Als je wel eens iets op de Ethereum blockchain gedaan hebt weet je wellicht dat het bij drukte soms even kan duren voordat de transacties gedaan worden. Ook kan het hierdoor een stuk duurder worden. Het is druk op het netwerk en veel mensen willen tegelijk hun transacties doen. Er wordt daarom hard gewerkt aan een oplossing zoals het Ethereum 2.0. Orbs is een andere oplossing voor dit probleem.

In dit artikel kijken we naar de hybride blockchain van Orbs voor gedecentraliseerde netwerken. Daarnaast nemen we de ORBS koers verwachting onder de loep en zoeken we voor je naar ORBS prijs voorspellingen. 

Wat is ORBS?

Orbs is gemaakt om schaalbaarheid te brengen naar projecten gebaseerd op Ethereum. Het werkt door een extra laag te maken dat functioneert samen met de Ethereum blockchain. Hierdoor wordt de druk op de Ethereum blockchain minder en kunnen de transacties bovendien sneller doorgevoerd worden. Dit gebeurt bij Orbs met behulp van virtual chain en Randomized Proof of Stake.

Virtual chains

Door het gebruik van virtual chains heb je het gevoel dat je op de normale blockchain infrastructuur aan het werk bent. Je geniet van de veiligheid en decentraliteit van een gedeeld netwerk. Het is een laag bovenop de ‘normale’ blockchain die los van elkaar kan functioneren. 

Alle transacties op een virtuel chain worden los van elkaar gedaan en samengebracht door middel van sharding. Hierdoor is er minder capaciteit nodig om alle transacties te kunnen doen. Enkele voordelen van het maken van een virtuel chain:

 • Iedere applicatie heeft zijn eigen virtuel chain
 • De ontwikkelaars kunnen hun eigen concensus mechanisme kiezen op de chain
 • Het is mogelijk om de chain volledig zelfstandig van andere chains ter laten draaien en besturen
 • Het is mogelijk om als een ‘private chain’ te starten en dit later openbaar te maken

Randomized Proof of Stake

Op het Orbs netwerk worden de transacties goedgekeurd met behulp van Randomized Proof of Stake (RPOS). Dit is een varient op het beter bekende Proof of Stake. In dit geval zijn er enkele grote validators die willekeurige kleinere validators uitkiezen die de transacties uitvoeren. Enkele voordelen van Randomized Proof of Stake:

 • Hoge schaalbaarheid
 • Hoe meer mensen op het netwerk, hoe sneller en veiliger de transacties zijn
 • Iedere virtual chain kan zijn eigen consensus mechanisme kiezen op het netwerk, maar bij Orbs wordt het goedgekeurd met RPOS

Wat orbs interessant maakt is dat het platform samen kan werken met alle producten gemaakt op Ethereum. Door middel van smart contracts kunnen bijvoorbeeld op het Orbs platform ook ERC-20 tokens prima uit de voeten. Het verhuizen van tokens naar verschillende blockchains is dus niet nodig. Vaak geeft dit een hoop technische moeilijkheden.

Ook is het voor de ontwikkelaars een stuk makkelijker om interessante projecten te maken. Er zijn een hoop andere projecten waar het mee samen kan werken. 

Orbs koers

Orbs wordt gemaakt door een team uit Israel, maar heeft inmiddels ook een kantoor in Zuid-Korea. Het project bestaat sinds 2018 en is ter wereld gekomen vanuit een token sale. Er werd toen $118 miljoen opgehaald en de ORBS coin ging toen voor $ 0,10 over de toonbank. Hieronder kun je de live ORBS koers volgen in euro.

Orbs koers verwachting

Het is moeilijk in te schatten wat de Orbs verwachting precies is. Dit is afhankelijk van een hoop factoren. In principe staat Ethereun nu nog voor een grote uitdaging en dat is het verbeteren van de schaalbaarheid. Wat dat betreft kan Orbs ook zeer interessant zijn.

Het ‘probleem’ is alleen dat er ook een hoop andere projecten zijn die vergelijkbare producten aanbieden. Ook is Ethereum zelf overgestapt op een Proof of Stake mechanisme wat bij moet dragen aan een sneller en veliger netwerk.

Weet Orbs echter het grote publiek te enthousiasmeren over het netwerk en ook nog ontwikkelaars te trekken? Dan kan dit goed uitpakken voor de Orbs koers verwachting.

Orbs prijs voorspelling 2021 – 2028

Wat betreft de Orbs prijs voorspelling ziet dit er positief uit als we de voorspellingen erbij zoeken op het internet. Lang niet iedereen heeft er vertrouwen in, mede door het nieuwe Proof of Stake van Ethereum. Als we de positieve geluiden echter aanhouden is dit anders. Hieronder vind je enkele Orbs prijs voorspellingen die we voor je gevonden hebben:

2021: $ 0,025
2022: $ 0,031
2023: $ 0,033
2024: $ 0,041
2025: $ 0,049
2026: $ 0,059
2027: $ 0,065
2028: $ 0,076

ORBS Kopen?

Denk je dat Orbs een goede toevoeging is aan je portfolio? Dan kun je Orbs kopen op enkele van de grootste exchanges, waaronder het Nederlandse Litebit. Je kunt hier in tegenstelling tot Engelse exchanges gemakkelijk met iDeal betalen.

 1. Ga naar Litebit
 2. Login of maak hier een account aan
 3. Klik in het menu op ‘kopen’ en zoek je crypto
 4. Geef aan hoeveel je wilt kopen en reken af
 5. Gefeliciteerd, je hebt je crypto gekocht!

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.