De betaalgigant PayPal lanceert haar nieuwste service ‘Checkout With Crypto’. Hiermee krijgen miljoenen (online) winkelers over de hele wereld toegang tot crypto betalingen. Hiermee komt de volledige adoptie van cryptocurrency weer een stap dichterbij.

Miljoenen aangesloten winkels

Iedere webwinkel die betalingen accepteert van PayPal heeft nu de ‘betaal met cryptocurrency’ optie gekregen. Hiermee hebben klanten de mogelijkheid om te betalen in cryptocurrency. Dit wordt op de achtergrond automatisch omgeruild voor de dollar en dit ontvangt de winkelier in de PayPal wallet. 

Eerder al lanceerde PayPal een cryptocurrency wallet waar bitcoin, bitcoin cash, litecoin en ethereum in geplaatst kon worden. Met deze laatste release is het ook mogelijk om hiermee te betalen. Voorlopig kunnen alleen nog mensen in de US betalen met cryptocurrency, maar dit zal snel over gaan naar meer nationaliteiten. 

Het is interessant om te zien dat nu ook PayPal zich blijft ontwikkelen op het gebied van cryptocurrency. Dat het betalingen mogelijk maakt brengt crypto weer dichter in de buurt van mensen die anders niets met crypto te maken willen hebben.

Voor winkeliers die pro-bitcoin zijn is dit nog niet de perfecte oplossing. PayPal wisselt namelijk op de achtergrond de crypto om voor de dollar. De winkelier ontvangt niet zelf de betaalde cryptocurrency. Wel is het een goede eerste stap in de goede richting.

Onlangs liet Elon Musk weten dat Tesla ook bitcoin accepteert voor haar auto’s. Het bedrijf liet weten de bitcoin wel te bewaren en niet om te wisselen in dollars. Hierdoor verdwijnt er meer bitcoin van de markt en worden in principe de resterende BTC meer waard.

Of PayPal deze dienst in de toekomst ook zal aanbieden is niet duidelijk. Wel kunnen we er echt niet meer omheen dat er van alles gebeurt in de bitcoin markt. De grootste bedrijven ter wereld weten niet van ophouden en ook voor de particuliere belegger is dit goed nieuws. Hiermee wordt bitcoin alleen maar legitiemer in de ogen van het grote publiek. 

  1. Inloggen op Bitvavo ( << schrijf je in via deze link en ontvang direct korting op je handelskosten!)
  2. Geld storten met iDeal
  3. Omzetten naar je gewenste crypto
  4. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.