De Russische president Vladimer Poetin heeft recent een wet ondertekend die cryptocurrency legaal maakt in het land. Opvallend is wel dat het niet gebruikt mag worden als betaalmiddel.

Vanaf 1 januari 2021 gaat de wet in werking en dat zorgt ervoor dat het bezitten en gebruiken van cryptocurrency in het land legaal is. De volgende definitie is in de wet aan digitale currency gegeven:

“Digital currency is recognized as an aggregate of electronic data capable of being accepted as the payment means, not being the monetary unit of the Russion Federation or a foreign state, and as investment. The digital currency cannot be used at the same time to pay for any goods and services.”

Met de nieuwe regelgeving mogen Russische banken en exchanges de handel in digitale currency mogelijk maken, maar hiervoor moeten ze zich wel registreren bij de Bank of Russia, de centrale bank.

Het lijkt erop dat de meeste dingen vanaf januari straks mogen in Rusland. Het handelen in de currency, maar ook het aanbieden van aandelen in bedrijven buiten de publieke aandelenmarkt. Zolang het maar niet gebruikt wordt om producten of diensten mee af te rekenen.

Hoe dit overigens gecontroleerd kan worden blijft onduidelijk. Het is moeilijk te controleren of wij een transactie doen waarbij wij cryptocurrency gebruiken als betaalmiddel. Bedrijven mogen het in dit geval waarschijnlijk alleen niet bieden als mogelijkheid.

Beste exchanges

Bitvavo
BitMEXTrade de eerste € 1000 zonder kostenBinance
Handelen met Leverage (x2 - x100)50+ cryptocurrencyDe grootste exchange ter wereld
8 van de grootste cryptocurrency0,25% transactiekosten150+ cryptocurrency
0,075% transactiekosten0,10% transactiekosten
Bezoek de exchange
Bezoek de exchangeBezoek de exchange