Leestijd: 4 minuten

Meest recente update: 10 oktober 2022 by Kaj

De financiële wereld heeft een behoorlijke opdonder gehad met het coronavirus. Mensen zijn werkloos geraakt en tijden van onzekerheid zijn aangebroken voor velen. In onze omgeving horen we dan ook veel verhalen van mensen die hier en daar een zakcentje bij willen verdienen en het liefst zo passief mogelijk. 

In dit artikel gaan we dan ook in op het verdienen van passief inkomen met cryptocurrency. We geven je een lijst met 11 interessante coins voor je om te bekijken waarmee je passief inkomen kunt verdienen door te staken.

Wat is staken?

Staken is het proces waarbij een investeerder zijn cryptocurrency beschikbaar stelt aan het netwerk / vast zet om te helpen met de beveiliging. De coins helpen in dit geval met het valideren van transacties en jouw bijdrage wordt beloond met een gedeelte van de nieuw gemaakte coins = staking. Voor deze beloning hoef je niks te doen, alleen maar je coins te bewaren op de juiste manier. 

Dit maakt het dan ook een goede manier om passief inkomen te verdienen over je cryptocurrency portfolio. Je bent overigens niet vrij van de koers schommelingen, dus je moet er altijd voor waken dat de coin prijs niet hard omlaag gaat.


Ben jij klaar voor de komende bull markt?

Het is moeilijk te bepalen welke cryptocurrency zullen stijgen. Gelukkig zijn hiervoor experts die het voor je uitzoeken. Je vindt hier 3 crypto parels waarvan experts een grote stijging verwachten! Ben je een actieve handelaar en wil je meer leren over het handelen? Volg dan hier een gratis Webinar en join de community met experts.


Cryptocurrency passief inkomen coins

Steeds vaker zien we dat cryptocurrency overgaat van mining op een vorm van Proof of Stake als consensusmechanisme. Investeerders vinden het namelijk aantrekkelijk om iets te verdienen over hun bezittingen zonder dat ze hiervoor moeten minen.

Nieuwe en oude coins doen dan ook hun best om een zo’n goed mogelijk rendement te kunnen realiseren om nieuwe investeerders aan te trekken. In de volgende lijst vind je dan ook enkele nieuwe en oudere projecten waarin je kunt investeren om passief inkomen te verdienen.

Top 11 cryptocurrency voor passief inkomen

Met deze lijst geven we je een voorzetje met coins in willekeurige volgorde. Dit zijn niet per definitie de beste coins. Ieder project heeft een ander doel en je zou voor jezelf moeten bepalen waarin je gelooft. Biedt een coin een heel hoog rendement, dan is het nog steeds belangrijk om te onderzoeken over het überhaupt bestaansrechts heeft. Een hoog rendement op een koers van € 0 is niet zoveel natuurlijk. 

Tezos (XTZ)

Tezos is een erg populaire cryptocurrency en heeft een gigantische ICO achter de rug waarin honderden miljoen opgehaald zijn. Het lijkt erg op Ethereum, maar heeft een zelfregulerende structuur en een sterke achterban. Het rendement is ongeveer 5,51%.

Fusion (FSN)

Fusion streeft ernaar interoperabiliteit tussen verschillende assets voor elkaar te krijgen. Het biedt misschien wel een van de hoogste percentages a 19%, maar heeft nog een relatief kleine market cap in vergelijking met andere projecten op de lijst. Dit maakt de koers vatbaarder voor schommelingen.

ARK (ARK)

ARK doet al even mee in de wereld van de blockchain. De laatste jaren is het gestaag omlaag gegaan op de lijst van coinmarketcap, maar het rendement dat het uitbetaald blijft malgoaar lopen. ARK streeft ernaar om alle verschillende blockchains met elkaar in verbinding te brengen en heeft in de laatste jaren nog geen enkele rendement betaling gemist. Het rendement van ARK is ongeveer 8,85%.

Cosmos (ATOM)

Cosmos heeft een erg hoge notering op de lijst van coinmarketcap en dit maakt het dan ook een interessant project. Ook is Cosmos te handelen op enkele van de grootste exchanges en overweegt Coinbase het zelfs toe te voegen. Dit samen met een belooft rendement van ongeveer 8% is Cosmos een interessant project om te onderzoeken.

ICON (ICX)

ICON is ook een oude gediende op deze lijst. Het is al jaren een populair project en staat sinds jaar en dag hoog op coinmarketcap. De mensen die achter het project staat hebben vel contact met het team van ICON en het rendement van ongeveer 14% is zeer interessant.

Fantom (FTM)

Fantom blijft nieuwe features ontwikkelen voor het DeFi platform dat ze aan het bouwen zijn. Het heeft een relatief hoge market cap en met een return van ongeveer 15% ook een van de hoogste rendementen. Met nieuwe partnerschappen zou dit zelfs nog hoger kunnen worden in de toekomst.

EOS (EOS)

EOS is ook een oudgediende en een van de grootste cryptocurrency van dit moment met een top 15 notering op coinmarketcap. De achterban en bekendheid van dit project is groot en de grote hoeveelheid geld dat al in deze munt zit maakt het vergeleken met andere cryptocurrency op deze lijst relatief stabiel. De beloning die je krijgt voor het staken van EOS is ongeveer 1,7%.

Tron (TRX)

Op Tron worden, net zoals Ethereum, Decentrale Applicaties gemaakt. Ook kent het project een hoge naamsbekendheid door bijvoorbeeld de aankoop van Bittorrent en aanwezigheid van het team op social media. Hoe meer applicaties er op het platform ontwikkelt zullen worden, hoe stabieler de coin uiteindelijk zal zijn. De beloning voor het staken van Tron is ongeveer 3,34%.

NEO (NEO)

NEO is ook een oudere coin en werd met name eind 2017 zeer populair bij de rebranding. Vergeleken andere coins blijft NEO op dit moment nog wat achter wat de groei betreft, maar het staken van je NEO werkt nog steeds uitstekend. Je verdient hier constant nieuwe GAS mee met een gemiddeld rendement va ongeveer 1,24%.

DASH (DASH)

Hetzelfde kan eigenlijk wel gezegd worden over DASH. Een oud gediende die al tijden inspeelt op het bieden van een mogelijkheid voor passief inkomen met bijvoorbeeld een Masternode. Wel moet je in het geval van Dash hiervoor iets meer geld meenemen. De beloning is ongeveer 5,56%.

Algorand (ALGO)

Algorand is een relatief nieuwe coin op deze lijst met een ICO gehouden halverwege 2019. Onlangs kondigde Coinbase aan het staken van Algo te faciliteren op het platform en dit heeft het project alleen maar populairder gemaakt. Weet het project meer samenwerkingen aan te gaan dan is dit niet alleen goed voor het staken (nu ongeveer 5,49%), maar ook voor de algemene waarde.

In welke cryptocurrency je moet gaan beleggen voor passief inkomen kunnen we je niet vertellen, dit moet je voor jezelf uitzoeken. Het belangrijkste is dat je investeert in een project waarvan je verwacht dat het bestaansrecht heeft. In principe zijn alle coins op deze lijst geschikt om passief inkomen over je cryptocurrency te verdienen, maar geen enkele coin is veilig voor een eventuele koersdaling. Hopelijk kun je hiermee uit de voeten en verdien je snel wat extra geld over je investeringen.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.