Leestijd: < 1 minuut

Meest recente update: 10 oktober 2022 by Kaj

PayPal kijkt naar Ethereum, Polkadot, Solana, en Algorand voor de blockchain die zijn betalingstechnologie het best kan schalen. Het bedrijf is ook van plan om NFT’s te gaan ondersteunen vanwege de toenemende vraag van gebruikers.

PayPal bekijkt verschillende opties

De indrukwekkende prestaties van cryptocurrencies hebben ervoor gezorgd dat veel betaalkanalen hun deuren openzetten voor cryptocurrencies. Onder hen zijn Visa, Mastercard, en nu ook PayPal.

Online betalingsplatform PayPal houdt nu actief laag-één en laag-twee platforms in de gaten die werken aan het opschalen van betalingen. Daartoe behoren Ethereum, Polkadot, Solana en Algorand. De betalingsprovider bekijkt hoe deze netwerken en hun tokens kunnen passen in PayPal’s plannen voor een schaalbare betalingsinfrastructuur.

In oktober vorig jaar maakte PayPal het kopen, verkopen en houden van vier cryptocurrencies op zijn platform mogelijk. Dat zijn Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Bitcoin Cash. In zijn laatste Q3 winstrapport beloofde het bedrijf zijn toekomstige crypto aanbod uit te breiden en dit lijkt de richting te zijn die het opgaat.

In een recente podcast zei Jose Fernandez, PayPal’s senior vice president en general manager van blockchain, crypto, en digitale valuta’s dat de beslissing van het bedrijf om cryptodiensten aan te bieden werd aangewakkerd door verschillende voorvallen. Een daarvan is de massale vraag van consumenten en handelaars om cryptocurrencies als betaalmiddel te gebruiken.

Naast crypto activa en blockchains heeft PayPal ook belangstelling getoond voor niet-fungibele tokens (NFT’s). Dit is aangewakkerd door de vraag van de handelaren en partners van het bedrijf, vooral die in de media-industrie.

Volgens DappRadar bedroeg het handelsvolume in Q3, 2021 $ 10,67 miljard. Dat is een toename van 704 procent ten opzichte van het vorige kwartaal. Fernandez denkt dat er “een rol voor hen is weggelegd in NFT’s”.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.