al jouw gegevens aan elkaar gekoppeld zijn, zoals je uiterlijke kenmerken, de opleiding die je gedaan hebt en de rijbewijzen die je hebt, moet de boosdoener niet 1 kenmerk namaken maar allemaal. Dit omdat anders eenvoudig te achterhalen is dat de kenmerken niet overeenkomen met de andere gegevens.

Hierdoor wordt het nagenoeg onmogelijk om bijvoorbeeld nog identiteitsfraude te plegen en dit zorgt voor meer vertrouwen, wat het doel is van ONT.

Auteursrecht via Ontology

Ook kan deze onderliggende technologie van ONT gebruikt worden voor auteursrecht. Wanneer jij content maakt en dit plaatst op het internet, ga je er vanuit dat niemand dit overneemt. Dat is namelijk een schending van jouw auteursrecht.

Zoals iedereen weet is het internet alleen wel groot, dat het onmogelijk is om dit goed te controleren. Met Ontology kun je dezelfde kenmerken toekennen aan de content die gemaakt wordt. Het is nu heel eenvoudig om te achterhalen wie de eigenaar is van deze content.

ONT Distributed Reputation System (DRS)

Als je gaat solliciteren of wanneer je je aan wilt melden voor een nieuwe opleiding, moet je veel gegevens aanleveren. Gegevens als je referenties, je genoten opleiding en de rijbewijzen die je bezit. Dit moet vervolgens bij allemaal verschillende instellingen gecontroleerd worden voordat iemand zeker weet dat het echt is.

Met de ONT ID van Ontology worden al deze gegevens gecombineerd tot een profiel van de gebruiker. Dit kan bij bijvoorbeeld een sollicitatie opgevraagd worden en zorgt ervoor dat het verificatieproces aanzienlijk korter duurt. Dit omdat alle gegevens gebundeld zijn.

Veel handelingen moeten nu nog handmatig gecontroleerd worden en dit kost veel tijd. Met het opvragen van de ONT ID is dit in no-time gebeurt. Zo weet een werkgever direct zeker of iemand wel daadwerkelijk aan een bepaalde universiteit heeft gestudeerd. Hiermee wordt fraude voorkomen.

Zo is in curaçao in 2013 een minister aangesteld die hogeschool titels en hoge functies op haar CV had staan. Deze bleken niet echt te zijn, terwijl ze wel de baan had. Door ONT’s Distributed Reputation System worden dit soort situaties voorkomen.

Mogelijke toepassingen in de ‘echte wereld’ ONT

Deze vorm van vertrouwen en controle kan vele verschillende toepassingen hebben in de toekomst. Naast de genoemde voorbeelden over het controleren van iemand zijn CV en de controle op auteursrecht kan het nog voor veel meer dingen toegepast worden.

In 2008 bijvoorbeeld kregen we te maken met de economische crisis. Dit had ermee te maken dat banken voor een lange tijd hypotheken toekenden aan mensen die dit niet konden betalen. Op een gegeven moment knapte te ‘bubbel’ en werden veel personen en ondernemingen hiervan de dupe. Mede omdat banken niet genoeg reserves hadden om dit op te vangen.

Met de DRS van Ontology kan in de toekomst eenvoudig gecontroleerd worden of iemand nu en in de toekomst in staat is deze hypotheek te betalen. Dit wordt gedaan aan de hand van de ONT ID. Het is nu duidelijk welke opleidingen iemand heeft genoten en welke bezittingen iemand heeft.

Zo weet je ook of deze persoon draagkrachtig genoeg is om het ook daadwerkelijk af te lossen. Hiermee kan in de toekomst voorkomen worden dat mensen een hypotheek afsluiten dat ze eigenlijk niet kunnen betalen.

Ook kan in de toekomst wellicht het witwassen van geld tegengehouden worden doordat bekend is wat iemand bezit en wat niet. Dit criminele geld wordt gebruikt om andere criminele activiteiten te bekostigen en zodra dit moeilijke gemaakt wordt, zorgt dit voor problemen deze personen en organisaties.

Wat doet de Ontology koers?

Ontology is ter wereld gekomen met een ICO. Het is niet precies duidelijk hoeveel geld er opgehaald is aangezien er een aantal private sales zijn geweest. Wel weten we dat er in totaal 4 rondes zijn geweest waarbij in ieder geval één keer Ontology is verkocht voor $ 0,20 per stuk. De actuele Ontology koers staat op $ 0.221096.

Als we de Ontology coin bekijken op coinmarketcap zien we dat de eerste notering is rond april 2018. Destijds konden beleggers de token kopen voor $ 1,60. Vlak na de lancering steeg de koers hard om vervolgens zijwaarts te bewegen met uitzondering van de bull markt.

De Ontology All Time High staat op een waarde van $ 10.92 (May 3, 2018). Het is alweer 1610 dagen geleden dat de waarde op dit punt stond. Sinds de start heeft het project een marketcap van $ 193,667,730 weten te verzamelen waarmee het staat op plek 158 van grootste projecten.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de Ontology verwachting 2022 – 2027?

Ontology heeft Onchain, NEO en GAS als boezemvrienden. Doordat ze hiermee kunnen samenwerken zal het makkelijker gaan om de blockchain technologie te integreren in de echte wereld. De potentie om een grote jongen te worden in cryptoland is er zeker.

Het team van ONT bestaat uit gerenommeerde leden die veel ervaring hebben op het gebied van blockchain technologie. Het team zorgt er niet alleen voor dat ze de financiële sector naar zich toe trekken, maar richt zich ook op verzekeringsmaatschappijen, overheidsinstanties, IoT en andere industrieën.

Doordat ze zich richten op verschillende sectoren wordt de potentie van dit bedrijf alleen maar groter. ONT kan zelfs gebruikt worden voor auteursrecht. Met ontology kan je jouw identiteit met desbetreffende kenmerken linken aan jouw content. Zo kan je altijd weten wanneer bijvoorbeeld jouw foto gebruikt wordt. Op het internet is dit niet altijd te achterhalen.

Alle bedrijven, groot of klein, kunnen werken met Ontology. Doordat ONT zo makkelijk te implementeren is, is het niet nodig om verstand te hebben van de blockchain technologie.

Als ONT ervoor zorgt dat bedrijven zich aansluiten op het platform kan dit een positief effect hebben voor de ONT koers en zal dit leiden tot een hoge Ontology crypto verwachting.

Als we de Ontology verwachting voor 2022 erbij pakken is deze termijn te kort om er echt iets zinnigs over te zeggen. De algemene grillen op de markt zijn in een periode als deze vaak belangrijker. Dit komt door de bear- en bullmarkt en de werking daarvan. Gaat het goed met de crypto koersen, dan maken ontwikkelingen van specifieke coins vaak niet zoveel uit. Het omgekeerde is ook waar.

Als we verder vooruit kijken naar de Ontology verwachting voor 2027 dan is dit wel anders. Weet het project zich te positioneren als dé coin op het gebied van online vertrouwen, dan zou het wel eens hard kunnen gaan met de coin. Stijgingen van 100% of zelfs meer zijn niet uniek in de crypto wereld.

* Currency in USD
Historical Price for Ontology
DateOpenCloseHighLowVolume

Wat is het nut van de ONT coin?

Digitaal vertrouwen is een goed waar wij allemaal eigenlijk nog niet zo mee bekend zijn. Het is niet vanzelfsprekend om hierover na te denken. Dat terwijl ons leven voor een alsmaar groter deel online is. Online betalingen, online opslag van onze data en online verifiëren dat wij het zijn.

Op het Ontology netwerk werkt het team aan een manier om dit allemaal met vertrouwen te doen. De ONT coin is hierin de centrale factor en valuta die de boel draaiende houdt. Heb je vertrouwen in het project en use-case, dan heb je er vertrouwen in dat dat de Ontology coin in de toekomst meer waard wordt.

Een aantal belangrijke dingen die je dat zou kunnen overwegen zijn de hoeveelheid tokens in omloop (supply) en prijstrends op de korte termijn. Hieraan kun je zien hoe de koers op dit moment voor staat en of het wellicht interessant is om te kopen.

Huidige supply876,249,524 ONTMaximale supply1,000,000,000 ONT
% verschil 24u0.64%% verschil 7D0.91%

Waar Ontology kopen?

De ONT coin is gemakkelijk te koop via Bitvavo. Voordat je overgaat tot het kopen van de coin is het verstandig om in het achterhoofd te houden dat het voorspellen van de ONT koers geen vaste wetenschap is en dat niemand het zeker weet. Doe eerst zelf goed onderzoek voordat je over gaat tot het kopen van ONT. Handel je liever mee met de experts? Dan kan dat op eToro.

ExchangeOmschrijvingRating
Bitvavo (Onze aanrader!☝️)De beste keuze in NL. De laagste handelskosten & eenvoudig te gebruiken. Ontvang een welkomstbonus bij je inschrijving! 4,2/5Bezoek exchange
eToroGrootste social trading platform ter wereld. Handel zonder moeite mee met experts en profiteer van hun winst!4,2/5Bezoek exchange
BinanceDe grootste exchange ter wereld, groot assortiment en veel extra’s zoals staking & ICO’s2/5Bezoek exchange

Het laatste Ontology nieuws

Als je in cryptocurrency wilt beleggen is het verstandig om eerst goed onderzoek te doen. Hopelijk heb ik je op deze pagina iets meer kunnen vertellen over de factoren die een rol spelen bij de Ontology verwachting zoals de coin data en use-case. De laatste factor die nog ontbreekt op deze pagina is het Ontology nieuws.

Door dit nieuws op de voet te volgen zie je direct welke richting het project ingeslagen is en of jij je daar goed bij voelt. Volg je het ook nog eens op twitter? Dan weet je ook direct hoe actief het team nog is.

Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

 • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
 • 👉 Crypto parelsEen duidelijk overzicht met cryptocurrency die wellicht wel x 100 kunnen gaan, gevonden door experts met veel ervaring.
 • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
 • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
 • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?