In dit artikel behandelen we Origin Protocol. Met het internet zijn bedrijven en consumenten dichter bij elkaar in de buurt gekomen. Het is makkelijker geworden om online spullen te kopen, huisjes te boeken en een taxi te nemen. Dit zijn allemaal voorbeelden van online marktplaatsen waar aanbieders van een product of dienst en geïnteresseerden elkaar kunnen vinden. Origin Protocol werkt aan het all-in platform voor alle denkbare marktplaatsen.

In dit artikel vertellen we je daarom over Origin Protocol en de OGN koers. We gaan in op de Origin Protocol verwachting, de OGN coin en vertellen je de prijs voorspellingen voor de toekomst. Wat gaat de Origin Protocol crypto doen?

Wat is Origin Protocol?

Origin Protocol is een peer to peer platform voor e-commerce. Het biedt een marktplaats ‘to rule them all’ om het zo maar te zeggen. Tegenwoordig kennen we veel verschillende marktplaatsen waarop verkopers en kopers elkaar kunnen vinden.

Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld AirBnB. Hierop kunnen mensen met een extra huis of slaapkamer deze ruimte aanbieden aan reizigers die deze ruimte nodig hebben voor een weekend. De transacties verlopen via dit netwerk en iedereen kan eraan verdienen. 

Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld Uber. Heb jij een auto beschikbaar die stil staat? Dan kun je deze via het platform gebruiken om mensen van A naar B te brengen en hieraan te verdienen. Je hebt geen taxi bewijs meer nodig.

Dit zijn allemaal innovatieve ideeën van een marktplaats waar mensen elkaar kunnen vinden. Wie er echter het meest van profiteert is het platform zelf. De ‘handelingskosten’ zijn vaak enorm hoog. 

AirBnB bijvoorbeeld vraagt een fee van ongeveer 10 – 14% aan de boeker voor de boeking. Ook wordt de host van het huisje ongeveer 3% in rekening gebracht na een afgeronde boeking. Dit terwijl AirBnB enkel het platform faciliteert en niets te maken heeft met de gastvrijheid. 

Het product van Origin Protocol

Origin Protocol werkt aan hét platform voor online decentrale marktplaatsen. Ieder idee kan in theorie omgezet worden in een marktplaats op het Origin Protocol netwerk. Zo kun je op het netwerk zelf een platform maken waarop huisjes aangeboden kunnen worden. Waarop je taxi’s kunt regelen of een webshop waarin producten aangeboden worden. 

Het voordeel van een enkel platform is dat de kosten laag gehouden kunnen worden. Hierdoor kunnen de diensten goedkoper aangeboden worden en houden de mensen die te maken hebben met de transactie meer over.

Decentrale marktplaats met Origin
Decentrale marktplaats met Origin

Wat doet de Origin Protocol koers?

Origin Protocol is voortgekomen uit een ICO welke gehouden werd in september 2018. Er werd toen ruim $38 miljoen opgehaald. Eén Origin Protocol coin werd toen verkocht voor $ 0,1155. De actuele OGN koers is $ 0.143752.

De eerste notering op coinmarketcap was begin 2020 op 10 januari. Destijds stond de waarde op $ 0,20. De koers is relatief rustig gebleven tot het uitbreken van de bull markt in 2021. We zien in het eerste kwartaal daar de eerste écht grote stijging terug.

De Origin Protocol All Time High staat op een bedrag van $ 3.35 (April 8, 2021). Inmiddels is dat alweer 538 dagen geleden. Tijdens de ICO is er voor $ 38 miljoen aan tokens verkocht. De huidige marketcap is $ 72,254,558. Hiermee staat het project op plaats 315 van grootste crypto projecten.

Hieronder kun je de Origin Protocol koers live volgen in euro. 

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de Origin Protocol verwachting 2022 – 2027?

Marktplaatsen zijn in trek. Niet alleen de genoemde voorbeelden van enkele van de grootste marktplaatsen ter wereld, maar ook kleine e-commerce platformen zijn steeds nadrukkelijker aanwezig. Met de nadruk op decentraliteit kan daarom het Origin Protocol netwerk een zeer interessant project zijn om je in ieder geval in te verdiepen.

Weet het netwerk namelijk gebruikers te trekken die nieuwe marktplaatsen ontwikkelen voor het grote publiek? Dan kan hiermee de groei naar meerdere marktplaatsen ingezet worden. De Origin Protocol koers verwachting is dan ook positief voor de toekomst. 

De vrijheid voor iedereen om zelf een marktplaats te ontwikkelen op een netwerk dat snel is en bovendien relatief goedkoop in vergelijking met de huidige marktplaatsen maakt de Origin Protocol verwachting een interessante om op te letten. 

Wat is het nut van de Origin Protocol coin?

Hoe het koersverloop van de OGN coin zal zijn weet niemand natuurlijk zeker. Het is een interessant project, zeker gezien de toekomst van e-commerce. Digitaliseren wordt alleen maar meer en steeds meer mensen zijn daarom op zoek naar geschikte platform om online handel op te doen. Het platform en de Origin Protocol crypto zijn daarom zeer interessant om in deze behoefte te voorzien.

De grote uitdaging wordt de concurrentie met de ecommerce reuzen van dit moment. Weet Origin echter voet aan de grond te krijgen? Dan lijkt geen voorspelling te gek voor de Origin Protocol coin. Dit komt doordat de token en de marktplaats nauw met elkaar verbonden zijn.

Ook betekent dit dat je als investeerder nu al kunt overwegen de token te kopen als je er vertrouwen in hebt. De waarde van je investering kan zo meegroeien met het platform zelf. Hiervoor is het goed om o.a. te kijken naar de huidige trends en de supply van de token.

Huidige supply502,421,938 OGNMaximale supply1,000,000,000 OGN
% verschil 24u-2.66%% verschil 7D-0.40%

Waar OGN kopen?

Heb je besloten dat OGN een goede aanvulling is op je portfolio en wil je Origin Protocol kopen? Dan kan je dit doen op verscheidene exchanges waaronder die van Bitvavo. Mocht je nog geen account hebben dan kan je die hier aanmaken.

ExchangeOmschrijvingRating
Bitvavo (Onze aanrader!☝️)De beste keuze in NL. De laagste handelskosten & eenvoudig te gebruiken. Ontvang een welkomstbonus bij je inschrijving! 4,2/5Bezoek exchange
eToroGrootste social trading platform ter wereld. Handel zonder moeite mee met experts en profiteer van hun winst!4,2/5Bezoek exchange
BinanceDe grootste exchange ter wereld, groot assortiment en veel extra’s zoals staking & ICO’s2/5Bezoek exchange

Het laatste Origin Protocol nieuws

Hopelijk heb ik je op deze pagina iets meer kunnen vertellen over de belangrijke onderdelen die samen moeten zorgen voor een goede Origin Protocol verwachting. De use-case en de concurrentie voor de e-commerce markt zijn allemaal belangrijk.

De laatste factor die je hier nog aan toe moet voegen is het laatste Origin Protocol nieuws. Door dit op de voet te volgen weet je precies welke kant het project op gaat en hoe actief het team nog is. Een goede bron van informatie hiervoor is de twitterpagina van Origin Protocol.

Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

 • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
 • 👉 Crypto parelsEen duidelijk overzicht met cryptocurrency die wellicht wel x 100 kunnen gaan, gevonden door experts met veel ervaring.
 • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
 • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
 • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?