Sinds 2017 bestaat POA. Toentertijd heette de coin nog Oracle Networks. Het is ontstaan door een fork met Ethereum. Alhoewel POA een fork is heeft het wel een apart blockchain platform. Met de focus op het verlagen van transactiekosten en het behouden van een snel netwerk willen ze de aantrekkelijkste partner worden voor het opzetten van smart contracts.

Aangezien de coin al een aantal jaar bestaat zijn we benieuwd hoe het precies werkt en wat de POA prognoses zijn voor de toekomst. Daarnaast willen we weten wat ze de wereld te bieden hebben en wat de POA network verwachting is.

Wat is POA network

POA network is een sidechain van Ethereum dat gebruik maakt van Proof of Authority  (PoA) voor consensus. Dit platform is ontstaan om het uitvoeren van smart contracts goedkoper, eenvoudiger en sneller te maken.

Het moet ervoor zorgen dat ontwikkelaars gemakkelijk smart contracts kunnen coderen via het Ethereum netwerk terwijl ze van de voordelen genieten die POA biedt. Het gaat er hier met name om dat de schaalbaarheid wordt vergroot. Schaalbaarheid blijft nog steeds een probleem in de blockchainwereld. Wanneer het blijkt dat POA hiervoor de oplossing heeft, dan kan dit een stijgende POA verwachting betekenen.

Toen in 2017 de cryptowereld explodeerde bleek bijvoorbeeld Bitcoin niet schaalbaar genoeg te zijn. Een transactie duurde soms wel een hele dag. Je kan je voorstellen dat dit massa adoptie tegenhoudt. Hetzelfde geld voor de transactiekosten die soms de pan uit rijzen.

POA crypto denkt deze problemen op te lossen door PoA. Dit is een consensus algoritme dat gebruik maakt van de waarde van identiteiten. Hierdoor worden er geen coins ‘gestaked’ zoals bij Proof of Stake (PoS), maar wordt de eigen reputatie op het spel gezet. Dit wordt gedaan door de validators.

De validators op het netwerk moeten hun echte identiteit bevestigen. Op het POA network zijn dit Amerikaanse notarissen. Via een dApp die op het netwerk draait wordt er volledige transparantie gegeven. Hierop staan de gegevens van de notarissen die zijn bevestigd via KYC identiteit verificatie voorschriften. Denk aan:

 • Naam
 • Notarislicensie
 • Adres

Omdat deze validators (notarissen) bekend zijn is het makkelijker om wangedrag te straffen via het normale rechtssysteem. Dit zorgt ervoor dat ze hun goede reputatie willen behouden.

Tegenstanders kunnen beargumenteren dat dit niet een gedecentraliseerde manier is en dus niet in lijn is met de blockchain gedachte. Echter kan dit consensus mechanisme wel zorgen voor betere schaalbaarheid. We zijn benieuwd wat dit betekent voor de POA verwachting.

POA network koers

Het eerste geld waarmee het netwerk kon groeien werd verkregen via een ICO. Deze ICO werd gehouden op 16 november 2017. Er werd een bedrag van 12,6 miljoen dollar opgehaald. Je kon toen 1 POA coin kopen voor 0,07 dollar. Op dit moment kan je 1 POA coin kopen voor: $ 0.003837.

De POA koers kent net zoals vele andere coins grote schommelingen. Vooral in het begin zien we POA prijs fluctueren. Vanaf 1 maart 2018 is de koers van POA network te zien op Coinmarketcap. Nadat de eerste maanden voorbij waren kwam het in rustiger vaarwater terecht. In de afgelopen 24 uur was het verschil in de POA waarde 15.55%.

Vind je de POA network prijs op dit moment gunstig en lijkt het project je interessant? Begin dan eerst met je eigen onderzoek. Je zal niet de eerste zijn die een coin koopt zonder onderzoek te doen en daarna zijn investering ziet kelderen. Aanvullende data over de POA koers voor je onderzoek kan je hieronder vinden.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

POA network verwachting

Naast dat POA werkt aan het schaalbaarheidsprobleem werken ze ook aan ‘The POA20 Bridge’. Dit is de eerste cross chain bridge. Met deze bridge kan je POA network crypto snel verplaatsen naar het Ethereum mainnet.

Als je POA network coins bezit kan je deze via de bridge omzetten naar POA20 coins. Deze coins representeren de POA waarde en hebben dezelfde eigenschappen. Doordat je ze op deze manier omzet kan je ze gebruiken op het ERC20 ecosysteem.

Game dApps kunnen hier veel baat bij hebben. Door de bridge kunnen spelers van games op het netwerk gemakkelijk tokens en assets overmaken naar andere blockchains. Dit houdt in dat jij je in-game item kan tokeniseren en kan overmaken naar een andere game.

Voor zover de use-case. Voor je eigen onderzoek is naast de use-case de markt ook belangrijk. We willen benadrukken dat één artikel lezen over een coin niet het volledige plaatje weergeeft. Kijk bijvoorbeeld ook een keer naar het handelsvolume van de POA coin.

Het handelsvolume kan een mooie indicator zijn voor de potentie van de markt. Als het handelsvolume toeneemt wordt er meer geld geïnvesteerd in de coin. Dit kan positief zijn voor de toekomstige POA network waarde. In de afgelopen 24 uur was het handelsvolume $ 636.

Het is ook interessant om te kijken naar de historische koers van POA network.

* Currency in USD
Historical Price for POA Network
DateOpenCloseHighLowVolume

POA network prijs voorspelling 2021 – 2028

De POA prijs voorspelling voor de toekomst blijft altijd een beetje gissen. Er zijn meerdere voorspellingen op het internet te vinden en de een in gekker dan de ander. Kijk ook daarom verder dan je neus lang is en vertrouw niet volledig op een enkele voorspelling.

Als we kijken naar POA dan zien we een aantal interessante factoren die van invloed kunnen zijn op de POA network prijs. Ze waren de eerste met de bridge technologie en ze hebben een mogelijke oplossing voor de grootste kwelgeest van de blockchaintechnologie. Dit betekent niet dat succes gegarandeerd is, maar enig succes kan grote invloed hebben op de POA waarde.

Het verschil in de POA network koers is in de afgelopen 7 dagen -47.72% geweest. Wil je echter investeren in een coin voor de lange termijn, dan is het verstandiger om verder vooruit te kijken. Hieronder hebben we enkele voorspellingen voor je op een rijtje gezet.

2021$0,11
2022$0,13
2023$0,16
2024$0,19
2025$0,23
2026$0,27
2027$0,31
2028$0,33

POA network coin kopen

Schaarste kan veel invloed hebben op de prijs. Wanneer er weinig coins op de markt zijn, maar er is wel veel vraag dan kan de prijs omhoog gaan. Daarom kan het goed zijn om te kijken naar de hoeveelheid POA coins op de markt. Voor POA network zijn er op dit moment 160,342,535 POA coins beschikbaar met een totale supply van 0 POA. De totale market cap is $ 615,213.

Als je POA network coins wilt kopen kan je dat doen via meerdere exchanges waaronder die van Binance. Investeer echter alleen met geld dat je kan missen en doe van tevoren goed eigen onderzoek. Mocht je nog geen account hebben op Binance dan kan je die hier aanmaken.

 1. Stort euro’s via Bitvavo
 2. Omzetten naar je gewenste crypto
 3. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

MoneyTalks community & beste exchanges

Alles te weten komen over de werking van crypto en belangrijker nog, het geld verdienen met cryptocurrency? Met deze MoneyTalks community van Madelon Vos heb je het binnen de kortste keren onder de knie. Kom in contact met andere traders, stel al je vragen en krijg dagelijkse technische analyse.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

Ben je als ondernemer met Bitcoin en crypto bezig? Dan vind je hier meer informatie over Bitcoin voor bedrijven en de tools die je hiermee kunnen helpen.

Anoniem surfen op het internet? Gebruik een VPN en word nergens meer gevolgd. Pak hier je korting!

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?