We gaan het op deze pagina hebben over Pax Gold. Goud, dat kennen we allemaal wel. Het is een van de populairste middelen om in te beleggen. Het wordt gebruikt in juwelen en het wordt op dit moment wel gezien als de beste store of value als we de stock to flow ratio bekijken. Handig in gebruik is het alleen niet per se. Dat is de reden dat met PAX Gold het goud naar de blockchain is gehaald.

We vertellen je in dit artikel alles over PAX Gold en de use-case van dit goud op de blockchain. Ik vertel je meer over de Pax Gold verwachting, de PAXG coin en de belangrijke factoren die je zou moeten overwegen om de potentie te bepalen. Wat gaat de Pax Gold crypto doen?

Wat is PAX Gold?

PAX Gold is een crypto asset dat volledig gedekt is door goudreserves in een kluis. De waarde van de PAXG coin staat altijd gelijk aan de waarde van 1 troy ounce goud (31,1034768 gram). 

We kennen de stablecoins wel. Hiervan wordt de waarde afgeleid van een mandje valuta ‘uit de echte wereld’ die ergens in een reserve zitten. Interessant is het om te zien dat PAX Gold in feite een stablecoin is die aan de waarde van goud is gekoppeld. De waarde is niet altijd één dollar, maar staat altijd gelijk aan de waarde van goud.

Iedereen kan nu al in goud beleggen. Er zijn hiervoor talloze opties zoals ETFs, futures en het kopen van fysieke goudstaven. Het probleem hierbij is alleen dat je moet vertrouwen op een tussenpersoon. De brokers waar je je futures contract afsluit bijvoorbeeld. De opslag van een beetje goud thuis lukt wel, maar spaar je voor je pensioen in goud dan brengt dit veiligheidsrisico’s met zich mee.

Het is dan ook interessant om een project te zien waar je in het populaire goud kunt beleggen op de blockchain. De PAX Gold coin is namelijk gemaakt op het ERC-20 netwerk van Ethereum en je kan hiermee dus in feite goud opslaan op iedere hardware wallet. PAX Gold brengt dus in feite het gemak van de blockchain en omzeilt hiermee de veiligheidsrisico’s die je met fysiek goud hebt.

Bezitters van PAX Gold kunnen zelfs als ze genoeg PAXG bezitten de tokens omwisselen voor een goudstaaf. Deze worden opgeslagen in een beveiligde kluis en één zo’n goudstaaf bestaat uit 400 troy ounces.

Het leuke voor de kleinere belegger aan PAX Gold is dat je juist goud kunt opdelen in kleinere stukjes. Je kunt in de fysieke wereld niet zo eenvoudig goud opdelen in fracties. Op de blockchain is het mogelijk om bijvoorbeeld 0,5 PAXG tokens te bezitten. Hiermee bezit je een fractie van een ounce of goud. Goud als een asset is met deze ontwikkeling eenvoudiger in gebruik en toegankelijker dan ooit.

Wat doet de PAX Gold koers?

De eerste notering van PAX Gold op coinmarketcap was in september 2019. De koers die je in die grafiek kunt zien staat dus gelijk aan de goudkoers. Iedere dollar staat volgens het bedrijf PAX, dat het project maakt, gelijk aan een bepaalde hoeveelheid goud die het bedrijf in een kluis heeft zitten. Stijgt de koers van PAX Gold? Dan is het dus de goudkoers die omhoog gegaan is.

De hoeveelheid PAX Gold tokens wordt bepaald aan de hand van de hoeveelheid token bezitters. Verkopen veel mensen hun tokens? Dan worden deze vernietigd. Ook kunnen mensen zelf nieuwe tokens aanmaken. Hiervoor moet PAX nieuwe tokens genereren en zorgen dat er genoeg reserve is in de fysieke kluis in Londen. 

De huidige PAX Gold koers en dus de goudkoers staat op $ 1,649.40. In de afgelopen 24 uur was het koersverschil 1.97%. De PAX Gold koersgrafiek vind je hieronder.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de PAX Gold verwachting 2022 – 2027?

Het is altijd lastig om op korte termijn een PAX Gold koers verwachting te schetsen. In dit geval is het echter eenvoudiger om voor de lange termijn een voorspelling te doen. Dit komt natuurlijk doordat de PAX Gold koers exact hetzelfde is als de goudkoers zoals ik al vertelde. 

Goud bestaat al honderden jaren en wordt al tientallen jaren gebruikt als financieel instrument. Sinds het begin is de goudkoers ook flink gestegen en dit komt onder andere door de schaarste. Het is een asset waar niet zomaar onbeperkt van bijgemaakt kan worden en daarom wordt het veel gebruikt als store of value.

Als we kijken naar de PAX Gold verwachting dan lijkt deze dus rooskleurig te zijn voor de toekomst. Goud heeft zich, anders dan praktisch alle cryptocurrency, al bewezen doordat het tientallen jaren aan data heeft. De PAX Gold crypto verwachting is daarom positief voor de toekomst. 

Goud is met behulp van PAX Gold toegankelijker geworden voor iedereen. De combinatie van de veiligheid van de blockchain en een bewezen asset als goud is interessant voor iedereen die zijn geld wil bewaren in een relatief goede asset. 

Op het moment van schrijven heeft goud ook nog de hoogste stock to flow ratio. Dit een ratio die de schaarste aangeeft van een asset aan de hand van de hoeveelheid nieuwe assets die op de markt komen en de hoeveelheid die nu al beschikbaar is. Het is de verwachting dat bitcoin hier in de komende jaren overheen gaat, maar voorlopig is aan de hand van STF goud de asset met de hoogste schaarste. 

PAX Gold voorspelling 

Zoals ik al aangaf is de PAX Gold verwachting voor 2022 best lastig. Op de korte termijn kunnen er altijd dingen gebeuren die de koers beïnvloeden. Het is daarom verstandiger om verder vooruit te kijken en we hebben al geconcludeerd dat goud en daarmee PAX Gold een interessante belegging kan zijn.

Het is wel goed om je ook bewust te zijn van de risico’s. Ten eerste de opslag. Verlies je de prviate keys van je wallet? Dan verlies je dus de toegang tot je PAXG. Dit is inherent aan crypto tegoeden en anders dan een fysieke bank waar je een goudstaaf opslaat.

Daarnaast is de dekking van PAX Gold een belangrijke factor. Je moet vertrouwen hebben in PAX dat het iedere coin die uitgegeven wordt ook gedekt heeft in een kluis met echt goud. Het lijkt allemaal in orde, maar een risico van stablecoins is dat dit in de loop der jaren ‘verwaterd’. Ook met Tether hoor je dergelijke (doem) verhalen en de echtheid is altijd moeilijk aan te tonen. Je moet erop kunnen vertrouwen dat je tokens te allen tijde weer om te wisselen zijn voor goud.

Huidige supply310,016 PAXGMaximale supply310,016 PAXG
% verschil 24u1.97%% verschil 7D-0.78%

Waar Pax Gold kopen?

Wil je goud kopen op de blockchain? Dan is PAX Gold hiervoor een optie. Je kunt hiermee goud kopen op een exchange en dit bewaren op je eigen hardware wallet, zoals een Ledger. Het kan een goede optie zijn om je portfolio te diversificeren en het risico op een koersdaling van cryptocurrency af te dekken.

Je kunt PAX Gold kopen op o.a. de Binance exchange. Heb je hier nog geen account? Maak deze dan vooral aan via onderstaande link en profiteer van een levenslange korting van 10% op al je handelskosten.

ExchangeOmschrijvingRating
Bitvavo (Onze aanrader!☝️)De beste keuze in NL. De laagste handelskosten & eenvoudig te gebruiken. Ontvang een welkomstbonus bij je inschrijving! 4,2/5Bezoek exchange
eToroGrootste social trading platform ter wereld. Handel zonder moeite mee met experts en profiteer van hun winst!4,2/5Bezoek exchange
BinanceDe grootste exchange ter wereld, groot assortiment en veel extra’s zoals staking & ICO’s2/5Bezoek exchange

Het laatste Pax Gold nieuws

Hopelijk heb je iets meer kunnen lezen over de factoren die de Pax Gold verwachting hoog of laag maken. De use-case en de werking van de koppeling met goud zijn belangrijk. De laatste bron van informatie die nog ontbreekt op deze pagina is het PAX Gold nieuws.

Door dit op de voet te volgen zie je snel hoe het ervoor staat met het project. Lang niet alle projecten blijven jaren actief aan hun product werken. Door o.a. de twitterpagina te checken zie je snel genoeg hoe actief het team nog is en welke ontwikkelingen er nog staan te gebeuren.

Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

 • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
 • 👉 Crypto parelsEen duidelijk overzicht met cryptocurrency die wellicht wel x 100 kunnen gaan, gevonden door experts met veel ervaring.
 • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
 • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
 • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?