PayPal Holdings Inc. liet onlangs weten actief met cryptocurrency aan de slag te gaan. Het biedt haar gebruikers een cryptocurrency wallet aan waarmee direct betaald kan worden in ruim 26 miljoen winkels. Groot nieuws voor de adoptie van cryptocurrency.

Volgens Bloomberg is PayPal daarnaast op zoek naar cryptocurrency bedrijven om te kopen, waaronder BitGo. BitGo is een beheerder van digitale assets voor institutionele investeerders. Dat PayPal volgens de geruchten in gesprek is met de custodian lijkt in lijn te zijn de cryptocurrency wallets die Paypal wil aanbieden.

Het is overigens nog niet zeker of en hoe ver de gesprekken zijn. Volgens Bloomberg en de betrokken bronnen kan het nog steeds afketsen. Ook zou de keuze gemaakt kunnen worden om een ander bedrijf te kopen.

Opvallend aan het nieuws is overigens ook dat PayPal eerder al liet weten te gaan samenwerken met Paxos Trust Company, een directe concurrent van BitGo. 

BitGo is opgericht in 2013 en heeft een waardering van ongeveer $170 miljoen. Het is een van de grootste bedrijven in zijn soort. Dat PayPal actief op zoek is op deze markt maakt nogmaals duidelijk dat de betalingsgigant zijn zinnen heeft gezet op crypto. 

De ruim 300 miljoen klanten van PayPal en 26 miljoen aangesloten winkels komen hierdoor allemaal in aanraking met cryptocurrency. Dit boven op al het nieuws dat rondom deze ontwikkelingen de wereld in komt brengt bitcoin ook bij veel mensen onder de aandacht.

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.
About Kaj

Ik ben in 2017 currentcrypto.nl begonnen en ik schrijf sindsdien bijna dagelijks over Bitcoin en altcoins. Inmiddels heb ik honderden uren onderzoek gedaan naar alle ins en outs van de cryptocurrency wereld. Ook heb ik talloze boeken gelezen, interviews bekeken en cursussen gedaan. Al deze kennis deel ik met je op currentcrypto.nl en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Heb je een vraag voor Kaj of wil je het gewoon even over cryptocurrency hebben? Neem dan vooral contact op via deze pagina.