Het is altijd leuk om de prijs van je NEO coin te zien stijgen. Maar het is nog veel leuker om ondertussen ook nog eens GAS coin te krijgen terwijl je je NEO’s in een wallet hebt staan. In dit artikel zal ik je uitleggen hoe je met jouw NEO GAS kunt produceren.

Wat is NEO?

NEO, voorheen Antshare, is de eerste Chinese open-source blockchain en is opgericht in 2014. NEO streeft ernaar om een ‘Smart Economy’ te creëren waar bedrijven en personen ‘Smart Contract’ kunnen creëren op de blockchain van NEO.

Een Smart Contract is een contract dat opgemaakt kan worden en wordt geprogrammeerd in de blockchain (in dit geval die van NEO). Alle voorwaarden worden mee geprogrammeerd en zijn na de invoer in de blockchain niet meer te wijzigen.

Wanneer het contract verloopt zal deze ook automatisch weer gestopt worden. Doordat de blockchain open-source is kunnen controleurs dus al deze contracten bekijken, maar wordt tegelijk de privacy van de individuen op het contract gewaarborgd.

Een voorbeeld is bijv. het (ver)huren van een appartement in de toekomst. Ik verhuur jou mijn appartement en jij betaalt met Cryptocurrency. We stellen een contract op en dit wordt in de blockchain geplaatst. Op de gespecificeerde datum ontvang jij de toegangscode tot het appartement en tegelijk ontvang in de Cryptocurrency.

Blijkt dat de overboeking niet gedaan kan worden aangezien je te weinig saldo hebt? Dan ontvang je de toegangscode ook niet. Heb ik de code niet ingevoerd? Dan wordt ervoor gezorgd dat jij je geld ook nog niet verstuurd. Door deze manier van het versturen van ‘assets’ weet je zeker dat beide partijen altijd krijgen waar ze voor getekend hebben.

NEO Smartcontracts

Het idee om applicaties te bouwen op een bestaande blockchain is als eerste uitgevoerd door Ethereum (ETH) en lijkt hier dan ook behoorlijk op. Het verschil tussen ETH en NEO is alleen dat wanneer je gebruik wilt maken van ETH, je een hele nieuwe codeer-taal moet leren.

Met NEO is het mogelijk om in meer reguliere codeer-talen aan de slag te gaan. De drempel is dus een stuk lager.

Wat is GAS?

Het NEO netwerk maakt gebruik van twee Cryptocurrencies, namelijk NEO en GAS. NEO is het aandeel dat je kunt kopen in het netwerk (share). Dit werkt hetzelfde als een aandeel van een bedrijf, het is niet op te delen in stukjes.

Op exchanges is dit wel mogelijk om mee te handelen, maar wil je het naar de wallet plaatsen moet dit in hele shares (hierover later meer). GAS is de tweede munt die bij het netwerk betrokken is en is de eenheid waarmee je een Smart Contract kunt betalen.

Mensen die shares hebben in het netwerk krijgen, net zoals bij gewone aandelen van bedrijven, dividend uitgekeerd in de vorm van GAS. Hoe meer shares je hebt, hoe meer dividend je dus ontvangt. De maximale hoeveelheid van beide munten is 100 miljoen. De verwachting is dat ergens rond 2039 de laatste GAS geproduceerd is.

Hoe kan ik dividend krijgen op mijn NEO?

Nu wil je natuurlijk zelf aan de slag om dividend te krijgen over je NEO coin. Ben je een day-trader? Houd er dan rekening mee dat het niet mogelijk is om direct vanaf je wallet te traden. Deze manier van het bewaren van je NEO is dus alleen aangeraden voor mensen die de munt voor een langere termijn willen bewaren.

  • Stap 1: Download de NEON wallet van GitHub en lees de disclaimer. Onder ‘Downloads’ vind je de geschikte versie voor jouw computer.
  • Stap 2: Open de NEON wallet en creëer jouw eigen NEO wallet door te klikken op ‘Create a new wallet’.
  • Stap 3: Bedenkt een sterk wachtwoord, vul dit twee keer in en schrijf deze op zodat je het niet vergeet. Klik vervolgens op ‘Generate Keys’. Je Private Key zal nu aangemaakt worden.
  • Stap 4: Je komt nu terecht op een pagina waar al jou gegevens staan die je zojuist hebt aangemaakt. Je Public Address is het adres waar je straks je NEO naartoe gaat sturen. Je Private key is de sleutel tot je account, het is daarom enorm belangrijk dat je deze ergens opschrijft. Het liefst op papier en niet digitaal. Je Encrypted Key is een sleutel die is aangemaakt door de wallet zodat je in kunt loggen met je gemaakte wachtwoord en dus niet altijd je Private Key hoeft in te voeren. Noteer dit ook, gewoon voor de zekerheid.
  • Stap 5: Geef je account een naam en klik op ‘Save Key’. Je account wordt alleen aangemaakt wanneer je hierop drukt. Klik je het weg? Dan bestaat je account niet.
  • Stap 6: Wanneer je stap 5 goed hebt uitgevoerd, kun je klikken op ‘Back’. Vervolgens klik je op ‘Login using a saved wallet’ en selecteert de naam van de wallet die je zojuist hebt aangemaakt. Je vult je wachtwoord in en de wallet wordt ‘decrypt’. Je zit je in je eigen NEO wallet.
  • Stap 7: Je kunt nu NEO sturen naar jouw Public Address. LET OP: Hou er rekening mee dat je, zoals al eerder aangegeven, alleen maar hele shares naar je wallet kunt sturen. Stuur je bijv. 10.1 NEO richting je wallet? Dan zal alles achter de komma verdwijnen. Dit ben je dat kwijt. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden wanneer je NEO verstuurd vanaf een exchange. Exchanges vragen vaak een fee en dit moet je dus meerekenen. Is de fee 0.25 NEO? Stuur dan 10.25 richting je wallet. Zo betaal je de fee en komt er een heel bedrag aan op je wallet.
  • Stap 8: Vanaf het moment dat je NEO op je wallet staat genereer je automatisch GAS. Je kunt op ieder moment je GAS ‘claimen’ en dit zal dan na enige tijd bijgeschreven worden op je GAS wallet.

Even vergeten hoe je NEO coin en andere Cryptocurrencies kunt aanschaffen? Lees dan nog maar eens rustig mijn artikel over het handelen in Cryptocurrencies na.

GAS krijgen vanaf een exchange?

Over het algemeen maken exchanges gebruik van de NEO die ze voor je beheren. Ze produceren hiermee GAS en houden dit voor zichzelf. Op Binance is het mogelijk om NEO te bewaren op het platform en alsnog GAS te ontvangen.

Ze maken namelijk iedere dag een ‘snapshot’ van je NEO holdings, en aan de hand daarvan betalen ze je direct GAS uit. Wil je dus handelen in NEO en toch GAS ontvangen? Dan is Binance een goede exchange om dit te doen. Ditzelfde is mogelijk op de Bitvavo exchange. Hier kun je ook nog direct handelen met euro’s. Je kunt hier alles lezen over de NEO koers verwachting.

Hoeveel dividend leveren mijn NEO coin op?

Wil je weten hoeveel dividend jouw munten opleveren? Neem dan eens een kijkje op NEO to GAS. Op deze website staat een handige tool waarmee je eenvoudig kunt berekenen hoeveel GAS je krijgt voor een x aantal NEO. Houd er wel rekening mee dat deze berekening geen garantie is, het is alleen een indicatie.

Over het algemeen geldt: Ben je van plan je Cryptocurrency te bewaren voor de lange termijn? Dan is een beetje GAS altijd mooi meegenomen. Alleen met gigantische aantallen NEO kun je ook direct veel geld verdienen. Ik zie het puur als een extraatje. Door met je NEO GAS te genereren ontvang je een klein beetje passief inkomen.

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.