Sinds het ontstaat van Tether in 2014 zijn er veel stablecoins gemaakt waarvan er een flink aantal gebruikt worden op exchanges. Een van de belangrijkste redenen voor het kopen van een stablecoin is het tegengaan van prijs volatiliteit. 

In dit artikel bekijken we de Paxos Standard Token PAX en vertellen we waar het zich onderscheidt van Tether. 

Wat is Paxos Standard Token?

Paxos Standard  Token (PAX) is een stablecoin uitgegeven op het ERC-20 netwerk van Ethereum. De PAX token is gedekt door de U.S. Dollar en staat bovendien onder streng toezicht van regelgevers. Hiermee probeert het stabiliteit te brengen voor de investeerders. Enkele voordelen zijn:

  • Directe transacties over de hele wereld
  • Onveranderlijkheid
  • Decentrale financiën
  • 24/7 transacties sturen

Een stablecoin zoals PAX is volledig gedekt door de U.S. dollar. Dit betekent dat zodra je hierin investeert in grillige tijden je zeker weet dat je beschikt over dezelfde hoeveelheid in dollar na de prijsschommelingen.

Paxos Standard Token is gemaakt na de controversie die er was met Tether. Er gingen namelijk verhalen rond dat Tether tijdens de bull markt van 2018 zomaar USDT bijgemaakt zou hebben zonder dat het daadwerkelijk het equivalent in dollar als onderpand zou hebben. 

Dit is de reden dat PAX zo transparant mogelijk werkt. Na het opnemen van PAX tokens voor dollar worden deze direct geburnt en via een smart contract. Dit wordt bovendien regelmatig gecontroleerd door auditor Nomic Labs. 

Hoe werkt Paxos Standard Token?

In de basis werkt PAX hetzelfde als veel andere stablecoins. Gebruikers kunnen in dit geval dollars storten op Paxos en hiervoor het equivalent in PAX coins krijgen. Deze tokens worden automatisch ‘gemaakt’ zodra de storting plaatsvindt. 

De PAX token beschermt gebruikers tegen de volatiliteit in de crypto markt en deze tokens kunnen op ieder moment weer omgewisseld worden voor de dollar. Zodra dit gebeurt worden de ingeleverde PAX coins vernietigd. 

Bovenstaande voorbeeld is vooralsnog de belangrijkste use-case voor de Paxos Standard Token. Het is echter de bedoeling dat ook betalingen in de toekomst mogelijk zijn door de PAX coin. Hiermee kan er op het internet betaald worden met een relatief waardevaste token. De volatiliteit is een van de redenen dat ondernemers nog niet aan de Bitcoin gaan bijvoorbeeld.

Tip: ontwikkel jezelf door het lezen van boeken

Paxos Standard Token koers

De Paxos Standard Token koers is zoals je wellicht wel verwacht altijd ongeveer 1 dollar. Met grote prijsschommelingen zal de koers zich moeten herstellen en zit het hier soms niet precies op. Je hoeft er echter niet vanuit te gaan dat het morgen de helft waard is, dat is precies de bedoeling met stablecoins.

Wat betreft de Paxos Standard koers verwachting is deze dan ook heel duidelijk. 1 U.S. dollar. De actuele Paxos Standard Token koers kun je hieronder live volgen in dollar.

PAX kopen

Wil je jezelf beschermen tegen de volatiliteit van cryptocurrency of een stablecoin gebruiken als tradings pair? Dan is Paxos Standard hier geschikt voor. Je kunt de PAX coin bovendien gebruiken op de meeste grote exchanges, waaronder Binance. Je kunt hier je account aanmaken mocht je die nog niet hebben.

Gratis crypto Masterclass

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie.

.