Toen ik PancakeSwap voor het eerst ergens zag staan moest ik meteen denken aan SushiSwap en vroeg ik mij weer eens hardop af wat eten met crypto te maken had. Pannenkoeken en sushi hebben niet zoveel met elkaar gemeen, maar deze twee coins hebben wel degelijk veel gelijkenissen. 

In dit artikel gaan we kijken waarom PancakeSwap interessant genoeg is om over te schrijven, hoe het gaat met de CAKE koers en kijken we naar de PancakeSwap koers verwachting en voorspellingen voor de toekomst.

Wat is PancakeSwap?

PancakeSwap is een gedecentraliseerde exchange (DEX) voor het verhandelen van BEP20 tokens. Een gedecentraliseerde exchange is niet afhankelijk van een derde partij die de tegoeden beheert en het is volledig open en transparant. 

Er zit echter wel een nadeel aan vast. Het is namelijk vaak zo dat een DEX lage liquiditeit heeft. Lage liquiditeit zorgt er voor dat grote handelaren wegblijven aangezien het gebruiksgemak minder is. Het kan zo maar voorkomen dat er te weinig van een bepaalde munt op de DEX staat waardoor je niet het maximale uit je trade kan halen.

PancakeSwap lost het lage liquiditeits-probleem op door gebruik te maken van een liquidity pool. Zo’n pool wordt gevuld met coins van andere gebruikers. In ruil daarvoor krijgen de gebruikers tokens. Met deze tokens kunnen ze hun coins terugvorderen en krijgen ze een deel van de handelskosten die de handelaren maken met het handelen. 

Op deze manier kunnen gebruikers dus een passief inkomen verdienen en handelaren voorzien van genoeg coins om mee te handelen. De token die gebruikers krijgen wanneer ze de pool vullen word ook wel FLIP genoemd. Voeg iemand BAND en BNB toe aan de pool, dan krijgt hij BAND-BNB FLIP-tokens. 

Naast de FLIP-token heeft PancakeSwap ook de CAKE-token in het leven geroepen. Deze token kan je verdienen door je FLIP-tokens te staken. Dit is dus nog een manier om passief inkomen te verdienen en door te staken help je het netwerk van PancakeSwap. 

Door te staken zorg je er voor dat transacties worden geverifieerd. Je draagt bij aan het onderhouden van het netwerk. Elke keer als een gebruiker op PancakeSwap handelt wordt dit gezien als een transactie. Hoe meer FLIP-tokens je in dit geval staked hoe hoger de beloning. 

Voor de CAKE koers is het belangrijk dat ze groeien in het aantal gebruikers. Hoe meer er wordt gehandeld hoe beter. Mocht dit in de toekomst toenemen en zal de liquidity pool aangevuld blijven dan zal dit gunstig zijn voor de PancakeSwap koers verwachting.

PancakeSwap koers

PancakeSwap koers

De koers van PancakeSwap op Coinmarketcap begint op 28 september 2020. De grafiek laat zien dat de koers meteen daalde en rond oktober weer opkrabbelde. De prijzen verschillen waren op sommige momenten vrij veel, maar dit zien we vaker bij cryptocurrencies. 

PancakeSwap heeft geen ICO gehouden om startkapitaal te krijgen. Om toch een goede start te maken heeft Binance $350.000 geïnvesteerd in PancakeSwap. 

Je kon dus geen CAKE kopen met een goedkope ICO, maar je kon en kan nog steeds de BNB coin staken om op deze manier CAKE te verdienen. Op die manier bouw je langzaam CAKE coins op zonder dat je extra geld er in hoeft te stoppen, mits je natuurlijk al BNB coins hebt. 

Hieronder zie je de live CAKE koers in euro.

PancakeSwap koers verwachting

Wanneer je denkt dat het bij PancakeSwap stopt bij FLIP-tokens en CAKE-tokens heb je het mis. Er is namelijk nog een token genaamd SYRUP. Zoals je misschien al door hebt hebben de namen allemaal te maken met pannenkoeken.

SYRUP houders verdelen 25% van de CAKE-tokens die vrijkomen wanneer er een blok wordt aangemaakt op de blockchain. Bij elke blok die wordt gegenereerd komen er 40 cake tokens vrij. Doordat er 30.000 blokken per dag worden gegenereerd komen er elke dag 1.200.000 CAKE-tokens vrij. Hier kan jij door te staken ook wat van krijgen.

Er zit ook een keerzijde aan de hoeveelheid CAKE die vrijkomt elke dag. De prijs kan dalen wanneer het aanbod veel groter is dan de vraag. Gelukkig verbrand PancakeSwap CAKE om de inflatie in toom te houden wat goed is voor de CAKE koers.

Je kan ook meedoen aan een loterij. Met 10 CAKE coins kan je al meedoen. Je krijgt vier getallen waarmee jij CAKE kan winnen. Het is een leuke toevoeging dat er voor zou kunnen zorgen dat er meer mensen CAKE zullen kopen. Daarnaast zal een deel van de ingelegde CAKE coins tijdens de loterij verbrand worden om de prijs stabiel te houden. 

Zo’n loterij hoort bij hun gamificatie strategie. Door game elementen toe te passen op hun netwerk proberen ze toegankelijk te worden voor het grote publiek.

Gamificatie gebruiken om meer gebruikers naar het platform te trekken kan er zeker voor zorgen dat het meer aandacht krijgt. Het is wel verstandig om te blijven onthouden dat het handelen in crypto niet een spelletje is. Werkt deze strategie en wordt er meer gestaked en gehandeld dan zal dit goed uitpakken voor de CAKE koers en leidt dit tot een hoge PancakeSwap koers verwachting.

PancakeSwap prijs voorspelling 2020 – 2027

Een exchange werkt niet wanneer handelaren er geen gebruik van maken. De wisselwerking tussen de liquiditeitsverschaffers en de handelaren moet goed in de gaten gehouden worden. Ze hebben elkaar nodig, maar ze zijn ook zo weg wanneer een van de twee niet aan de wensen voldoet. 

Een andere factor die de CAKE prijs voorspelling bepaald is de interesse in de algehele cryptomarkt. Wanneer de Bitcoin koers stijgt dan neemt de interesse toe en zal er meer gehandeld worden. De algehele interesse zal zeker bepalend zijn voor een positieve prijs voorspelling. 

Hieronder zie je de prijs voorspellingen tot 2027.

2020: $ 0,64 ($ 1,37)
2021: $ 0,77
2022: $ 0,88
2023: $ 1,12
2024: $ 1,35
2025: $ 1,57
2026: $ 1,34
2027: $ 1,97

CAKE kopen

Wil je CAKE kopen? Dan kun je dit doen op de goedkoopste exchange van Nederland, Bitvavo. Je betaalt gemakkelijk met iDEAL en ook eventuele winsten kun je direct laten uitbetalen op je bankrekening. Heb je nog geen account op Bitvavo? Dan kun je die aanmaken via deze link en profiteren van een welkomstbonus. Je trade de eerste € 1000 namelijk zonder handelskosten.

Hoe wordt de CAKE koers bepaald?

De CAKE koers wordt onder andere bepaald door het aantal gebruikers. Hoe meer mensen gebruik maken van PancakeSwap hoe beter het is voor de koers.

Wat is de beste wallet voor CAKE?

De CAKE coin kan je het best bewaren op een wallet die het mogelijk maakt om te staken. Mocht je dit niet willen dan is de cold wallet van Ledger een van de veiligste opties.

Hoe koop je CAKE coins?

De CAKE coin kan je kopen via Binance.

Is CAKE een goede investering?

Het is mogelijk om de coin te verhandelen op exchanges, maar doe altijd eerst goed onderzoek voordat je geld investeert in een project. Kijk op deze pagina voor crypto koers verwachtingen.

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.