Je hebt in mijn eerdere artikel over het verschil tussen PoS en PoW kunnen lezen wat deze onderwerpen precies inhouden. Hier zal ik dieper ingaan op het verdienen van passief inkomen doormiddel van het staken (sprouten) van BitBean. Maar wat is BitBean nou precies?

 

Wat is BitBean?

BitBean is een Proof of Stake coin. In het geval van BitBean wordt het staken ‘sprouting’ genoemd. BitBean is de eerste Cryptocurrency die een blockgrootte van 20MB heeft geïmplementeerd. Ter vergelijken: Bitcoin heeft een blockgrootte van 1MB. Dit betekent dat transacties op het BitBean netwerk een stuk sneller gaan aangezien een block meer transacties bevat. De totale markt zal maximaal uit 50 miljard munten bestaan. Op dit moment zijn er ongeveer 2,15 miljard munten in de omloop, en het zal daarom nog lang duren voordat de toevoer van munten zal eindigen. Daarnaast bieden ze via de Keychain app op android een light-wallet waarmee je altijd en overal over je BitBean beschikt. Ook wordt er op dit moment gewerkt een een Point of Sale kassasysteem, waarmee winkels hun producten direct kunnen laten afrekenen in BitBean. Deze update wordt verwacht in 2017.

Hoe werkt het sprouten van BitBean?

Waar miners een blockreward ontvangen wanneer ze moeilijke berekeningen doen, wordt bij een PoS-coin de blockreward verdeeld aan de hand van het aantal coins (in dit geval BitBean) dat iemand bezit. Bezit jij 1% van alle munten? Dan heb jij ‘recht’ op 1% van alle blockrewards. Bij veel Proof of Stake coins werkt dit op deze manier. Bij BitBean werkt dit eigenlijk precies hetzelfde, alleen is hier gekozen om iedere uitbetaling te doen in de vorm van 1000 BITB. Het maakt dus niet uit hoeveel coins je bezit, de uitbetaling zal altijd 1000 BITB zijn. Het is natuurlijk wel interessant om veel BitBean te bezitten, want hoe meer je bezit hoe vaker je deze uitbetaling krijgt. Op dit moment is een uitbetaling van 1000 BITB ongeveer $2,80 waard. Je kunt al beginnen met staken vanaf 1000 BitBean. Om meer BitBean te verdienen moet je dus meer BitBean bezitten, maar daarnaast is er altijd een kleine geluksfactor aanwezig.

Hoe kan ik beginnen met het sprouten van mijn BitBean?

Dat klinkt goed! Maar hoe kun je hier nu mee beginnen? Allereerst is het zaak om de officiele BitBean wallet te downloaden en te synchroniseren. Let op: dit kan behoorlijk lang duren. Het heeft bij mij ongeveer 3 dagen geduurd voordat de wallet volledig klaar was voor gebruik. Onderaan de download pagina van BitBean staat een uitleg hoe je dit synchronisatie proces kunt versnellen. Wanneer je wallet volledig bijgewerkt is kun je je adres overnemen (onder ‘receive Beans’) en hier BitBean naartoe sturen. Zodra je BitBean op je wallet staan (gaat verbazingwekkend snel) duurt het nog 6 uur voordat je Beans klaar zijn om te sprouten. Op onderstaande afbeelding zie je als tweede afbeelding een Bean met een pijl naar boven. Wanneer deze groen is begin je met sprouten. Laat je wallet aan staan en wacht rustig tot je eerste 1000 BITB binnenkomt. Afhankelijk van de hoeveelheid Beans die je bezit duurt dit lang of niet.

BitBean wallet

Persoonlijk vind ik het interessant om te onderzoeken hoeveel BitBean ik krijg bij een bepaald bedrag. Zo kun je voor jezelf doelen stellen. Via CryptoID kun je de top 500 wallets bekijken met de meeste BitBeans (rich list). Ook kun je kijken hoeveel sprouts deze wallets krijgen door op een van de 500 wallets te klikken. Wil je weten hoeveel je krijgt wanneer je 1 miljoen Beans bezit? Bekijk dan een aantal wallets met dat aantal. Wat mij verbaasd is dat er ontzettend veel mensen zijn die hun Beans niet sprouten. van de 2,15 miljard Beans worden er bijna 1,03 miljard gesprout, ongeveer 48%. Dit is een goed teken voor mensen die iets minder Beans bezitten, je concurrentie is minder!

Update: Het is nu mogelijk om via de BitBean Sprouting Calculator uit te rekenen hoeveel je ongeveer per maand kunt sprouten (verdienen) met een x aantal Beans. Enorm handig!

Veel succes met het sprouten van je BitBean!

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.