Leestijd: 5 minuten

Als je als handelaar of investeerder actief bent op de crypto markt dan heb je wellicht al wel gehoord van Optimism crypto. Optimism crypto is een laag 2 oplossing voor de blockchain van Ethereum. Deze oplossing is eenvoudig te gebruiken, zeer snel en heeft lage kosten. Om onder andere deze redenen is Optimism een goede oplossing voor enkele problemen die zich afspelen op de huidige cryptomarkt.

Optimism is vooral populair onder ontwikkelaars op de crypto markt omdat de laag 2 oplossing is gebouwd om te voldoen aan de praktische eisen en wensen van ontwikkelaars op de markt. De laag 2 oplossing houdt zich vast aan vier kernwaarden: simpel, pragmatisch, duurzaam en optimistisch.

In dit artikel gaan we het hebben over Optimism. We gaan in op de use-case van deze crypto en de manier waarop de crypto is gebouwd voor ontwikkelaars en om verschillende problemen uit de crypto wereld op te lossen. We bekijken ook de Optimism crypto verwachting, de OP koers en we gaan in dit artikel in op het laatste Optimism nieuws. Wat gaat de Optimism koers doen?

Wat is Optimism?

Optimism is een laag 2 oplossing die werkzaam is op de blockchain van het bekende Ethereum netwerk. De laag 2 oplossing ondersteund het bouwen van verschillende applicaties op de Ethereum blockchain. Als we kijken naar de doelen van Optimism dan zien we dat de oplossing in zijn essentie is gebouwd voor drie doeleinden.

Het eerste doel van Optimism is verbonden aan de houders van de OP munten. De laag 2 oplossing biedt een beloning aan houders van de OP munt op het moment dat deze houders zich inzetten voor de ontwikkeling van het netwerk.

Daarnaast krijgen token houders ook een beloning als er sprake is van een productieve her-inzet van sequencer-inkomsten. Sequencer-inkomsten zijn inkomsten die verdiend worden door het kiezen van de juiste timing rondom het verkopen en kopen van de OP munt.

Daarnaast kun je ook OP munten verdienen door als gebruiker of lid van de laag 2 oplossing doorlopende airdrops te gebruiken en door gebruik te maken van project incentives. Project incentives zijn investeringen en verbeteringen die tot stand komen door een collectieve investering van een groep in plaats van een investering van een enkel persoon.


Ben jij klaar voor de komende bull markt?

Het is moeilijk te bepalen welke cryptocurrency zullen stijgen. Gelukkig zijn hiervoor experts die het voor je uitzoeken. Je vindt hier 3 crypto parels waarvan experts een grote stijging verwachten! Ben je een actieve handelaar en wil je meer leren over het handelen? Volg dan hier een gratis Webinar en join de community met experts.


Wat doet de Optimism koers?

Als we kijken tussen de toekomstige initial coin offerings dan zien we dat Optimism hiertussen genoemd staat. We zien dat er nog geen doel is gesteld met betrekking tot de hoeveelheid munten die Optimism wil verkopen. We zien dat de token sale eindigt over 72 dagen en dat het nog niet bekend is wat de OP prijs gaat zijn gedurende de token sale. De actuele koers van OP is $ 2.13.

Als we terugkijken naar eerdere gegevens van de koers van Optimism dan zien we dat de eerste koersgegevens afstammen van 31 mei 2022. De koers van Optimism laat veel volatiliteit zien. De OP waarde daalde in eerste instantie flink na notering van de beurs, maar de OP prijs heeft ook flinke stijgingen laten zien.

De Optimism all time high staat op dit moment op een waarde van $ 3.22. Deze OP waarde heeft de koers behaald op February 24, 2023. Dit betekent dat het maar liefst 287 dagen geleden is dat de koers van Optimism het hoogste punt tot nu toe heeft bereikt. Momenteel heeft het Optimism project op de crypto markt een market cap van $ 1,946,132,863. Met deze market cap staat Optimism op plek 43 in de lijst van grootste cryptocurrencies.

Als handelaar of investeerder in Optimism is het belangrijk dat je het verloop van de koers van de OP munt in de gaten houdt. Op deze manier kun je namelijk optimaal profiteren van de volatiliteit van de koers. Ook ben je door de koers in de gaten te houden als eerste op de hoogte van veranderingen in de prijs van OP. Je kunt de koers in de gaten houden met de onderstaande Optimism koersgrafiek.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de Optimism verwachting 2023 – 2028?

In dit artikel hebben we inmiddels de use case van Optimism besproken en gekeken naar verschillende voordelen die de laag 2 oplossing van Optimism biedt aan handelaren, investeerders en ontwikkelaars op de cryptomarkt. Als Optimism kan blijven voldoen aan de vragen en eisen van deze doelgroep dan kan het project de komende jaren flink groeien.

Als we kijken naar de Optimism koers verwachting voor 2023 dan is het lastig om hier een uitspraak over te doen op de korte termijn. Dit komt omdat er veel factoren zijn die de prijs van Optimism kunnen beïnvloeden. Daarnaast kent de koers van Optimism, zoals eerder genoemd, ook periodes van volatiliteit die moeilijk te voorspellen zijn op de korte termijn.

Kijken we echter naar de Optimism voorspelling voor 2028 dan kunnen we al wat meer zeggen. Als het project weet mee te groeien met de markt en meerdere oplossingen weet te bieden voor de huidige problemen die de Ethereum blockchain ervaart, dan kan het interessant zijn om te beleggen in het Optimism project voor de komende vijf jaar.

Niemand kan een Optimism prognose opstellen die gegarandeerd uitkomst. Wat we wel met zekerheid kunnen zeggen is dat een flinke prijsstijging niet ongewoon is in de koers van Optimism. Dit kunnen we zeggen omdat de prijs eind mei 2022 en begin juni 2022 steeg met maar liefst 99.36%!

Niemand kan met zekerheid een Optimism prijs voorspelling maken. Daarom is het belangrijk om zelf onderzoek te doen naar de ontwikkeling van het netwerk en het verloop van de koers, in plaats van berichten van influencers en experts te zomaar geloven.

* Currency in USD
Historical Price for Optimism
DateOpenCloseHighLowVolume

Wat is het nut van de OP coin?

Zoals eerder in dit artikel genoemd kun je de OP coin op verschillende manieren verdienen wanneer jij je inzet voor de ontwikkeling van het Optimism netwerk. Daarnaast kun je de munt ook gebruiken voor transacties op het netwerk en bijvoorbeeld het bouwen van applicaties op de laag 2 oplossing.

Als je wilt gaan handelen in Optimism dan is het belangrijk om de schaarste van de munt in de gaten te houden. De schaarste van de munt kun je bekijken door de huidige supply (911,294,948 OP) te vergelijken met de maximale supply (4,294,967,296 OP).

Naast de schaarste is het ook belangrijk om het prijsverschil van de koers in de gaten te houden. Je kunt bijvoorbeeld kijken naar het prijsverschil over de afgelopen 24 uur (-0.25%) of het prijsverschil over de afgelopen 7 dagen (28.52%).

Huidige supply911,294,948 OPMaximale supply4,294,967,296 OP
% verschil 24u-0.25%% verschil 7D28.52%

Waar Optimism kopen?

De OP munt van Optimism kun je kopen op verschillende online uitwisselingen zoals Bitvavo. Bitvavo is een zeer betrouwbare exchange die wereldwijd al door miljoenen handelaren in crypto wordt gebruikt. Het platform van Bitvavo is eenvoudig te gebruiken voor zowel ervaren als beginnende handelaren.

Wil jij beginnen met handelen of investeren in Optimism via Bitvavo? Maak hieronder dan een gratis account aan op Bitvavo en begin!

 1. Geld storten met iDEAL
 2. Omzetten naar je gewenste crypto
 3. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Het laatste Optimism nieuws

In dit artikel zijn diverse factoren besproken die van invloed zijn op de Optimism koers zoals de Optimism verwachting, de use-case en specifieke eigenschappen van de crypto. Tot slot is ook het laatste Optimism nieuws belangrijk.

Door het laatste Optimism nieuws van vandaag in de gaten te houden ben je als eerste op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van Optimism en nieuwe samenwerkingen die het crypto netwerk aangaat. Het officiële Twitteraccount is een goede bron van informatie voor het Optimism nieuws.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

 • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
 • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
 • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
 • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
 • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.


0 CommentsClose Comments

Leave a comment