Bitcoin is ooit alleen begonnen in de wereld van cryptocurrency, maar tegenwoordig zijn er duizenden projecten en instrumenten. Niet alleen kun je handelen op de huidige bitcoin koers. Ook de traditionele producten zoals derivaten zijn overgekomen van de ‘normale’ aandelenmarkt. Eén van de netwerken die zich speciaal richt op de decentrale handel in derivaten is Opium Network.

In dit artikel gaan we het dan ook hebben over Opium en de Opium koers verwachting voor de toekomst. We bekijken de OPIUM prijs voorspellingen en hopen je hiermee een beter beeld te geven van het project.

Wat is Opium Network?

Opium is een decentraal platform gebaseerd op Ethereum met als focus de derivaten markt. Dit zijn financiële instrumenten als futures en opties die gebaseerd zijn op een onderliggende asset. Hiermee speculeer je dus op de toekomstige prijs van iets. Met een contract kun je namelijk een ‘optie tot koop’ afnemen voor een bepaalde prijs van de onderliggende asset voor in de toekomst.

Dit zijn hele normale instrumenten in de reguliere aandelenmarkt en we zien ze ook steeds vaker terug in de cryptocurrency markt. Hoewel het risico hier hoger is dan bij normaal handelen kunnen de winsten hiermee ook hoger zijn. Opium houdt zich bezig met de ontwikkeling van een platform waarop dit soort trades op een decentrale manier uitgevoerd kunnen worden.

Niet alleen kunnen er opties afgesloten worden op producten als bitcoin en aandelen. Door de oracles op het Opium Network is het in theorie ook mogelijk om contracten af te sluiten op andere zaken buiten de financiële markt.

De DeFi markt is de laatste tijd hard aan het groeien. Vergeleken met de niet-crypto markten staat het echter nog in de kinderschoenen. Er zijn nog écht goede protocollen en netwerken noodzakelijk om altijd en decentraal te kunnen handelen in derivaten. Het is dan ook een interessante use-case waar Opium zich mee bezig houdt.

Opium koers

Als we de Opium koers bekijken zien we dat deze nog relatief nieuw is. Eind 2020 werd er zo’n $3,25 miljoen opgehaald in een investeringsronde. Hiermee hoopt Opium het platform voor de derivaten uit te breiden en meer gebruikers te trekken. Naar eigen zeggen wil het met het platform de traditionele banken uitdagen. Decentrale derivaten hebben namelijk de mogelijkheid om deze toch wel ingewikkelde financiële producten bij de massa te introduceren. 

Je kunt de live Opium koers in euro volgen via onderstaande tool.

Opium koers verwachting

Hoewel Opium nog maar relatief kort bestaat, helemaal wanneer we de notering op coinmarketcap bekijken, kun je er vanuit gaan dat er altijd verschillende meningen zijn over het project. Het is namelijk een gigantische markt die het project wil aanboren. Hierdoor is de potentie hoog, maar daarmee ook de moeilijkheidsgraad. Helemaal als je je bedenkt dat Opium op moet boksen tegen de giganten in de financiële wereld. 

Weet Opium door het decentrale platform echter voet aan de grond te krijgen op de markt van de derivaten? Dan is de Opium koers verwachting positief. Voorlopig is dit moeilijk inschatten, helemaal omdat het project zich nog zal moeten bewijzen op de financiële markten. 

Opium prijs voorspelling 2021 – 2028

Ook de Opium prijs voorspelling is lastig inschatten, onder andere omdat het project nog relatief jong is. We kunnen hiervoor alleen kijken naar de expertise van het team en de markt die ze betreden. Met name dit laatste lijkt een belangrijke factor voor een Opium voorspelling. Weet het namelijk een grote hap te nemen uit de derivaten markt dan is de Opium verwachting hoog. 

Enkele Opium prijs voorspellingen die we gevonden hebben zijn:

2021: $ 30,53
2022: $ 35,88
2023: $ 44,24
2024: $ 51,20
2025: $ 59,68
2026: $ 67,83
2027: $ 80,92
2028: $ 89,78

Opium crypto kopen?

Opium kun je kopen op een aantal van de grootste decentrale exchanges zoals bijvoorbeeld Uniswap. Hiervoor heb je Ethereum nodig. Dit kun je eenvoudig aanschaffen op Bitvavo en op de DEX gebruiken.

  1. Inloggen op Bitvavo ( << schrijf je in via deze link en ontvang direct korting op je handelskosten!)
  2. Geld storten met iDeal
  3. Omzetten naar je gewenste crypto
  4. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.