Er zijn tal van Cryptocurrencies die je kunt overwegen aan te schaffen. En uiteraard wil je altijd zien dat de waarde van je munt stijgt. Met ARK en de ARK coin is de eventuele prijsstijging niet het enige interessante. Het is namelijk mogelijk om door middel van Delegated Proof of Stake te stemmen op een van de ‘miners’ om zo passief inkomen te verdienen. Je verdient hiermee namelijk meer ARK coin. 

Dit werkt in principe hetzelfde als NEO & GAS, met de uitzondering dat je voor dit (D)PoS-systeem moet stemmen. In dit artikel zal ik je alles uitleggen over het verdienen van meer ARK coin.

 

Wat is ARK?

ARK is een van de vele Cryptocurrencies die er tegenwoordig bestaan. Wat ARK onderscheidt van de rest is de SmartBridge technologie en het Delegated Proof of Stake (DPoS) mechanisme. Ze streven ernaar om een volledig ecosysteem te maken dat linkt naar andere blockchains om er zo voor te zorgen dat iedereen het eenvoudig kan gebruiken. “ARK maakt een veilig platform dat de consumenten willen en de ontwikkelaars nodig hebben”.

ARK en de ARK coin ijn ontstaan vanuit een ICO in december 2016. Het doel was om 2000 BTC binnen te halen, maar ze zijn geëindigd op 1279,67 BTC. Destijds was dit bijna 1 miljoen dollar waard en met de huidige waarde zou dit zelfs bijna 18 miljoen dollar waard zijn geweest. ARK wordt ontwikkeld door een groep van ongeveer 17 ontwikkelaars en is gevestigd in Frankrijk. Op dit moment circuleren er bijna 98 miljoen ARK.

ARK heeft een volledig gedecentraliseerde Cryptocurrency en is daarom ook open-source. En met een snelheid van 8 seconde per block behoort het ARK netwerk tot een van de snelste op dit moment.

Wat is SmartBridge technologie?

ARK wil een volledig ecosysteem creëren waarop bedrijven en consumenten uit de voeten kunnen. Dit proberen ze voor elkaar te krijgen door middel van SmartBridge technologie. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel verschillende blockchains, ieder bedrijf of Cryptocurrency wil zijn eigen hebben. Maar dit betekent tegelijk dat er geen connectie is tussen de verschillende blockchains. Hier brengt ARK dus verandering in. Met de SmartBridge technologie is het bijvoorbeeld mogelijk om iemand Bitcoin te versturen met ARK. Wanneer je je ARK verstuurd, wordt deze tijdens de transactie automatisch omgewisseld voor Bitcoin. Met de technologie wordt het dus veel eenvoudiger om transacties te doen op verschillende blockchains.

Wil je een SmartContract activeren op het Ethereum netwerk maar je hebt alleen ARK? Geen probleem. Door de technologie kun je, wanneer het betreffende netwerk is aangesloten op die van ARK, zonder problemen je contract activeren met ARK. Vandaar de benaming SmartBridge. Het is daadwerkelijk een brug tussen de verschillende blockchains.

ARK SmartBridge

Wat is Delegated Proof of Stake?

De meeste Cryptocurrencies maken gebruik van Proof of Work (PoW) om alle transacties op de blockchain te controleren. PoW wordt ook wel minen genoemd. Je stelt computerkracht of speciale mining apparatuur beschikbaar aan het netwerk om berekeningen te maken en hoopt hiermee de block reward te krijgen om hier zo aan te verdienen. Andere Cryptocurrencies maken gebruik van Proof of Stake (PoS). Hierbij worden berekeningen uitgevoerd door middel van alle munten die in de wallets staan op het netwerk. De mensen die munten in hun wallet hebben, ontvangen een beloning naar verhouding met hun totale inbreng. Heb je 1 munt en is het totale aantal munten 100? Dan ontvang je dus 1% van de beloning. Lees hierover meer in het artikel over PoW en PoS.

ARK maakt gebruik van Delegated Proof of Stake. Dit werkt in principe hetzelfde als PoS, met de uitzondering dat je met DPoS moet stemmen. Op het ARK netwerk mogen in totaal 51 delegates meedoen om de transacties te controleren, maar in totaal zijn er veel meer. De gebruikers van het ARK netwerk mogen stemmen op een bepaalde delegate en de 51 delegates met de meeste stemmen doen mee voor de reward. De mensen die op een van de 51 delegates gestemd hebben krijgen dan hun aandeel (percentage ARK van het geheel) uitgekeerd van de delegate. Dit is dus in principe PoS, met de uitzondering dat je hiermee moet stemmen op een bepaalde delegate. De uitbetaling die je vervolgens krijgt is wel naar verhouding met je munten.

Komt een bepaalde delegate zijn beloftes niet na qua uitbetaling of is hij niet meer actief? Dan kunnen de ARK coin bezitters hun stem intrekken en zich achter een andere delegate scharen. Dit zorgt voor een enorm veilig netwerk en werkt heel democratisch. Iedere coin die je in de wallet hebt staan geldt voor 1 aandeel en je uitbetaling wordt hierop gebaseerd.

ARK vote

Passief inkomen: Meer ARK coin door DPoS

  • Allereerst is het zaak om de ARK desktop wallet te downloaden, dit kan via GitHub. Het is niet mogelijk om via een andere wallet of exchange te ‘staken’.
  • Wanneer je de wallet gedownload hebt klik je op ‘create account’.
  • Zodra je dit gedaan hebt komt er een bericht in beeld met daarin jou persoonlijke passphrase. Dit is een reeks woorden waarmee jij kunt aantonen dat het daadwerkelijk jouw wallet is. Het is daarom enorm belangrijk dat je deze woorden foutloos opschrijft. Maak er geen foto van en sla het ook niet op op je computer. Schrijf het op twee vellen papier en bewaar deze goed. Het liefst op twee verschillende locaties. Zo weet je zeker dat hackers jou passphrase niet kunnen vinden.
  • Nu wordt er gevraagd om een aantal woorden in te vullen ter controle. Vul de woorden in en klik op ‘create’. De wallet is nu aangemaakt.
  • Je kunt nu ARK gaan kopen en dit storten op je wallet adres zoals weergegeven onder ‘Address’. Dit kun je doen op verschillende exchanges zoals Bittrex, Binance of Bitvavo. Stuur niet ineens al je ARK richting je wallet, maar probeer het eerst uit met 1 of 2 stuks. Dit is ter controle, wanneer deze transactie zonder problemen is verlopen kun je de rest sturen. Houd hierbij wel rekening met de fee die je moet betalen bij de exchange.
  • Zodra je je ARK hebt ontvangen in je wallet ga je om te stemmen naar ‘Votes’. Op deze pagina kun je berekenen hoeveel rendement een bepaalde delegate je op gaat leveren. Heb je je keuze gemaakt? Klik dan op ‘Add Delegate’ en zoek je gekozen delegate. Klik vervolgens op ‘Vote’ en je stem is gedaan. LET OP: Op dit moment kost het stemmen 1 ARK. Wil je daarna toch een andere delegate kiezen? Dan kost het je weer 1 ARK om je stem in te trekken en 1 ARK om weer te stemmen op de andere.

Beste ARK coin wallet? Ledger Nano S

Ja, dat kan! Het is mogelijk om een wallet voor ARK aan te maken op je Ledger Nano S. Dit is de veiligste manier om je coins te bewaren, aangezien de private key opgeslagen wordt op je eigen Ledger. Om dit te doen moet je allereerst een Ledger Nano S hebben. Wanneer je deze in je bezit hebt kun je op de website van Ledger de Ledger Manager downloaden. Zodra je dit gedaan hebt kun je op de Ledger manager de ARK wallet downloaden.

Open vervolgens je desktop wallet en verbind je Ledger met je computer. Open op je Ledger de ARK app en je ziet je eigen ARK wallet verschijnen op de computer, waarbij de private key opgeslagen wordt op je Ledger. Het stemmen gaat verder precies hetzelfde. Dit is de veiligste methode om je ARK coin te bewaren en te stemmen.

ARK kopen met iDeal

Wil je ARK kopen? Dan is de Bitvavo exchange hier zeer geschikt voor. Op Bitvavo kun je eenvoudig je bankrekening koppelen en direct handelen met euro’s. De euro’s kun je gemakkelijk storten met iDeal en wanneer je winst hebt gemaakt op een trade kun je de euro’s ook direct weer uit laten betalen. Dit wordt zonder extra kosten weer op je bankrekening gestort.

Je kunt je hier aanmelden op Bitvavo