Veel cryptocurrency projecten richten zich op problemen in de echte wereld, zoals bijvoorbeeld logistiek of betaalsystemen. Dit heeft zeker bestaansrecht, maar alle problemen in de blockchain wereld zijn ook nog niet opgelost. Polkadot richt zich specifiek op het oplossen van alle problemen hier, zoals schaalbaarheid interoperabiliteit.

In dit artikel bekijken we Polkadot. We gaan in op de DOT koers en bekijken de Polkadot koers verwachting voor de toekomst. Hiermee hopen we je te helpen een antwoord te vormen op de vraag: “Is polkadot een goede investering?”.

Wat is Polkadot?

Polkadot is een blockchain project dat zich richt op het verbinden van alle andere blockchains. Er staat veel data op verschillende chains, maar het blijkt nog steeds lastig om gegevens op te vragen van andere chains en om dit te gebruiken. Dit is een van de redenen die kan zorgen dat de blockchain adoptie langzamer gaat. De twee belangrijkste punten waarop Polkadot zich richt zijn dan ook schaalbaarheid en isolatie van blockchains.

Schaalbaarheid

Blockchains als Bitcoin en Ethereum worden relatief veel gebruikt in de wereld van de cryptocurrency. Als we het echter vergelijken met alle mensen die deelnemen aan het reguliere betaalverkeer valt dit in het niets en dat is maar goed ook. Op dit moment kunnen de genoemde blockchains al deze mensen en transacties nog niet aan. Schaalbaarheid is dan ook een bekend probleem. Op het moment dat er plotseling veel mensen transacties gaan doen schieten de kosten omhoog en gaat het allemaal een stuk langzamer. 

Isolatie

Op dit moment zijn de meeste blockchains opzichzelfstaand. De data die erop geplaatst wordt is en blijft enkel op die blockchain staan. Wil een andere blockchain deze data opvragen dan zorgt dit voor problemen. Helemaal met het oog op de toekomst is het belangrijk dat de verschillende blockchains met elkaar kunnen communiceren. Alleen zo kan er een echt decentraal ecosysteem gemaakt worden waarop de verschillende producten op de blockchain met elkaar te gebruiken zijn.

Hoe wil Polkadot dit doen?

Polkadot streeft ernaar om deze problemen op te lossen met verschillende chains. Ten eerste is er de ‘Relay chain’. Dit is de ‘hoofd blockchain’ van Polkadot waar alle andere individuele blockchains aan verbonden zullen worden.

De ‘Parachain’ of parallelized chains zijn de individuele blockchains die paralel aan elkaar lopen op het Polkadot netwerk. De ‘Bridgechains’ verbinden blockchains aan het netwerk die niet ontwikkeld zijn op de Polkadot blockchain.

Met deze drie componenten wil Polkadot de schaalbaarheid van de blockchain verhogen en bovendien verschillende producten en blockchains met elkaar in verbinding brengen. Met behulp van smart contracts zorgt Polkadot er daarnaast voor dat transacties tussen de verschillende blockchains op het netwerk veilig en vertrouwt verlopen.

DOT token

DOT tokens worden gebruikt op het netwerk om te bepalen welke volgende stappen er genomen moeten worden. Iedereen die DOT coins in bezit heeft mag namelijk meebeslissen. Het bestuur op de Polkadot blockchain wordt gedaan met de hulp van iedere DOT token bezitter. 

Op het DOT netwerk wordt gewerkt met nominators en validators om het netwerk te beveiligen. Dit zijn de mensen die Nodes draaien om alle transacties te checken. In ruil voor deze inzet krijgen ze DOT coins als beloning. 

Polkadot koers verwachting

Polkadot is een interessant project en de use case, de interoperabiliteit en schaalbaarheid van de blockchain is een grote. Slaagt Polkadot erin om hét platform te worden dat in deze behoefte voorziet, dan is de toekomst rooskleurig. De kanttekening hierbij is echter wel dat de concurrentie groot is. Ook projecten als Cosmos en ARK werken hard aan dezelfde doelen dus het blijft afwachten welk project het meeste succes zal hebben. 

Polkadot werkt echter hard aan het project als we de Github pagina bekijken. Weet het ook nog nieuwe gebruikers te trekken, dan is dit positief voor de Polkadot koers verwachting.

Polkadot prijs voorspelling 2020 – 2027

Onlangs heeft Polkadot de nominatie van de DOT token met een factor van 100 omlaag gegaan. Er zijn dan ook veel voorspellingen op het internet te vinden die nog staan in de oude nominatie.

De toekomst van Polkadot is lastig te voorspellen, maar als we enkele DOT voorspellingen mogen geloven op het internet gaat de koer vooruit in de komende jaren. Hieronder vind je een overzicht van enkele Polkadot prijs voorspellingen.

2020: $ 6,69 ($ 7,95)
2021: $ 10,94
2022: $ 13,73
2023: $ 16,24
2024: $ 18,26
2025: $ 22,11
2026: $ 20,10
2027: $ 29,40

Hoe Polkadot kopen?

Heb je er vertrouwen in dat de DOT koers omhoog gaat in de toekomst? Dan kun je Polkadot kopen op de grootste exchanges, waaronder bijvoorbeeld Binance. Heb je hier nog geen account? Dan kun je die hier aanmaken.

  1. Ga naar de Binance exchange
  2. Koop cryptocurrency of stort crypto vanaf Bitvavo
  3. Ga naar ‘markets’ en wissel je tegoed om voor de gewenste crypto
  4. Gefeliciteerd, bij ‘wallets’ kun je nu je gekochte crypto vinden

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.