Peer to peer is een manier van file sharing die steeds populairder wordt. Het idee achter P2P is dat er geen centrale entiteit meer hoeft te zijn om iets te delen. Iedereen is met peer to peer aangesloten op hetzelfde netwerk.

peer to peer

Een bekend voorbeeld van een peer to peer netwerk van vroeger is bijvoorbeeld Limewire. Dit was een programma waar mensen bestanden konden uploaden. Andere mensen die ook Limewire hadden konden deze bestanden vervolgens downloaden. Dit is vergelijkbaar met de torrentsite’s als BitTorrent.

Maar de Bitcoin is zelf ook een peer to peer netwerk. Er kunnen transacties gedaan worden over dit netwerk zonder dat een derde partij hierbij betrokken is. De gebruikers van het netwerk (de peers) sturen BTC naar elkaar toe en dit wordt gecontroleerd door andere mensen die deelnemen aan hetzelfde netwerk.

Toepassingen peer to peer

Zoals gezegd is bij een P2P netwerk geen derde betrokken die invloed heeft op de transactie. Dit kan een transactie zijn van geld (bijv. Bitcoin) maar ook de download van een film via een torrent site. De kracht van een P2P netwerk is dan ook de veiligheid. Op een normaal netwerk staat het grootste gedeelte van de transactie op een centrale server.

Wanneer hier iets mee gebeurt, is het niet meer mogelijk om een transactie te doen. Met een P2P netwerk is dit anders. Omdat het netwerk bestaat uit veel peers, maakt het uitvallen van een hiervan niets uit. Het is dus veel moeilijker uit de lucht te halen. Dit is de kracht van een peer to peer netwerk. Lees hier meer over de Bitcoin koers verwachting.

Nog niet overtuigd? Dan vind je hier een goede verzameling boeken over de geschiedenis van Bitcoin en over de achterliggende technologie. Het kan nooit kwaad je nog beter in te lezen!

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.