Leestijd: 2 minuten

OpenSea, een belangrijke NFT marktplaats, ligt op koers voor een nieuwe ATH in termen van maandelijks handelsvolume. Het platform boekte indrukwekkende cijfers in 2022 met al $2 miljard aan maandelijks handelsvolume. Het cijfer moet het all-time high (ATH) van ruim $3,5 miljard dat in augustus 2021 werd bereikt nog overtreffen.

OpenSea stevent af op nieuw maandelijks volume ATH

Uit gegevens van Dune Analytics bleek dat het gemiddelde dagelijkse handelsvolume van de toonaangevende marktplaats tot nu toe in 2022 meer dan $260 miljoen bedraagt.

Intussen is er op OpenSea deze maand al voor $2 miljard aan transacties gedaan.  Met het geregistreerde handelsvolume nog maar tien dagen in 2022, is er een mogelijkheid dat het maandvolume van januari een nieuwe ATH kan zetten.

De nieuwste ontwikkeling komt kort nadat OpenSea $300 miljoen ophaalde in een Serie C financieringsronde geleid door Coatue en Paradigm. Dit bracht OpenSea’s waardering op meer dan $13 miljard, een astronomische stijging ten opzichte van de $1,5 miljard die in juli 2021 genoteerd werd.

Er blijft een toenemende vraag naar verschillende NFT collecties, waarvan de populaire Bored Ape Yacht Club (BAYC) er een is. De BAYC overschreed op OpenSea de $1 miljard in verkoop.

Deze mijlpaal was niet helemaal verrassend, als je bedenkt dat een aantal beroemdheden meerdere Bored Apes kochten. NBA ster Stephen Curry kocht zo’n NFT met 55 ETH (toen $180.000 waard). De Amerikaanse rapper Eminem kocht er onlangs ook een ter waarde van meer dan $460.000. Terug in september 2021 werden 101 BAYC NFT’s bij Sotheby’s geveild voor $24 miljoen.

Hoewel OpenSea indrukwekkende prestaties neerzet, is het bedrijf niet zonder kritiek gebleven. Na het vertrek van het hoofd van het platform, Nate Chastain, wegens gerapporteerde beschuldigingen van handel met voorkennis, benoemde de marktplaats in december zijn allereerste Chief Financial Officer (CFO).

De nieuwe CFO, Brian Roberts, bekleedde eerder dezelfde functie bij het Amerikaanse ride-hailing bedrijf, Lyft. Kort na zijn benoeming zei Roberts dat het, gezien het succespercentage van het bedrijf, zinvol was te overwegen de toonaangevende marktplaats naar de beurs te brengen.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • πŸ‘‰ Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • πŸ‘‰ Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • πŸ‘‰ eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • πŸ‘‰ Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • πŸ‘‰ Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.